Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vos prieš dieną žemiau 6 tūkst. JAV dolerių ribos smukęs bitkoino kursas jau perkopė 8 tūkst. JAV dolerių kartelę

Vos prieš dieną žemiau 6 tūkst. JAV dolerių ribos smukęs bitkoino kursas trečiadienį viršijo 8 tūkst. JAV dolerių kartelę.
Bitkoinas
Bitkoinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„CoinDesk“ duomenimis, bitkoino kursas trečiadienio vakare sudaro apie 8,38 tūkst. JAV dolerių ir yra beveik 9 proc. didesnis negu ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje.

Antradienį bitkoino kursas pakilo pirmą kartą po penkių smukimo dienų, per kurias bendra kriptovaliutų rinkos kapitalizacija sumažėjo maždaug 500 mlrd. JAV dolerių.

Trečiadienį brangsta ir kitos žinomos kriptovaliutos, įskaitant „Ripple“, „Ethereum“ ir „Litecoin“.

Tuo tarpu rinkos dalyviai vertina JAV reguliavimo institucijų atstovų pastabas dėl kriptovaliutų rinkos.

JAV žaliavų ateities sandorių prekybos komisijos (CFTC) ir Vertybinių popierių ir biržų komisijos (SEC) vadovai Christopheris Giancarlo ir Jay Claytonas antradienį dalyvavo klausymuose JAV Senato bankų komitete.

Abiejų institucijų vadovai, kuriuos paskyrė už finansų sektoriaus reguliavimo sušvelninimą pasisakantis JAV prezidentas Donaldas Trumpas, pareiškė, jog apskritai palaiko virtualių valiutų egzistavimą, tačiau pabrėžė, kad būtina parengti šio sektoriaus reguliavimo planą, rašo agentūra „MarketWatch“.

„Rinkos dalyviai nerimavo, kad JAV reguliuotojai gali užimti griežtesnę poziciją, – pareiškė „eToro“ analitikas Mati Greenspanas. – Tuo tarpu paaiškėjo, kad jų pozicija iš esmės yra gana švelni.“

Kiek anksčiau šią savaitę Tarptautinių atsiskaitymų banko (TAB) vadovas Agustinas Carstensas pareiškė, kad pasaulio centriniams bankams reikia būti pasirengusiems imtis priemonių, kurios leistų apriboti su kriptovaliutomis susijusią riziką.

Anot jo, bitkoinas tapo „spekuliacinio burbulo, Ponzi piramidės ir stichinės nelaimės mišiniu“.

Tuo tarpu „Goldman Sachs“ analitikas Steve Stronginas pareiškė manąs, kad dauguma kriptovaliutų savo dabartiniu pavidalu „neišgyvens“ ir investuotojams reikia būti pasirengusiems tam, kad žetonai praras visą savo vertę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius