Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„LG G5“ prieš „LG G4“ – ar verta atsinaujinti?

„LG“ šiemet išleido itin unikalų telefoną, 2016 metų flagmaną, „LG G5“. Šiuo metu tai yra bene vienintelis telefonas, turintis galimybę naudoti prijungiamus modulius, vienintelis metalinis telefonas, neturintis matomų antenų ir vienas iš kelių įrenginių rinkoje, turinčių dvi galines kameras.
Telefonai LG G4 ir LG G5
Telefonai LG G4 ir LG G5 / Gamintojo nuotr.

Praeitų metų „LG G4“ turi tiek visai kitokį dizainą, tiek charakteristikas – bet

ar „G4“ turėtojams verta atsinaujinti į „G5“ ir ar būsimiems pirkėjams nevertėtų pataupyti pinigų ir įsigyti „G4“ vietoje „G5“?

Nuo plastiko ir odos „LG“ perėjo prie metalo

„LG G4“, ypatingai odinę nugarėlę turinti šio telefono versija, buvo laikomas vienu gražiausių 2015 išleistų išmaniųjų telefonų, tačiau šiemet „LG“ pasirinko kardinaliai kitokią išvaizdą – vietoje šiek tiek lenkto plastikinio ir/ar odinio korpuso, buvo pasirinktas grynas metalas, gale esantys garso reguliavimo mygtukai pakeisti pirštų antspaudų skaitytuvu. Bet norintys pakeisti savo bateriją, tą padaryti dar gali – „LG G5“ naudoja inovatyvų dizainą, kurio dėka kompanija sugebėjo suderinti pilnai metalinį korpusą su galimybe išimti bateriją. Kai kuriems naujasis dizainas patinka, kai kuriems – nelabai, bet pirštų antspaudų skaitytuvas – „G5“ privalumas.

Bet vienam iš naujųjų dizaino elementų abejingų neliko

Iš „LG G5“ ne tik galite išimti bateriją, bet ir padidinti šio telefono funkcionalumą naudodami modulius, kuriuos „LG“ pavadino „draugais“. Galite pagerinti fotografavimo patirtį, grojimo kokybę ar tiesiog naudoti didesnės talpos bateriją. Tokių galimybių „G4“ neturėjo, nors ir „G5“ šie priedai nėra nemokami.

Mažesnis, bet kokybiškesnis ir taupesnis ekranas

Nors „LG“ šiemet vėl panaudojo QHD raiškos kvantinių taškų IPS ekraną, šiemet jis yra šiek tiek mažesnis, taupesnis ir tiesiog aukštesnės kokybės. „LG G4“ atkuriamos spalvos ir taip buvo ganėtinai ryškios, tačiau pagrindinį skirtumą pastebėsite, kai ekrane bus rodoma juoda spalva – „G5“ ekrane ji yra žymiai gilesnė ir tikresnė. Taip pat nudžiugins ir „G5“ ekrano taupumas – „LG“ netgi įdiegė į šį telefoną visuomet įjungto ekrano režimą, kuris leidžia patikrinti praleistus pranešimus ar laiką neliečiant ir nejungiant telefono ekrano.

Žaidimų mėgėjams atsinaujinimas į „G5“ bus beveik būtinas

„LG G4“ naudoja „Qualcomm Snapdragon 808“ procesorių su 6 branduoliais (2 branduoliai veikia 1.8GHz dažniu ir keturi branduoliai veikia 1.44GHz dažniu) ir tai netgi nebuvo galingiausias 2015 metų procesorius. „LG“ praeitais metais pasirinko „Snapdragon 808“ dėl to, kad galingesnis „Snapdragon 810“ smarkiai kaito, todėl toks Pietų Korėjos kompanijos pasirinkimas yra pateisinamas. „Snapdragon 808“ yra pakankamai galingas visoms įprastoms ar net gan intensyvioms operacijoms, tačiau labiausiai grafiškai sudėtinguose žaidimuose „G4“ kartais gali praleisti vieną ar kitą kadrą ir tokių grafiškai sudėtingų žaidimų vis daugėja.

Tuo tarpu šiemet „LG G5“ naudoja viena iš galingiausių rinkoje procesorių – „Qualcomm Snapdragon 820“. Nepaistant mažesnio branduolių skaičiaus (2 branduoliai veikia 2.15GHz dažniu, kiti 2 – 1.6GHz), „Snapdragon 820“ yra net 40% galingesnis už „Snapdragon 810“, o ką jau kalbėti apie „G4“ naudojamą „808“ procesorių. Todėl jeigu planuojate žaisti labai sudėtingus žaidimus, rinktis „LG G5“ yra beveik būtina.

Dvi kameros geriau už vieną, bet tai nėra būtinybė

Gamintojo nuotr. /LG4
Gamintojo nuotr. /LG4

„LG G4“ turi nuostabią 16 megapikselių kamerą su f/1.8 apertiūra ir optine vaizdo stabilizacija (OIS). Šio „LG“ stebuklo iki šiol nesugeba aplenkti ir kai kurie 2016 metų flagmanai. „G5“ turi dvi kameras – tą pačią „G4“ kamerą ir 8 megapikselių plataus kampo kamerą. Pagrindinė „G5“ ir „G4“ kameros fiksuoja identiškus kadrus, tačiau 8 megapikselių plataus kampo kamera nėra „tiesiog žaisliukas“. Su šia kamera galima užfiksuoti fantastiškų, meniškų ir neeilinių kadrų. Tai tikrai labai malonus priedas, bet tai nėra būtinybė.

Taip pat tarnaujanti, tačiau greičiau kraunama baterija

Jeigu jums nepatiko „LG G4“ 3000mAh baterijos tarnavimo laikas, turime jus nuvilti, kadangi „LG G5“ 2800mAh baterija tarnauja maždaug tiek pat laiko, tačiau ji turi greito krovimo galimybę ir ji kraunama per naują USB-C jungtį. Ar tai didelis privalumas, ar netgi atvirkščiai – trūkumas? Spręsti jums.

Skirtumas tarp šių telefonų yra, bet naujintis verta tik kai kuriems

„LG“ padarė, ko gero, didžiausią atnaujinimą savo flagmanų linijai per pastaruosius 3 metus – visiškai naujas dizainas, moduliai, žymiai galingesnis procesorius ir dar viena papildoma kamera. Bet jeigu turite „G4“, rekomenduojame jums palaukti dar bent jau metus – „LG G4“ vis dar yra pakankamai galingas, gražus ir jo kamera yra nuostabi. Atsinaujinti rekomenduojame tik tuo atveju, jeigu labai mėgstate žaisti žaidimus arba beprotiškai daug fotografuojate ir norite plataus kampo kameros.

Jeigu renkatės naują telefoną ir svarstote, ar verta rinktis senesnį, bet pigesnį „G4“, ar naujesnį, bet brangesnį „G5“, vėlgi siūlome jums pataupyti ir pasirinkti „LG G4“ – šiemet „LG“ dar tikrai neišnaudos pilno modulių potencialo, o antra kamera, šiek tiek geresnis ekranas ar galingesnis procesorius paprastam vartotojui tikrai nėra būtinybė. Jeigu norite sutaupyti dar daugiau, „LG G4“ kainas Lietuvos parduotuvėse galite palyginti Kainos.lt.

„LG G5“, Kainos.lt duomenimis, yra beveik 300 eurų brangesnis, todėl jį galime rekomenduoti tikrai negailintiems pinigų ir norintiems maksimumo. Žinoma, tai yra nuostabus telefonas, tačiau drįstame suabejoti šio telefono pranašumu, lyginant su „LG G4“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius