Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Landsbergienė: „VMI persigalvojo, nes buvo pagrūmota“

Opozicijos lyderio sutuoktinė Austėja Landsbergienė sureagavo į trečiadienį 15min praneštą naujieną, kad Valstybinė mokesčių inspekcija persigalvojo ir ėmėsi bendrovės „Knowledge Investment“ tyrimo. Be to, Ramūną Karbauskį ji palygino su teroristine organizacija „Hamas“.
Austėja Landsbergienė
Austėja Landsbergienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Persigalvojo, nes buvo pagrūmota. Nežinau kaip jums, bet man tai jau ne Lietuva, o Baltarusija, ne teisinė valstybė, o valstybė, kurioje valstybės institucijos patiria politinį spaudimą ir daro tai, kas paliepta“, – rašo feisbuke jis.

Trečiadienį 15min rašyta, kad VMI tirs įmonės, kuri buvo įsigyta už eurą, veiklą. Bendrovė turėjo sklypus, ant kurių iškilo Karalienės Mortos mokykla ir darželis. „Valstiečiai“ anksčiau kreipėsi į VMI ir FNTT, nes įtaria, kad tai galėjo būti apsimestinis sandoris. Pačią bendrovę įsigijo „BaltCap“ fondas, kuris pastatė Karalienės Mortos mokyklą ir darželį „Vaikystės sodas“.

„Mūsų šeima sklypo už vieną eurą niekada neturėjo. Buvo įmonė, kuri turėjo sklypą ir tokios pačios vertės paskolą. Tą įmonę nusipirko „BaltCap Infrastructure Fund“. Šiandien Karalienės Mortos mokyklos finansiniai įsipareigojimai siekia 20 mln. eurų – kad vaikai galėtų mokytis lygių neturinčiame moderniame pastate“, – teigia ji.

A.Landsbergienė priminė, ką trečiadienį rašė 15min: „Kauno rajone su savivaldybe dabar (ne mes, o kiti!) daro lygiai tokį patį projektą – bus statomos mokyklos. Tik ten rajono savivaldybė bendrovę perdavė ne už eurą, o už dyką. Ir ką? Ir viskas normaliai. Nes viskas YRA normaliai, tokia yra Skandinavijos ir, beje, pasaulio praktika“, – piktinasi ji.

„Yra manančių, kad Lietuvoje man „apsimoka“. Noriu visus taip manančius nuvilti – turėjau finansiškai labiau apsimokančių pasiūlymų ne Lietuvoje. Sakysit, – tai ko likai?! Nes turėjau ir turiu tikslą. Tikslas visada buvo pakeisti švietimą Lietuvoje. Ir ne tik švietimą. Aš visada norėjau tos Lietuvos, iš kurios ištrėmė mano močiutės šeimą: drąsių, tvirtų, darbščių, o ne nuolankių ir bailių baudžiauninkų Lietuvos. Dalios Ibelhauptaitės, Asmik Grigorian, Mirgos Gražinytės-Tylos Lietuvos ir kitų drąsių bei tvirtų žmonių Lietuvos. Ir dėl to man šiandien yra šlykštu“, – priduria ji.

Be to, ji pasipiktino taip pat trečiadienį paskleistais kaltinimais Karalienės Mortos mokyklai. Tai feisbuke ketvirtadienį minėjo ir Ramūnas Karbauskis.

„Pasirodo, Landsbergiams klausimai apie tai, kaip Vilniaus mieste įmonė su sklypu už pusantro milijono eurų gali kainuoti vieną eurą, kaip galima neteisėtu būdu pasisavinti duomenis iš EMOKYKLA sistemos – persekiojimas, šmeižtas ir dalykinės reputacijos menkinimas. Dėkoju Landsbergių šeimai už jai priklausančios Karalienės Mortos mokyklos apsisprendimą mane paduoti į teismą“, – rašė feisbuke valdančiųjų lyderis.

„Šlykštu, kad žmogus – Karbauskis – kuris šiaip savo elgesiu ir dviveidiškumu niekina mano Lietuvą, leidžia sau – vien dėl to, kad nepajėgė susidoroti su mano vyru – žeminti, gąsdinti bei trypti mane ir tikisi, kad taip sukels skausmą mano vyrui.

Kad jam skaudėtų už mane ir dėl manęs. Karbauskis siekia padaryti viską, kad mes neatlaikytume. Ketverius metus puola mane, mano vaikus, tėvus, artimuosius.

Elgiasi taip, kaip teroristinė organizacija HAMAS, kurie slepiasi mokyklose, vaikų namuose: Karbauskis, negalėdamas įkąsti politiniam oponentui, kanda žmonai. Išbandytas kitų, žemas ėjimas, žmogau.

Dar Karbauskis puola visą bendruomenę, kuriai aš atstovauju“, – teigė A.Landsbergienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius