Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaidimų kūrimo maratonas „Global Game Jam 2016“ – rekordinis Lietuvoje ir pasaulyje

Sausio 29-31 dienomis visame pasaulyje vyko žaidimų kūrimo maratonas „Global Game Jam 2016“. Daugiau nei 36 000 žaidimų kūrėjų ir entuziastų, per 48 valandas sukūrė ir į maratono organizatorių sistemą įkėlė pusseptinto tūkstančio žaidimų. Maratonai buvo organizuoti 93 pasaulio valstybėse, tarp jų ir Lietuvoje.
„LT Game Jam 2016“
„LT Game Jam 2016“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Pasaulinis šių metų „Game Jam“ maratonas pagerino daugumą ligšiolinių rekordų, o mes prie to tikrai prisidėjome. Nors šiemet sulaukėme panašaus dalyvių kiekio, kaip ir pernai, sukurtų ir į sistemą įkeltų žaidimų buvo daugiau. Per 48 valandas sukūrėme 92 žaidimus ir tai naujas Lietuvos rekordas“ – LT „Game Jam 2016“ rezultatus komentavo LŽKA valdybos pirmininkas Liudas Ubarevičius.

Nors šiemet sulaukėme panašaus dalyvių kiekio, kaip ir pernai, sukurtų ir į sistemą įkeltų žaidimų buvo daugiau. Per 48 valandas sukūrėme 92 žaidimus ir tai naujas Lietuvos rekordas

Oficiali šių metų renginio tema buvo „Ritualas“. Nors žaidimų kūrėjai gali kurti kokius tik nori žaidimus, dauguma paprastai laikosi duotos temos. Šiemet sukurtuose žaidimuose dominavo religiniai ir socialiniai motyvai. Pasaulinio „Global Game Jam“ organizatoriai teigia, kad šių metų maratonas buvo rekordinis ir didžiausias istorijoje.

L.Urbalevičius pasakojo, kad Lietuvoje vykstančių maratonų metu paprastai visada pradedama kurti daug projektų, bet daugumos jų nepavykdavo išpildyti iki galo. Kūrėjams trūkdavo dailininkų, specialistų galinčių dirbti su garsais ir elementarių projekto vadybos įgūdžių. Šių metų „Game Jam“ tarsi perteikė Lietuvos žaidimų industrijos raidą, atsirado daugiau bendravimo tarp skirtingų sričių specialistų, kūrėjai profesionaliau valdo pradėtus projektus. 

„LT Game Jam“ metu, kūrėjai į gautą užduotį pažvelgė su humoru. Vilniuje ypatingų renginio dalyvių simpatijų sulaukė svečių iš Pietų Korėjos žaidimas „Animal Exorcist“. Šiame žaidime siekiame išvyti piktąsias dvasias iš savo augintinių. Vilniečiai ypač teigiamai įvertino ir satyrinį projektą pavadinimu „FU** Routine“. Tai savotiškas pirmadienio imitatorius, kuriame susiduriame su šlykščiaisiais pirmadienio demonais. Tuo tarpu Kaune daugiausiai dalyvių plojimų sulaukė viešpaties pasimatymų programėlės simuliacija „God Tynder“.

Peržiūrėti, atsisiųsti ir išmėginti maratono metu sukurtus žaidimus galite apsilankę „Global Game Jam“ tinklalapyje: . Taip pat jau paskelbta ir kitų metų maratono data. „Global Game Jam 2017“, bei Lietuvoje organizuojamas „LT Game Jam 2017“ įvyks kitų metų sausio 20-22 dienomis.

„Global Game Jam“ organizuojamas kasmet, o jo tikslas – suartinti žaidimų kūrėjus, skatinti eksperimentinių idėjų įgyvendinimą, bendravimą ir bendradarbiavimą. Maratonas tradiciškai trunka apie dvi paras, o jo metu sukurti prototipai įkeliami į tarptautinę duomenų bazę, tad renginio metu sukurti žaidimai tampa prieinami visiems norintiems juos išmėginti.

Lietuvoje šį maratoną organizavo Lietuvos Žaidimų Kūrėjų asociacija, kartu su „Game Insight“, kūrybine IT erdve „Blaster“ ir „Unity Technologies“. „LT Game Jam“ vyko trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose, renginį aplankė virš pusės tūkstančio žaidimų kūrėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius