-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„LitCon“ iškelta restruktūrizavimo byla

Finansines problemas sprendžiančiai Vilniaus statybos ir inžinerinių tinklų įmonei „LitCon“ iškelta restruktūrizavimo byla. 
Statybos
Statybos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismas (VAT) sprendimą priėmė trečiadienį, patenkindamas įmonės vadovo Lino Piliponio prašymą. Teismo sprendimas gali būti skundžiamas.

Anksčiau bendrovė yra teigusi BNS, kad pertvarkos siekia dėl sutrikusių finansinių srautų. Įmonė sako turinti didelį užsakymų portfelį, o restruktūrizavimas jai leistų užtikrinti įsipareigojimų užsakovams vykdymą.

Bendrovė į teismą dėl restruktūrizavimo kreipėsi po to, kai sausį Vilniaus miesto savivaldybė su ja nutraukė 4,3 mln. eurų vertės modulinių darželių statybos sutartį.

Vasario pabaigoje bendrovė Smiltynės perkėla pranešė nutraukusi 1,33 mln. eurų vertės Naujosios perkėlos rekonstrukcijos sutartį su „LitCon“.

Abi užsakovės teigia sutartis nutraukusios dėl laiku neatliekamų darbų, savo ruožtu „LitCon“ šiuos sprendimus yra apskundusi teismui.

2017 metais „LitCon“ apyvarta siekė 26,2 mln. eurų ir per metus mažėjo 24,7 proc. Įmonė uždirbo 195 tūkst. eurų grynojo pelno. Tuomet įmonėje vidutiniškai dirbo 312 darbuotojų.

„Sodros“ duomenimis, gruodį įmonėje dirbo 268 darbuotojai.

Registrų centro duomenimis, vienintelė „LitCon“ akcininkė yra Estijoje registruota kompanija „Viabalt Invest“, kuriai šalyje atstovauja Danas Pauža.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius