Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje vyko tarptautinės kibernetinio saugumo pratybos geresniam krizių valdymui ES

Lietuvoje pirmadienį surengtos tarptautinės krizių valdymo pratybos „BlueOLEX 2022“, kurių metu gerintas Europos Sąjungos (ES) šalių pasiruošimas bendram didelio masto kibernetinių incidentų ir krizių valdymui.
VPN
VPN / 123RF.com nuotr.

Krašto apsaugos ministerijos (KAM) su Čekijos ir Europos Sąjungos kibernetinio saugumo agentūros atstovais surengtų pratybų metu buvo testuojamos Kibernetinių krizių organizacinio tinklo operacinių veikimo procedūros bei tolesnis jų vystymas, pranešė ministerija.

„Lietuva visuomet aktyviai įsitraukia į ES krizių valdymo tobulinimą, o šį kartą rengdami pratybas siekėme dar labiau prisidėti prie didelio masto kibernetinių incidentų ir krizių koordinavimo ES lygmeniu. Tai labai svarbu, nes kibernetinių incidentų grėsmė kiekvienais metais auga, todėl turime būti tinkamai pasiruošę į jas reaguoti“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos viceministras Margiris Abukevičius.

Anot KAM, pratybose dalyvavo 23 ES valstybių narių, Europos Komisijos ir ES kibernetinio saugumo agentūros atstovai.

„Ypatingas 2022-ųjų pratybų elementas: pirmą kartą į techninį scenarijų įtrauktos ne tik ES valstybės narės, bet ir ES institucijos, įstaigos ir agentūros, siekiant gerinti tarpusavio bendradarbiavimą krizės atveju“, – nurodoma pranešime.

Kibernetinių krizių organizacinio tinklą sudaro vadovai kibernetinio saugumo ir krizių valdymo srityse iš ES valstybių narių, Europos Komisijos ir ES kibernetinio saugumo agentūros.

Pasak KAM, tinklas buvo sukurtas 2020-aisiais metais siekiant gerinti bendrą Europos Sąjungos informuotumą, dalijimąsi informacija ir koordinuotą atsaką kibernetinio didelio masto incidento ar krizės atveju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius