Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Muskas nori įsigyti „Twitter“: už bendrovę pasiūlė solidžią sumą

Elonas Muskas pateikė drąsų pasiūlymą įsigyti „Twitter“ už daugiau nei 40 mlrd. dolerių teigdamas, kad nori išlaisvinti „nepaprastą potencialą“ skatinti žodžio laisvę ir demokratiją visame pasaulyje.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip praneša „The Guardian“, bendrovės „Tesla“ vadovas ir turtingiausias pasaulio žmogus Elonas Muskas laiške „Twitter“ pirmininkui Bretui Teilorui teigė, kad svetainė neklestėjo nei kaip bendrovė, nei kaip priemonė žodžio laisvei gerinti ir „turi būti pertvarkyta į privačią bendrovę“.

Ketvirtadienį JAV Vertybinių popierių ir biržų komisijai (SEC) pateiktoje ataskaitoje E.Muskas sakė, kad pasiūlė nupirkti visas „Twitter“ akcijas po 54,20 JAV dolerio už vieną – iš viso 41,4 mlrd. dolerių.

„Investavau į „Twitter“, nes tikiu jos potencialu tapti laisvo žodžio platforma visame pasaulyje, ir manau, kad laisvas žodis yra visuomenės būtinybė, kad demokratija veiktų“, – laiške B.Taylorui rašė E.Muskas.

„Tačiau po investavimo supratau, kad dabartine forma bendrovė nei klestės, nei tarnaus šiai visuomeninei būtinybei. „Twitter“ turi būti pertvarkyta į privačią bendrovę.“

E.Muskas taip pat teigė, kad jo pasiūlymas yra galutinis ir „geriausias“, o jei nebus priimtas, verslininkas turės persvarstyti savo, kaip didžiausio „Twitter“ akcininko poziciją, rašo „The Guardian“

Turėdamas maždaug 274 mlrd. dolerių vertės turtą, E.Muskas yra vienas iš nedaugelio žmonių, galinčių finansuoti privatų „Twitter“ įsigijimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius