TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

WEB3 technologijos ateina spręsti ekonomikos nuosmukio

Ko iš WEB3 galima tikėtis per artimiausius pora metų? Į šį klausimą lapkričio 9 d. bus mėginama atsakyti tarptautinėje konferencijoje „WEB3: Impact the Economy“. Investuotojai, technologijų entuziastai, teisininkai, verslo atstovai diskutuos apie WEB3 galimybes, atsiveriančias su naujos kartos interneto era, jų daroma įtaka krizei ir jos suvaldymui, rašoma WEB3 pranešime spaudai.
Web3_FB_event_cover
WEB3 maketas
Temos: 2 Mokslas Verslas

Konferenciją organizuojančios „Crypto Economy Organisation“ asociacijos direktorė Skaistė Budbergytė-Zabielaitė sako, kad Lietuvos ir užsienio ekspertai apžvelgs dabartinius WEB3 technologijų pokyčius ir dalysis įžvalgomis.

„Kaip marketingas veikia WEB3 sektoriuje, kokios priemonės ir strategijos padėtų į šį sektorių pritraukti naujų vartotojų, kaip mūsų darbas atrodys ateityje, skaitmenizacijos ir naujos interneto eros kontekste? Ar WEB3 ekonomikos potencialas mažėja dėl politikų priešiškumo ir silpnėjančių verslo perspektyvų?“, – vienus iš programos klausimų nurodo S. Budbergytė-Zabielaitė.

Anot jos, pirmos WEB3 konferencijos sėkmė rodo šios temos aktualumą. Konferencijos dalyvių sąraše, ypač gerai žinomi pranešėjai iš užsienio.

„Pernai renginyje kalbėjome apie ateitį, šiemet kreipiame dėmesį į realijas ir su atvykstančiais pranešėjais kalbame apie tai, kaip WEB3 sąveikauja, įgalina ilgalaikius sprendimus, kurių įgyvendinimas padeda ateityje užtikrinti atsparią ekonomiką. Turime patvirtintus užsienio pranešėjus, o taip pat į šių metų WEB3 įsitraukia savo srities ekspertai iš Lietuvos. Jie kalbės apie WEB3 ir kripto ekonomikos indėlį šiandienos aktualijų kontekste“, – pasakoja konferencijos organizatorė.

Pasak jos, tarp pagrindinių pranešėjų – Baltuosiuose rūmuose dirbusi „Work3 Institute“ vadovė, patyrusi Silicio slėnio verslininkė, procesų architektė Deborah Perry Piscione, „Moonstax“, „Hash3 Labs“ įmonių vadovas, žinomo pasaulinio akceleratoriaus „Techstars“ mentorius WEB3 startuoliams J. D. Salbego, WEB3, dirbtinio intelekto (DI) ir išplėstinės realybės tyrinėtojas Aragornas Meulendijks.

Iš Lietuvos ekspertų, konferencijoje naujausias įžvalgas pristatys advokatų kontoros „TGS Baltic“ partneris, Technologijų industrijos grupės vadovas Mindaugas Civilka, „Crypto Economy Organisation“ prezidentas Vytautas Kašėta, inovacijų laboratorijos „Super How?“ vadovas ir vienas iš steigėjų Andrius Bartminas, integruotų verslo paslaugų teikėjos „Lewben“ teisės ir mokesčių paslaugų vadovaujantis partneris Gediminas Laucius.

Šių metų konferencijos akcentas – bendruomenė ir galimybė naujiems kontaktams bei pažintims. „Šio renginio nepriskiriame kažkuriai vienai grupei, tai – bendruomenė: jau kurį laiką veikiantys verslai ir startuoliai, vienaragiai ir smulkūs rinkos žaidėjai bei visi kiti, besidomintys šia sritimi, ar tiesiog norintys apie ją sužinoti daugiau gali atvykti pasisemti patirties iš ekspertų ir išsinešti daugybę naudingų kontaktų“, – sako S. Budbergytė-Zabielaitė.

Naujos kartos edukavimas

Konferencijos programą sudarys trys dalys: „How Soon is Tomorrow“, „Seizing Today‘s Opportunities“, „Education Prerequisite“. Pastaroji konferencijoje ir yra skirta švietimui. Ji organizuojama vyresnių klasių moksleiviams, studentams, mokytojams bei aukštojo mokslo atstovams, kurie domisi ir nori sužinoti apie naująją interneto erą.

Švietimo dalį šiais metais inicijuoja VU Verslo mokykla, pernai buvusi konferencijos dalyviais, o šiemet nusprendusi tapti partneriais ir supažindinti moksleivius bei akademinę bendruomenę su WEB3 sektoriumi. Organizatoriai džiaugiasi, jog švietimo dalį sutiko paremti „Western Union Lietuva“.

Programos dalis – „How Soon is Tomorrow“ skirta vizionieriams, jos metu bus kalbama apie WEB3 sektoriaus galimybes netolimoje ateityje. „Seizing Today‘s Opportunities“ bus kalbama apie tai, kas vyksta dabar, kokias turime galimybes bei ką dar šiandien galima nuveikti WEB3 sektoriuje.

Konferencijos programa nuolat pildoma. Prie konferencijos organizavimo prisideda Ekonomikos ir inovacijų ministerija, „Lewben“, „Super How“, „TGS Baltic“. Pagrindinis renginio rėmėjas – šveicariško kapitalo elektroninė kripto ir tradicinių mokėjimų platforma „swissmoney“.

Bilietus galite įsigyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius