Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uzbekijos prezidento dukra įtariama ėmusi daugiamilijoninius kyšius iš mobiliojo ryšio operatorių

Praėjusią savaitę JAV valdžia kreipėsi į penkias Europos šalis su prašymu areštuoti dviejų Rusijos mobiliojo ryšio operatorių turtą. Įtariama, kad bendrovės sumokėjo daugiamilijoninius kyšius už teisę dirbti perspektyvioje Vidurio Azijos rinkoje, rašo naujienų svetainė newsru.com. Įtariama kyšių gavėja – JAV išsilavinimą įgijusi Uzbekijos prezidento dukra.
Gulnara Karimova
Gulnara Karimova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimo metu JAV kreipėsi į Airijos, Liuksemburgo, Belgijos, Švedijos ir Šveicarijos atstovus su prašymu areštuoti beveik milijardo dolerių vertės Rusijos bendrovių „MTC“, „Vimpelcom“ ir Švedijos ir Suomijos telekomunikacijų bendrovės „TeliaSonera“ aktyvus.

Manoma, kad Rusijos mobiliojo ryšio operatoriai mokėjo dešimtis milijonų dolerių Uzbekijos prezidento dukrai Gulnarai Karimovai už teisę vykdyti verslą šioje šalyje.

Šis korupcinis skandalas prasidėjo nuo vieno žurnalistinio tyrimo, kurį atliko asociacija „Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP)“.

Manoma, kad Rusijos mobiliojo ryšio operatoriai mokėjo dešimtis milijonų dolerių Uzbekijos prezidento dukrai Gulnarai Karimovai už teisę vykdyti verslą šioje šalyje.

Vis dėlto šios bendrovės nebuvo vienintelės, mokėjusios tokio pobūdžio kyšius.

OCCRP teigia, kad Islamo Karimovo dukra vadovavo nusikalstamai grupuotei, iš valstybės kompanijų bei biudžeto pavogusiai apie 53 mln. dolerių pasitelkiant šantažą, turto prievartavimą ir sukčiavimą.

Gaujos aukomis tapo tokios bendrovės kaip „Uzbekistan Airways“, „Coca Cola“, naftos perdirbimo gamyklos ir kiti verslo objektai.

Kol JAV ir Europos šalys tiria, ar G.Karimova iš bendrovės „TeliaSonera“ paėmė kyšį, pačiai įtariamajai skirtas namų areštas Taškente. Prieš metus Taškento apskrities teismas dviem jos artimiems verslo partneriams skyrė 9 ir 10 metų laisvės atėmimo bausmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius