Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl „Facebook“ taip stengiasi jus priversti įsirašyti „Messenger“ programėlę?

„Facebook“ norinčius iš mobilios versijos siųsti žinutes verčia įsirašyti atskirą „Messenger“ programėlę. Jau nuo 2014-ųjų rugpjūčio „iOS“ ir „Android“ naudotojai buvo raginami įsirašyti „Messenger“, o greitu metu tą turės padaryti visi mobilių versijų naudotojai, rašo „The Guardian“.
„Facebook“ aplikacija
„Facebook“ aplikacija / Scanpix nuotr.

2014-aisiais kai kurie vartotojai iš mobilių telefonų pradėjo jungtis prie „Facebook“ per naršykles, iš kurių vis dar buvo galima rašyti žinutes socialiniame tinkle. Tačiau greitai šis aplinkkelis bus uždarytas, tad vienintelis būdas siųsti žinutes per „Facebook“ iš telefono bus per „Messenger“ programėlę. Kita alternatyva – nebenaudoti „Facebook“.

„Facebook“ atstovai sako, kad „Messenger“ turi daugiau funkcijų, kurios nėra pasiekiamos mobiliojoje versijoje. Tikroji priežastis, dėl kurios socialinis tinklas primygtinai reikalauja įsirašyti programėlę, yra dar vienos platformos, iš kurios „Facebook“ galėtų dar lengviau pasiekti vartotojus, įtvirtinimas.

Dėl tos pačios priežasties socialinis tinklas įsigijo ir „WhatsApp“. Iš vienos pusės programa buvo „Facebook Messenger“ konkurentas, iš kitos ji leido pasiekti ir tuos, kurių „Facebook“ nedomino. Vakaruose persidengimas tarp „WhatsApp“ ir „Facebook“ didžiulis, tačiau rytuose yra be galo daug „WhatsApp“ naudotojų, kurie neturi „Facebook“.

Kita „Facebook“ priklausanti programėlė „Instagram“ taip pat sustiprina vartotojų įvairovę.

„Messenger“ nuo visų kitų „Facebook“ priklausančių programų sunkiausia pateikti kaip atskirą paslaugą, tačiau praėjusių metų birželį bendrovė leido vartotojams prisiregistruoti naudojant tik telefono numerį, todėl ir neturintys „Facebook“ paskyros galėjo pasiekti „Facebook“ naudojančius draugus. O už tai „Facebook“ gavo žmonių telefono numerius ir asmeninę informaciją.

Susirašinėjimo programėlių naudingumas priklauso nuo to, kiek žmonių jas naudoja. Dabar daugiau nei milijardas aktyvių „Facebook“ lankytojų gali tapti vartais norint pasiekti tuos, kas atsisakė „Messenger“ naudoti anksčiau.

Galutinis socialinio tinklo tikslas yra pasiekti kaip įmanoma daugiau žmonių bet kokiu įmanomu keliu. Jeigu „Facebook“ įtikintų kiekvieną iš 1,09 mlrd. kasdieninių aktyvių vartotojų įsirašyti „Messenger“, Marko Zuckerbergo imperija turėtų trečią galingą platformą, kartu su socialiniu tinklu ir „WhatApp“. Todėl dabar „Facebook“ nusprendė uždrausti rašyti žinutes iš telefono kitais keliais nei per „Messenger“.

Ateityje „Messenger“ bus naudojamas ne tik kaip pokalbių platforma – dabar kuriami dirbtinio intelekto sistemomis paremti robotai (chatbots) leis pasiūlyti šūsnį naujų paslaugų, kurios socialiniam tinkui padės uždirbti dar daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius