-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: milijonas eurų Kernavės pašonėje – eklektiška trijų pastatų sodyba su aptarnaujančiu personalu

Kaip manote, kiek kartų gyvenimo kokybę pagerintų galimybė ankstyvus rytus pradėti stebint panoramą, kurioje lėtai besisklaidantis rūkas apnuogina Kernavės piliakalnius? Ko verta ramybė gamtos oazėje, kurioje vieninteliai „kaimynai“ – paukščiai, o čiulbėjimas – visas jų keliamas triukšmas?
Trijų pastatų sodyba Kernavėje
Trijų pastatų sodyba Kernavėje / Rimanto Steponavičiaus nuotr.

„Pastato fasadą ir vidaus interjerą patobulinti galime nesunkiai, o štai esamas kraštovaizdis – kita tema, todėl vilos vietovėse su įspūdingu kraštovaizdžiu įprastai nėra statomos su tikslu parduoti. Tokius namus šeimininkai stato sau, neskaičiuodami, kiek pinigų ir laiko sudeda. Natūralu, kad, prireikus parduoti, investicija retai atsiperka.

Rimanto Steponavičiaus nuotr./Sodyba valstybiniame Kernavės kultūriniame rezervate
Rimanto Steponavičiaus nuotr./Sodyba valstybiniame Kernavės kultūriniame rezervate

Šis atvejis – būtent toks: sodybos šeimininkai amžėja, giminaičių arti nėra, todėl skaudama širdimi priėmė sprendimą trijų pastatų kompleksą parduoti“, – vieną įdomiausių objektų nekilnojamojo turto (NT) rinkoje šiuo metu pristato jo pardavimu besirūpinanti agentūros „Capital Kaunas“ brokerė Raminta Trakimavičienė.

Vilos vietovėse su įspūdingu kraštovaizdžiu įprastai nėra statomos su tikslu parduoti.

960 tūkst. eurų įvertintą trijų pastatų sodybą apžiūrėti galite lankomiausiame šalies NT skelbimų portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Rimanto Steponavičiaus nuotr./Pastatuose iš viso yra 276,25 kv. metrų gyvenamojo ploto
Rimanto Steponavičiaus nuotr./Pastatuose iš viso yra 276,25 kv. metrų gyvenamojo ploto

Akis atvėrė netikėtai apribota laisvė

Užmiesčio vilų, kaip ir kitų nuo miestų nutolusių NT objektų, paklausos ir pasiūlos tendencijos, pasak R.Trakimavičienės, kardinaliai keistis ėmė šių metų pavasarį.

Būsto lokacijos ir patogaus susisiekimo faktoriai ėmė nublankti prieš vaizdą pro langus ir supančią aplinką bendrąja prasme.

„Negalėdami išvykti atostogų į užsienio šalis, įstrigę tarp keturių sienų savo butuose ar netgi prabangiai įrengtuose namuose, žmonės įvertino, kokia svarbi žmogui yra laisvė.

Laisvė pabūti gamtoje, turėti, kur pasivaikščioti, įkvėpti gryno oro. Antrasis šeimos būstas tapo nebe prabangos, o kone būtinybės preke.

Rimanto Steponavičiaus nuotr./Komplekso interjere vyrauja eklektiškas stilius
Rimanto Steponavičiaus nuotr./Komplekso interjere vyrauja eklektiškas stilius

Kas domisi NT rinka, puikiai žino, kokiais mastais buvo „iššluoti“ objektai pajūrio zonoje. Vis dėlto pajūrio zona nėra išskirtinė: daugelyje Lietuvos apskričių kai kurios sodybos, sklypai ir kiti objektai tolėliau miesto, susidomėjimo nejutę ištisus metus, karantino laikotarpiu prie savęs rikiavo trijų–keturių pirkėjų eiles.

Pasiūla vienareikšmiškai sumažėjo“, – padėtį rinkoje apibūdina agentūros „Capital Kaunas“ brokerė R.Trakimavičienė.

Vienetinis meno kūrinys

Įspūdingos gamtos apsuptyje esantys NT objektai, R.Trakimavičienės manymu, neįkainojami dėl savo unikalumo, todėl gali būti prilyginami aukščiausios meninės vertės vienetiniams meno kūriniams.

Vienas tokių – brokerės atstovaujama trijų pastatų sodyba Vilniaus apskrityje, Širvintų r. savivaldybėje, Kernavės seniūnijos Semeniškių kaime tarp Neries ir Kernavėlės upių.

Sodybos, sklypai ir kiti objektai tolėliau miesto, susidomėjimo nejutę ištisus metus, karantino laikotarpiu prie savęs rikiavo trijų–keturių pirkėjų eiles.

Gyvenamasis kompleksas patenka į valstybinį Kernavės kultūrinį rezervatą. Jame įteisinta 18 archeologijos, istorijos ir kultūros vertybių su netoliese stūksančiais penkiais piliakalniais bei dalimi viršutinės Neries upės terasos, kurioje išsidėstęs šiandieninis Kernavės miestelis.

Kernavės archeologinė vietovė 2004 m. įtraukta į „UNESCO“ paveldo sąrašą.

„Galiu pasakyti drąsiai: šiuo metu rinkoje analogų šiai sodybai neturime. Pradėkime nuo unikalios vietovės: pirkdamas užmiesčio sodybą, beveik niekada negali būti garantuotas, ką „nusiperki“ aplinkui.

Šiuo atveju kaimynystėje praktiškai nėra gyvenamosios namų valdos paskirties pastatų, tik piliakalniai, miškai ir upės.

Rimanto Steponavičiaus nuotr./Komplekso interjere vyrauja eklektiškas stilius
Rimanto Steponavičiaus nuotr./Komplekso interjere vyrauja eklektiškas stilius

Vadinasi, kieme ant suoliuko sėdėdamas visada galėsi stebėti piliakalnius, Kernavės bažnyčią, miškus, Neries vingį, nes valstybės saugoma teritorija daugiaaukščiais namais, viešbučiais neapsistatys“, – 15min pasakoja R.Trakimavičienė.

Brokerės atstovaujamą objektą apžiūrėti galite portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Nuo trinkelių iš Europos miestų grindinių – iki muziejaus kieme

960 tūkst. eurų įvertinta trijų pastatų sodyba su 276,25 kv. metrų gyvenamojo ploto apjuosta 72,49 a žemės.

Šeimininkų būstas su miegamaisiais ir svetaine sudaro 92,24 kv. m, pirties namas su poilsio kambariais – 102,85 kv. m, o garažas su kambariukais antrajame aukšte – 81,16 kv. m.

2010 m. statytas kompleksas iškilo ant senos sodybos pamatų, kuriuos šeimininkai pasiryžo išsaugoti kartu su autentiškais senoviniais rūsiais.

Rimanto Steponavičiaus nuotr./Išsaugoti senieji pamatai ir rūsys
Rimanto Steponavičiaus nuotr./Išsaugoti senieji pamatai ir rūsys
Rimanto Steponavičiaus nuotr./Išsaugoti senieji pamatai ir rūsys
Rimanto Steponavičiaus nuotr./Išsaugoti senieji pamatai ir rūsys

„Kernavės piliakalnių aplinka padiktavo architektūrinius sodybos pastatų sprendimus. Pastatų eksterjeras – subtilus, neišsišokantis, įsiliejantis į vientisą gamtos ir istorijos harmoniją. Tačiau pravėrus duris, patenkama į kambarius su prabangiu, eklektišku dizainu ir profesionalaus interjero dizainerio prisilietimu.

Grindų trinkelės buvo atvežtos iš kai kurių didžiųjų Europos miestų grindinių, kruopščiai atrinkti baldai – iš tų miestų antikvariatų. Nors ypatingas dėmesys buvo skirtas laiko patikrintiems dalykams, neapsieita ir be modernių sprendimų – geoterminio bei grindinio šildymo“, – pabrėžia R.Trakimavičienė.

Rimanto Steponavičiaus nuotr./Komplekso interjere vyrauja eklektiškas stilius
Rimanto Steponavičiaus nuotr./Komplekso interjere vyrauja eklektiškas stilius

Kiemą su vaizdu į per Lietuvos teritoriją slinkusių ledynų ir žmogaus veiklos palikimą puošia unikalus meno kūrinys – tris Lietuvas simbolizuojanti skulptūra.

Dėl tarp Neries ir Kernavėlės upių įsikūrusios užmiesčio sodybos gyventojų patogumo taip pat įrengtas lauko baseinas.

Apsauga ir priežiūra 24/7

Nors trijų mūrinių pastatų sodybos komplekse vietos išties nemažai, visa ji pamatuota ir reikalinga – anot 15min pašnekovės, perteklinių erdvių nėra:

„Šeimininkų namas su miegamaisiais kambariais ir erdvia svetaine pritaikytas nuolatiniam gyvenimui. Svečių namas su pirtimi skirtas bičiuliams, artimiesiems, suaugusiems vaikams su šeimomis apsistoti.

Trečiojo pastato pirmajame aukšte yra garažas, antrajame – kambariai, kuriuose įsikūręs aptarnaujantis personalas.

Asmeninio albumo nuotr./Raminta Trakimavičienė
Asmeninio albumo nuotr./Raminta Trakimavičienė

Žinoma, naujieji šeimininkai galės atsisakyti šios opcijos, bet ji, be jokios abejonės, yra vienas iš šios sodybos išskirtinumų.

Sakykime taip: įsigyji objektą, dėl kurio priežiūros nereikia sukti galvos. Perimi tik valdymo sistemą, nes priežiūra – per daug metų išdirbta.

Sakykime taip: įsigyji objektą, dėl kurio priežiūros nereikia sukti galvos. Perimi tik valdymo sistemą, nes priežiūra – per daug metų išdirbta. Darbuotojai rūpinasi tiek vidaus, tiek išorės, įskaitant apželdinimą, tvarka ir saugumu. Sodyba visada paruošta priimti šeimininkus ir jų svečius.“

Netinkamas pobūviams, bet idealus variantas ambasadoriams

Įprastai panašaus dizaino NT objektai būna aktyviai nuomojami įvairioms šeimų šventėms, ypač – vestuvių ir jubiliejų pobūviams.

„Ši sodyba nepasižymi didelėmis salėmis ir apskritai, mano akimis, nėra tinkama nuomoti šventėms. Vis tik komercinei veiklai gali būti pritaikyta: ilgalaikei nuomai, prieš tai gerai atsirinkus nuomininkus, arba trumpalaikei tuo atveju, jeigu į Lietuvą atvyksta užsienio valstybių diplomatai, kuriems reikia pristatyti lietuviškąjį paveldą.

Rimanto Steponavičiaus nuotr./Svetainė šeimininkų name
Rimanto Steponavičiaus nuotr./Svetainė šeimininkų name

Vis dėlto šis objektas – visiška ramybės oazė, pritaikyta šeimos gyvenimui ir poilsiui. Nuo miesto šurmulio pavargusiems – antrasis šeimos būstas ar netgi pagrindinis žmonėms, sukaupusiems kapitalą, sukūrusiems verslą, kurio valdyme dalyvauti įmanoma nuotoliniu būdu.

Kita vertus, nors laiką leisdamas toje vietoje, įsivaizduoji, kad didmiestis – už šimtų kilometrų, ši vieta nesunkiai pasiekiama automobiliu iš Vilniaus ar Kauno“, – svarsto agentūros „Capital Kaunas“ ekspertė R.Trakimavičienė.

Dar daugiau nuotraukų matysite skelbime lankomiausiame NT portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius