Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pacientams, sergantiems COVID-19 ir gripu, rizika mirti yra dvigubai didesnė

Grįžta gripo sezonas ir mokslininkai ragina nelikti abejingiems – COVID-19 sergantys pacientai, kurie buvo hospitalizuoti, taip pat turėtų būti reguliariai tikrinami dėl gripo.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Žurnale „Lancet“ buvo paskelbtas straipsnis, kuriame atskleista, kad abiejų ligų turėjimas daugiau nei dvigubai padidina paciento mirties riziką.

Mokslininkai taip pat nustatė, kad asmenims, užsikrėtusiems ir Sars-CoV-2, ir gripo virusais, daugiau nei keturis kartus dažniau prireikė plaučių ventiliacijos ir 2,4 karto ligos eigą dažniau lydėjo mirtis.

Tyrime, kuriame dalyvavo Edinburgo universiteto, Liverpulio universiteto, Londono imperatoriškojo koledžo ir Leideno universiteto Nyderlanduose mokslininkai, buvo tiriama daugiau kaip 305 000 pacientų, hospitalizuotų dėl COVID-19.

Iš viso nustatyta, kad 6965 pacientai sirgo COVID-19, o 227 pacientai taip pat sirgo gripo virusu. Tyrėjai nustatė, kad šių asmenų ligos baigtis buvo gerokai sunkesnė, rašo „The Guardian“.

„Vakcinos, apsaugančios nuo Covid-19 ir gripo, yra skirtingos, o žmonėms reikia abiejų. Šių dviejų infekcijų gydymo būdai taip pat skiriasi, todėl net ir nustačius diagnozę žmogui, kuris hospitalizuotas dėl kvėpavimo takų infekcijos, svarbu atlikti tyrimus dėl kitų virusų“, – tyrime teigė mokslininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius