Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

2018-aisiais butų kainos sparčiau kyla mažesniuose miestuose

Per pastaruosius dvylika mėnesių butų kainos penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose augo 3,1 proc. Nekilnojamojo turto ekspertai pastebi, kad šiemet butų kainos sparčiau auga mažesniuose šalies didmiesčiuose.
Būstas
Būstas / Vida Press nuotr.

Skaičiuojama, kad sostinėje butų kainos per metus augo 2,3 proc. iki 1479 eurų už kv. m birželį, skelbia nekilnojamojo turto paslaugų bendrovė „Ober-Haus“.

Kaune metinis butų kainų augimas birželį siekė 4,3 proc. iki 1048 eurų už kv. m, Klaipėdoje – 3,2 proc iki 1057 eurų už kv. m, Šiauliuose – 4,7 proc. iki 633 eurų už kv. m ir Panevėžyje – 6,7 proc. iki 603 eurų už kv. metrą.

„Ober-Haus“ duomenimis, sparčiausiai per mėnesį butų kainos augo Šiauliuose ir Panevėžyje.

„2018 metais fiksuojamos spartesnio butų kainų augimo tendencijos mažesniuose šalies didmiesčiuose. Jeigu šalies sostinėje augimas pastaraisiais mėnesiais yra mažiausias iš visų šalies didmiesčių, tai, pavyzdžiui, Panevėžyje, Šiauliuose ar Kaune stebimas spartesnis butų pardavimo kainų augimas. Kauno mieste pastaraisiais metais fiksuojamos sparčios gyvenamojo ir komercinio turto plėtros tendencijos bei formuojasi teigiami lūkesčiai susiję su šio miesto ekonominėmis perspektyvomis.

Nekilnojamojo turto rinkoje vykstantys teigiami pokyčiai didesniuose miestuose iš dalies persiduoda ir mažesniems miestams. Tai stebima ir Šiauliuose, ir Panevėžyje, kurie po pastarojo sunkmečio negalėjo pasigirti nei spartesniu kainų augimu, nei naujo būsto statybų apimtimis. Tačiau pastaruoju metu ir šiuose miestuose pagaliau stebimas tiek spartesnis santykinis butų kainų augimas, tiek po truputį augantis ir naujo būsto plėtotojų aktyvumas. Senesnio būsto pardavėjai šiuose miestuose iš esmės nepatiria konkurencijos iš naujo būsto statytojų, o bendra ekonominė situacija, nepaisant net ir neigiamų demografinių pokyčių, išlieka palanki norintiems parduoti būstą aukštesnėmis kainomis“, – teigia „Ober-Haus“ rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondas Reginis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius