Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VPT: Mokesčių inspekcija turi nutraukti beveik 4 mln. eurų vertės konkursą

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) turi nutraukti pernai rugsėjį skelbtą 3,8 mln. eurų vertės išmaniosios mokesčių administravimo sistemos „i.MAS“ elektroninių kasos aparatų posistemio konkursą, pareiškė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tarnybos teigimu, konkurso dalyvių kvalifikacijos reikalavimai pažeidžia įstatymą, proporcingumo ir skaidrumo principus.

Konkurso sąlygose nurodyta, kad tiekėjas turi būti tinkamai įvykdęs bent 1 sutartį, kai sukurta informacinė sistema būtų integruota bent su 2 informacinėmis sistemomis.

Anot VPT, „jei tiekėjas yra vykdęs susiejimą bent su viena sistema, jis jau turi reikiamus įgūdžius atlikti susiejimą su bet kokiu kiekiu sistemų“.

Be to, sąlyga turėti ne mažiau kaip 2 informacinių sistemų analitikus, 3 programuotojus, 2 testavimo specialistus, anot VPT, yra perteklinė ir ribojanti konkurenciją, o reikalavimas visiems specialistams būti sukūrus ne mažesnės kaip 400 tūkst. eurų (be PVM) vertės sistemą – perteklinis, kadangi jų vaidmuo bei indėlis į projektą gali būti labai mažas.

VMI elektroninių kasos aparatų posistemio sukūrimo konkursą paskelbė, siekdama greičiau gauti informaciją apie mokesčių mokėtojų apskaitomas pajamas, efektyviau administruoti mokesčius bei sumažinti administracinę naštą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius