Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WSJ: „Twitter“ iš naujo nagrinėja E.Musko pasiūlymą dėl perėmimo

„Twitter“ iš naujo nagrinėja Elono Musko pasiūlymą dėl perėmimo, o diskusijos tarp dviejų stovyklų sekmadienį tęsėsi, pranešė „The Wall Street Journal“ (WSJ), milijardieriui ketvirtadienį pareiškus, kad užsitikrino platformos įsigijimui reikalingą finansavimą.
Bendrovė "Twitter"
Bendrovė "Twitter" / „Scanpix“ nuotr.

„Twitter“ dar kartą vertina pasiūlymą ir labiau nei anksčiau bus linkusi derėtis“, – parašė verslo dienraštis, remdamasis su šiuo klausimu susipažinusiais šaltiniais.

„Tesla“ generalinis direktorius E.Muskas ketvirtadienį pareiškė esąs užsitikrinęs beveik 46,5 mlrd. JAV dolerių sandoriui finansuoti, tačiau taip pat planuojantis tiesiogiai kreiptis į bendrovės akcininkus, tikėdamasis perimti socialinės žiniasklaidos platformą.

„Twitter“ direktorių valdyba nepritarė pasiūlymui, pagrasindama vadinamaisiais „nuodų piliulės“ veiksmais, kurie apsunkintų E.Musko mėginimus per rinką įsigyti daugiau nei 15 proc. bendrovės akcijų. Šiuo metu jam priklauso 9,2 proc. akcijų paketas.

„Galimas „Twitter“ nuomonės pasikeitimas įvyko po to, kai ponas Muskas penktadienį privačiai susitiko su keliais bendrovės akcininkais“, – rašo leidinys.

E.Muskas „pažadėjo išspręsti žodžio laisvės problemas, kurios, jo manymu, kamuoja socialinį tinklą ir visą šalį, nesvarbu, ar jo pasiūlymas bus sėkmingas, ar ne“, – pasak WSJ, pridūrė šaltiniai.

Verslininkas yra anksčiau užsiminęs apie nerimą dėl žodžio laisvės kaip motyvą įsigyti platformą, nors žodžio laisvės ekspertai atkreipė dėmesį į nenuspėjamus jo pareiškimus ir šaipymosi iš kritikų istoriją kaip prieštaraujančius nurodytiems tikslams.

Milijardierius praėjusią savaitę pareiškė, kad svarsto galimybę apeiti „Twitter“ direktorių valdybą ir įsigyti akcijas tiesiogiai iš esamų akcininkų, „bet šiuo metu nėra nusprendęs, ar tai darys“, teigiama ketvirtadienį paskelbtame rinkos reguliuotojai pateiktame pareiškime.

Remdamasis šaltiniais, WSJ teigė, kad „Twitter“ šiuo klausimu gali pasisakyti ketvirtadienį arba net anksčiau.

E.Muskas, regis, neseniai pareiškė „Twitter“ pirmininkui Bretui Taylorui (Bretui Teilorui), kad jo pirminis balandžio 14 d. pasiūlymas – 54,20 JAV dolerio už akciją – nepasikeitė, pridūrė leidinys.

„Twitter“ kiek anksčiau buvo pakvietusi E.Muską prisijungti prie savo direktorių tarybos, tačiau „SpaceX“ vadovas atsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius