-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Novičiok“ atakų kaina: butų kainos Solsberyje krito 10 proc., užsidaro NT agentūros

Po atakų nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ butų kainos Didžiosios Britanijos Solsberio mieste krito beveik 10 proc., rodo Žemės registro duomenys, skelbia britų dienraštis „The Guardian“.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Lyginant šių metų pirmą ketvirtį su antru, vidutinė parduotų butų kaina krito nuo 328 tūkst. iki 299 tūkst. svarų sterlingų. Sergejus ir Julija Skripaliai Anglijos Solsberio mieste nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ buvo apnuodyti kovo pradžioje.

Paskolų teikimo kompanijos „Cashback Remortgages“ analitikų skaičiavimu, Solsberio mieste kainos krito 8,8 proc., o Viltšyro grafystėje per tą patį periodą būsto kainos kilo 1,9 proc.

„Pastaruosius septynis mėnesius Solsberis buvo tarptautinio skandalo epicentre ir mūsų tyrimas parodė, kad jis turėjo didelę įtaką vietos turto rinkai. Dėl įvykių Solsberyje būsto kainos krito neproporcingai. Gali būti, kad nepaliaujamas žiniasklaidos dėmesys padarė didelę įtaką pirkėjų mąstymui ir prisidėjo prie paklauso kritimo“, – „The Guardian“ sakė „Cashback Remortgages“ įkūrėjas Suchitas Sethi.

„Facebook“ nuotr./Julija ir Sergejus Skripaliai
„Facebook“ nuotr./Julija ir Sergejus Skripaliai

Vietos nekilnojamojo turto agentai teigė dienraščiui, kad pirkėjų iš kitų šalies vietų susidomėjimas būstu krito po atakų. Pasak Solsberio nekilnojamojo turto agento iš įmonės „McKillop and Gregory“ Davido McKillopo, įprastai jis apie 65 proc. pasiūlos parduoda ne vietos pirkėjams, tačiau paklausa sumažėjo.

„Išoriniai pirkėjai iš Londono ir kitų miestų nenori mieste pirkti turto, todėl rinka kliaunasi vietos pirkėjais. O Solsberio gyventojai nenori mokėti aukščiausios kainos už turtą. Anksčiau, jei „Google“ paieškoje būtumėte įrašę Solsberio pavadinimą, būtumėte radę informacijos apie katedrą. Dabar – apnuodijimai“, – kalbėjo D.McKillopas.

Be to, vietos rinkai didelę įtaką daro neužtikrintumas dėl „Brexit“ ir bendras rinkos nuosmukis pietų Anglijoje.

Maža to, viena nekilnojamojo turto agentūra po rinkos nuosmukio užsidarė, o kitos yra priklausomos nuo nuomos pajamų. Didžioji dalis Solsberio NT agentūrų yra išsidėsčiusios netoli tos vietos, kur buvo rasti apnuodyti S.Skripalis ir J.Skripal.

„Scanpix“/AP nuotr./Įvykio vietoje
„Scanpix“/AP nuotr./Įvykio vietoje

„The Guardian“ teigimu, dėl atakų nukentėjo ne tik NT sektorius, bet ir kiti verslai, dalis vietos parduotuvių turėjo laikinai užsidaryti.

Sergejus ir Julija Skripaliai Anglijos Solsberio mieste nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ buvo apnuodyti kovo pradžioje. Jie abu išgyveno ir šiuo metu slapstosi.

Anksčiau šiemet „Bellingcat“ atskleidė dviejų įtariamų S.Skripalio ir jo dukros Julijos nuodytojų tapatybes. Jie – iš prezidento Vladimiro Putino Rusijos didvyrio apdovanojimus gavę GRU agentai Anatolijus Čepiga ir Aleksandras Miškinas.

Praėjusią savaitę fontanka.ru pranešė, kad Jungtinė Karalystė (JK) ruošiasi paskelbti trečiojo įtariamojo tapatybę: esą tai – 45 metų amžiaus Sergejus Fedotovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius