Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Virgin Orbit“ raketa iškėlė septynis JAV karinius palydovus

Bendrovės „Virgin Orbit“ raketa penktadienį vakare iškėlė keletą JAV Gynybos departamento palydovų, kai buvo paleista iš specialaus nešančiojo lėktuvo „Boeing 747“, skridusio prie Kalifornijos pietinės pakrantės.
Pertvarkytas lėktuvo „Boeing 747“ modelis
Pertvarkytas lėktuvo „Boeing 747“ modelis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kosmosas Palydovas

Pertvarkytas laineris pakilo iš Mohavių oro ir kosmoso uosto Mohavių dykumoje ir paleido raketą skrisdamas virš Ramiojo vandenyno, į šiaurės vakarus nuo Los Andželo.

Šis paleidimas buvo surengtas JAV Kosmoso pajėgų užsakymu, vykdant Gynybos departamento bandymų programą. Iškelti septyni palydovai skirti įvairiems eksperimentams atlikti.

Ši misija buvo ketvirtas komercinis „Virgin Orbit“ raketos paleidimas, be to, raketa buvo pirmąkart paleista naktį. Iš pradžių planuota ją paleisti trečiadienio vakarą, bet skrydis buvo atšauktas užfiksavus kuro temperatūros parametrų neatitikimą.

„Virgin Orbit“ savo misiją pavadino „Straight Up“ („Tiesiai aukštyn“) pagal hitu tapusią Paulos Abdul dainą iš jos debiutinio studijinio albumo „Forever Your Girl“, 1988 metais išleisto įrašų studijos „Virgin Records“.

2017 metais „Virgin Orbit“ įkūrė britų milijardierius Richardas Bransonas. Bendrovė, kurios būstinė įsikūrusi Kalifornijos mieste Long Biče, šiuo metu rengia paleidimus iš Mohavių oro uosto, bet planuoja ir tarptautines misijas.

Vėliau šiais metais bendrovė iškels du palydovus per misiją, kurios lėktuvas pakils iš Niu Ki oro uosto Kornvalyje. Palydovai atliks radijo signalų stebėsenos bandymus vykdant Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos ir JAV Nacionalinės žvalgybos biuro bendrą projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius