-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijos teismas atmetė „Huawei“ skundą dėl vyriausybės draudimo naudoti gamintojos įrangą

Švedijos teismas trečiadienį atmetė Kinijos technologijų įmonės „Huawei“ skundą dėl vyriausybės sprendimo uždrausti naudoti gamintojos tinklo įrangą diegiant 5G mobiliojo ryšio infrastruktūrą šalyje.
„Huawei“
„Huawei“ / 123RF.com nuotr.

Stokholmo administracinis apeliacinis teismas savo pareiškime pareiškė, kad būtų teisinga manyti, jog „Huawei“ produktų naudojimas pagrindinėms 5G tinklo funkcijoms „gali pakenkti Švedijos saugumui“.

Švedija tapo antrąja šalimi Europoje po Jungtinės Karalystės ir pirmąja šalimi ES, paskelbusia draudimą naudoti „Huawei“ įrangą beveik visoje tinklo infrastruktūroje, reikalingoje 5G mobiliojo ryšio tinklui valdyti.

Pekinas tuo metu perspėjo, kad Švedijos pašto ir telekomunikacijų tarnybos (PTS) sprendimas gali turėti „pasekmių“ Skandinavijos šalies įmonėms Kinijoje, o Švedijos telekomunikacijų milžinė ir „Huawei“ konkurentė „Ericsson“ sunerimo dėl atsakomųjų priemonių.

PTS sprendime taip pat buvo numatyta nuostata, kad jau sumontuota įranga turi būti pašalinta iki 2025 metų sausio 1 dienos. Šį sprendimą patvirtino ir apeliacinės instancijos teismas.

„Švedijos saugumas yra ypač svarbus [nacionalinis] interesas, o Švedijos pašto ir telekomunikacijų tarnybos sprendimas yra pagrįstas realia, esama ir pakankamai rimta grėsme Švedijos saugumui“, – sakoma teisėjos Anitos Linder pareiškime.

„Huawei“ pirmą kartą apskundė šį sprendimą žemesnės instancijos teismui, kuris taip pat palaikė PTS požiūrį 2021 metų birželį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius