Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svajonių laboratorija: buvusi stiklo gamykla virto architektų namais Roterdame

Apleista stiklo gamykla, statyta dar 1937-aisiais turbūt taip ir būtų nugriauta, jei ne architektai. Netoli Roterdamo uosto, Nyderlanduose, esantis pastatas užkliuvo kompanijos  „Studio Roosegaarde“ įkūrėjui, kuris čia nusprendė įkurti „svajonių laboratoriją“, rašo archdaily.com.
Naujas „Studio Roosegaarde“ biuras Nyderlanduose
Naujas „Studio Roosegaarde“ biuras Nyderlanduose / 15min koliažas

Daugiau nei tūkstančio kvadratinių metrų pastatas šiemet buvo atnaujintas ir dabar jame dirba dizainerių, architektų ir inžinierių komanda.

Teigiama, kad naujas dizainas atveria dideles erdves, pro kurias prasiskverbia magiškas Olandijos dangus. Dėl to naujasis įmonės biuras vadinamas „XXI amžiaus svajonių laboratorija“.

Pagrindinė pastato dalis, jo centras yra lanksti erdvė – čia vyksta įvairūs renginiai ir paskaitos.

Beveik visos biure esančios sienos stiklinės ir ant jų galima piešti. Tai lyg atviras komandos narių kvietimas plėtoti ir įgyvendinti projektus kartu.

Be to, kurdami savo biurą architektai nepamiršo ir aplinkos. Stalų, kurie atrodo lyg plūduriuojančios salos, dizainą įkvėpė didžiuliai netoliese stovintys laivai. O iš viršutinių studijos kabinetų galima stebėti pribloškiantį Roterdamo uosto panoramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius