Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interjero dizainerių patarimai, kaip susikurti tobulus namus atostogoms

Atostogų namai skirti atsipalaidavimui, ramybei ir užsiėmimams, kuriems nuolat trūksta laiko, todėl juos reikia susikurti taip, kad poilsis būtų kokybiškas. Interjero dizaineriai 15min skaitytojams pataria, kaip įsirengti tobulus namus atostogoms.
Atostogų namų interjeras
Atostogų namų interjeras / 123rf.com nuotr.

Interjero dizainerė Diana Kensatavičiūtė mano, kad atostogų komfortas priklauso nuo to, kokio poilsio tikimasi. Vieni atostogauja ir keliauja su šeima, kiti – romantiškai leidžia laiką, treti ieško sintezės su gamta, kitiems reikia ramybės ir vienumos.

„Atostogų namų atributai daugiausia turėtų būti patvarūs stilingi, praktiški dizaino objektai. Dažnai erdves kiekvienas užpildo savais daiktas, tad būtina apgalvoti daiktų vietą ir sukurti schemą, kur juos patogiausia laikyti, apmąstyti, kaip erdves būtų nesudėtinga prižiūrėti“, – kalba ji.

123rf.com nuotr./Atostogų namų interjeras
123rf.com nuotr./Atostogų namų interjeras

Dizainerė sako, kad miegas – vienas svarbiausių poilsiui dalykų, todėl kokybiškas čiužinys ir gera ventiliacija yra būtini. Šiuo metu ji gyvena ir dirba Nidoje, todėl dažnai bendrauja su poilsiautojais. Pastarieji dažniausiai skundžiasi, jog tenka miegoti ant dvigulės sofos.

„Atostogaujančiai šeimai dvigulė sofa su čiužiniais tampa problema. Miegant čiužiniai gali išsijudinti iš patogios pozicijos, jauna šeima netenka žavios galimybės guldyti kūdikėlį kartu į lovą“, – sako D.Kensatavičiūtė.

123rf.com nuotr./Atostogų namų interjeras
123rf.com nuotr./Atostogų namų interjeras

Labai svarbu, kad į patalpas patektų daug gryno oro. Išlaikyti gerą mikroklimatą padeda lengvai valomi ir praktiški audiniai. Jų paviršiai turėtų būti lygūs, atsparūs smūgiams ar trinčiai.

Atostogų namams ji pataria rinktis švelnias ir jautrias ar ryškias ir rėksmingas spalvas. Norintiems atsikvėpti – žemiškų tonų spalvų paletė, papildyta jūros bangos spalva, tobulai nuramins sielą. Atvykstantiems aktyviam laisvalaikiui, interjerai gali būti projektuojami ryškiomis spalvomis, keliančiomis nuotaiką.

„Dekorui visuomet labai tinka akmenukai, kriauklės, gintarai ir vėjo gaudyklės“, – pataria D.Kensatavičiūtė.

Patogiai, bet kitaip

Interjero dizainerė Laura Byčenkova sako, kad pats žodis atostogos pasako labai daug. Anot jos, atostogaujant reikia ilsėtis ir neapsikrauti buitimi.

„Atostogaudamas žmogus nori pailsėti, atitrūkti nuo kasdienybės, patirti tai, ko nepatiria kasdien. Tai reiškia, kad ir atostogų namai turi būti maksimaliai patogūs ir tuo pačiu kitokie nei kasdieniai namai“, – kalba L. Byčenkova.

123rf.com nuotr./Atostogų namų interjeras
123rf.com nuotr./Atostogų namų interjeras

Anot jos, tam puikiai tinka įvairūs nestandartiniai sprendimai, kurie keltų įspūdį ir nuostabą. Galima drąsiai ekperimentuoti su ryškesnių spalvų, neįprastų medžiagų deriniais, netikėtomis detalėmis.

Jos nuomone didžiausia klaida – sukurti dar vieną euroremontinį interjerą, kurių ir taip visur pilna. Tokie namai yra vienas į kitą panašūs ir neturi savitos dvasios.

„Jei nėra didelio biudžeto, geriau jau surinkti įdomių naudotų baldų ir juos atnaujinti, nei apstatyti naujais, bet beveidžiais pigiais baldais“, – pataria L. Byčenkova.

123rf.com nuotr./Atostogų namų interjeras
123rf.com nuotr./Atostogų namų interjeras

Nekeliantis rūpesčių

Architektas Petras Sakalauskas sako, kad idealus atostogų būstas – nedidelis, apie 50-100 kv. metrų ploto, nekeliantis papildomų rūpesčių.

„Atostogų namas – nedidelis, paprastas, nekeliantis rūpesčių, skirtas tik tiems kas atostogauja, o ne tiems, kurie gal kažkada atvažiuos atostogauti“, – sako P.Sakalauskas.

123rf.com nuotr./Atostogų namų interjeras
123rf.com nuotr./Atostogų namų interjeras

Jo įsitikinimu, antrajam būstui žmonės užsikrauna per daug bereikalingų problemų ir dažnai stato per didelius namus.

„Reikia – nereikia, stato kompleksą, t.y., sodybą su daug skirtingų pastatų, priklausinių. Natūraliame gamtiniame kontekste bando puoselėti golfo pievą ir po to nuvažiavę pailsėti, per karštį turi pjauti hektarą vejos“, – teigia P.Sakalauskas.

Architekto teigimu – pagrindinis iššūkis projektuojant ir statant atostogų būstą , kad jis tikrai tapt atostogų ir poilsio, o ne eilinės prievolės namais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius