Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Milijardierius nori išlaisvinti 53 metus nelaisvėje praleidusią orką: pasitelks krovininį lėktuvą

Milijardierius filantropas, Indianapolio „Colts“ generalinis direktorius Džimas Irsėjus remia 20 mln. dolerių vertės planą išlaisvinti orką, vardu Tokitae, iš jos mažo aptvaro Majamio jūrų akvariume, rašo „Business Insider“.
Nelaisvėje 53 metus praleidusi orka, vardu Tokitae
Nelaisvėje 53 metus praleidusi orka, vardu Tokitae / Scanpix/SWNS

Pagal šį planą 8000 kg sveriančią orką ketinama pakrauti į lėktuvą, perskraidinti per JAV ir paleisti į laisvę netoli Sietlo esančioje įlankoje.

„Ji sveika, aš turiu pinigų, perkelkime ją“, – praėjusį mėnesį „The Pat McAfee Show“ sakė Indianapolio „Colts“ generalinis direktorius Džimas Irsėjus.

Orkos draugai – aktyvistų grupė, kuri vadovauja perkėlimui ir kurią finansiškai remia Irsay, sakė „Euronews“, kad gyvūnas gali būti perkeltas per 18-24 mėnesius.

Pagal planą, kuris įgyvendinamas bendradarbiaujant su Majamio jūrų akvariumo savininke „The Dolphin Company“, 21 metro ilgio orka būtų pakrauta ant diržų ir uždaryta stikliniame Majamio jūrų akvariumo rezervuare, rašo „The Times of London“.

Šis rezervuaras būtų pakrautas į sunkvežimį ir nugabentas į Majamio oro uostą, kur būtų perkeltas į didelį krovininį lėktuvą, pavyzdžiui, „C-130 Hercules“.

Pranešime teigiama, kad Tokitae „gyvybės palaikymo sistemoms“, įskaitant baseino vandens filtrus, jau išleista daugiau nei 500 000 JAV dolerių.

Tokitae, kuri nėra pakankamai stipri, kad galėtų plaukti didelius atstumus ar savarankiškai medžioti, būtų perkelta į 15 akrų ploto tinklais aptvertą teritoriją netoli San Chuano salų.

Orka, taip pat žinoma kaip Lolita, jau 53 metus gyvena uždaryta. Ji buvo pagauta Penn Cove, Vašingtono valstijoje, kai jai buvo vos ketveri metai.

Tokitae yra antra pagal amžių nelaisvėje ilgiausiai gyvenanti orka.

Naujausiuose pranešimuose teigiama, kad jos sveikata sparčiai blogėja. Spaudžiamas aktyvistų, Majamio jūrų akvariumas praėjusiais metais sutiko nutraukti orkos gyvus pasirodymus.

Orkos yra labai socialūs gyvūnai, kurie su motinomis užmezga tvirtus ryšius. Tikimasi, kad Tokitae galės susijungti su motina, kuri, kaip manoma, yra gyva ir plaukioja netoli tos vietos, kur būtų įrengtas tinklinis aptvaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius