TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teismas: Kelių direkcija turi sumokėti 81 tūkst. eurų „YIT Lietuvai“

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) privalo sumokėti 81 tūkst. eurų statybų bendrovei „YIT Lietuva“ už Šalčininkų rajone remontuotus žvyrkelius, kuriuos buvo išskaičiavusi kaip delspinigius, nusprendė teismas.
Pinigai
Pinigai / 123rf.com

Lietuvos apeliacinis teismas birželio 29-ąją iš dalies tenkino „YIT Lietuvos“ ieškinį ir nutarė, kad direkcija šią sumą kaip delspinigius įskaičiavo neteisėtai.

„Atsakovė (LAKD – BNS) negalėjo nurodytos sumos išskaičiuoti iš ieškovei mokėtinų sumų. Atsižvelgiant į tai, atsakovės įvykdytas 81 748,10 eurų įskaitymas pripažįstamas neteisėtu“, – teigiama nutartyje, kuria keičiamas pirmos instancijos sprendimas.

Vilniaus apygardos teismas šiemet sausį pripažino, kad LAKD neteisėtai įskaitė 68,4 tūkst. eurų delspinigių ir nurodė šią sumą grąžinti įmonei, tačiau ir „YIT Lietuva“, ir direkcija sprendimą skundė.

Bendrovė apeliavo, kad priteista per maža suma, tuo tarpu LAKD prašė sprendimą naikinti.

Anot nutarties, pagal 2019-ųjų rugpjūtį sudarytą sutartį su LAKD statybų bendrovė Šalčininkų rajone turėjo iki 2020-ųjų rugsėjo vidurio suremontuoti tris žvyrkelių ruožus. „YIT Lietuva“ teigė, kad direkcija neturėjo pagrindo skaičiuoti delspinigių ir juos įskaityti, nes darbai buvo atlikti laiku, nenustatyta jų defektų.

LAKD 2020 metų lapkritį įmonei pranešė, kad dėl vėlavimo įskaito 94 tūkst. eurų delspinigių. Teisme direkcija laikėsi pozicijos, kad statybų bendrovė laiku nepateikė reikiamų dokumentų, susijusių su darbų užbaigimu, todėl turėjo tokią teisę nemokėti šios sumos rangovei.

Teismas pripažino, kad dalis delspinigių įskaityta teisėtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius