TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nauji kaltinimai E.Muskui: „Twitter“ biurus pavertė miegamaisiais

Milijardierius Elonas Muskas kaltinamas „Twitter“ biurus pavertęs miegamaisiais. Dėl šių kaltinimų San Franciske pradėtas tyrimas, praneša „The Guardian“.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Reuters“/„Scanpix“ ir „Twitter“ nuotr.

San Francisko miesto pareigūnai tiria „Twitter“ veiklą, gavę skundą apie tai, kad bendrovė savo būstinės kambarius pavertė miegamaisiais.

Nuo pirmadienio biure įrengti „kuklūs miegamieji su neplautais čiužiniais, niūriomis užuolaidomis ir milžiniškais konferencijų salės monitoriais“, kuriuose yra nuo keturių iki aštuonių lovų viename aukšte, „Forbes“ teigė darbuotojai.

Atrodo, kad šie pokyčiai yra dalis E.Musko plano, kuriame jis reikalavo, kad darbuotojai būtų nusiteikę dirbti sunkiai ir daug valandų.

„San Francisco Chronicle“ pranešė, kad bendrovė neprašė jokių leidimų naudoti pastato dalis gyvenamiesiems tikslams.

San Francisko statybos inspekcijos departamentas kelioms žiniasklaidos priemonėms patvirtino, kad atlieka tyrimą ir planuoja patikrinti bendrovės būstinę.

„Turime įsitikinti, kad pastatas naudojamas pagal paskirtį“, – laikraščiui „Washington Post“ sakė departamento atstovas Patrickas Hananas, – „Gyvenamiesiems pastatams, įskaitant tuos, kurie naudojami trumpalaikei nakvynei, taikomi skirtingi statybos taisyklių reikalavimai. Šie kodeksai užtikrina, kad žmonės saugiai naudotųsi patalpomis“.

Departamentas kreipėsi į pastato atstovus, kad šie atliktų patikrinimą ir, jei būstinė nebeatitiks statybos taisyklių reikalavimų, išduos pranešimą apie pažeidimą.

„Niekas nėra aukščiau įstatymo“, – sakė P.Hannanas.

E.Muskas kritiškai vertino tyrimą. „Taigi SF miestas puola įmones, teikiančias lovas pavargusiems darbuotojams, užuot pasirūpinęs, kad vaikai būtų apsaugoti nuo fentanilio. Kur jūsų prioritetai @LondonBreed!?“ – pareiškė jis „Twitter“ tinkle, pateikdamas nuorodą į straipsnį, kuriame išsamiai aprašomas tėvo, teigiančio, kad jo kūdikis perdozavo fentanilio miesto žaidimų aikštelėje, pasakojimas.

Nė vienas miesto ar policijos pareigūnas nepatvirtino, ar vaiką ištiko nelaimė dėl fentanilio poveikio.

Kai kurie darbuotojai jau pranešė miegoję įmonės būstinėje. Praėjusį mėnesį „Twitter“ produktų valdymo direktorė Esther Crawford pasidalijo nuotrauka, kurioje ji miega biure su akių kauke ir miegmaišiu.

„Kai tavo komanda visą parą stengiasi laikytis terminų, kartais #SleepWhereYouWork (liet. miegi kur dirbi)“, – rašė E.Crawford socialiniame tinkle „Twitter“.

Darbuotojai „Forbes“ sakė, kad apie naujas lovas nebuvo paskelbta, bet jie tikino, kad jos įrengtos tam, kad darbuotojai galėtų likti biure per naktį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius