Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: kaip greičiau parduoti ar išnuomoti turtą

Jei nusprendėte parduoti ar išnuomoti nekilnojamąjį turtą (NT), tai norisi padaryti kaip galima greičiau. Lankomiausias nekilnojamojo turto portalas Aruodas.lt išanalizavo, kokie veiksniai padidina įdėto skelbimo efektyvumą, ir dalijasi pastebėjimais su skaitytojais.
Nuoma
Būsto pardavimas / 123rf.com nuotr.

1. Skelbimą įdėkite išmaniai

Anksčiau tekdavo ieškoti laido, kad galėtum persikelti nuotraukas iš

fotoaparato į kompiuterį, o po to dar reikėdavo sėsti pildyti informacijos. Dabar portale Aruodas.lt skelbimą įdėti galima per daug trumpesnį laiką – portalas yra pritaikytas išmaniesiems įrenginiams, taigi su tuo pačiu išmaniuoju telefonu galima ir nufotografuoti parduodamą turtą, ir per kelias minutes užpildyti skelbimo informaciją.

2. Nuotrauka – raktas į sėkmę

Ieškantieji nekilnojamojo turto nuotraukas pastebi vienas pirmųjų, todėl nuotraukų ar kitos vaizdo informacijos buvimas gali būti raktas į sėkmę.

Skelbime rekomenduojama publikuoti informatyvias nuotraukas. Peržiūrėdami jas, būsto ieškantieji turėtų susidaryti įspūdį, koks nekilnojamasis turtas yra siūlomas, kokie jo ypatumai. Pasak portalo Aruodas.lt vadovės Viktorijos Steponavičiūtės, taip pat svarbu ir turto paruošimas prieš fotografuojant – verta būstą sutvarkyti, paslėpti asmeninius daiktus – išmėtyti daiktai mažina patrauklumą, blaško dėmesį.

Aruodas.lt/Nuotrauka: pirmoji nuotrauka
Aruodas.lt/Nuotrauka: pirmoji nuotrauka
Aruodas.lt/Tvarka nuotraukoje
Aruodas.lt/Tvarka nuotraukoje

Aruodas.lt/Tvarka nuotraukoje
Aruodas.lt/Tvarka nuotraukoje

Paslėpus nereikalingus daiktus, fotografuoti rekomenduojama įjungus šviesą, nefotografuoti prieš langą, skelbime įkelti nuotraukas, kuriose matomas aiškus, nesusiliejęs vaizdas.

Aruodas.lt/Nuotrauka: vaizdas
Aruodas.lt/Nuotrauka: vaizdas
Aruodas.lt/Nuotrauka: apšvietimas
Aruodas.lt/Nuotrauka: apšvietimas

Pirkėjams gali būti įdomu ne tik vidaus nuotraukos, bet ir pastato išorė, galbūt netgi vaizdas šviesiu ir tamsiu paros metu, o jei parduodama žemė – sklypo forma. Taigi jei yra galimybė, pasidalinkite sklypo ar būsto planais, taip pat filmuota medžiaga.

Aruodas.lt/Nuotrauka: paros metas
Aruodas.lt/Nuotrauka: paros metas
Aruodas.lt/Nuotrauka: pastato išorė
Aruodas.lt/Nuotrauka: pastato išorė

3. Būtinai nurodykite vietą

Potencialūs pirkėjai ar nuomininkai dažnai būstą atsirenka pagal vietą, todėl netikslus ar klaidingas vietos nurodymas iš jūsų gali atimti dalį ieškančiųjų dėmesio. Dėdami skelbimą, nurodykite mikrorajoną ir gatvę, namo numerį ar pažymėkite vietą žemėlapyje.

Aruodas.lt/Vieta žemėlapyje
Aruodas.lt/Vieta žemėlapyje

„Vieta yra vienas svarbiausių nekilnojamojo turto pasirinkimo kriterijų. Parduodantiems ar nuomojantiems būstą rekomenduojame pažymėti tašką žemėlapyje , nurodantį turto vietą. Taip skelbime užpildžius vos vienu lauku daugiau, iš tiesų pateikiama daug papildomų duomenų – skelbimo autoriui nereikia sukti galvos, iš kur gauti duomenis apie atstumus, šildymo kainas ir kt.“, – sako portalo Aruodas.lt vadovė V. Steponavičiūtė. Aruodas.lt rodoma detali informacija, susijusi su pastato vieta, todėl pirkėjai ar nuomininkai mato daug privalumų: mokymo įstaigų ir vaikų darželių artumą, atstumus iki viešojo transporto stotelių, susisiekimo galimybes su kitomis miesto dalimis.

Aruodas.lt/Atstumai skelbime
Aruodas.lt/Atstumai skelbime

4. Detalus ir įdomus aprašymas

Aprašydami parduodamą ar nuomojamą būstą, skirkite dėmesio detalėms. Pagalvokite, kokie dalykai jums būtų įdomūs ir svarbūs, jei domėtumėtės būstu – greičiausiai jie bus įdomūs ir kitiems žmonėms.

5. Nurodykite realią kainą

Kaina yra vienas esminių faktorių – kaip ir vietos atveju, žmonės sugrupuoja informaciją pagal finansines galimybes, todėl turėdami per didelių lūkesčių, netenkate potencialių pirkėjų.

„Prieš paskelbiant skelbimą Aruodas.lt ir įrašant kainą, galima atlikti paiešką ir pažiūrėti, koks kainų lygis konkrečiame mikrorajone. Tai padės orientuotis ir prašyti nei per daug, nei per mažai – jei tikslas yra parduoti greičiau. Kainos skelbimuose gali skirtis, tačiau vidutinės kainos dažniausiai atspindi realią situaciją“, – nurodo V. Steponavičiūtė.

6. Neužmirškite skelbimo

Neužmirškite, kad norinčių parduoti ar išnuomoti būstą yra ne vienas ir jūs konkuruojate su jais. Kiek sėkmingai – tai priklauso ir nuo jūsų pastangų, todėl įdėję skelbimą, nepamirškite jo – nuolat atnaujinkite, peržiūrėkite, gal reikia koreguoti pateiktą informaciją.

„Užsakytos papildomos paslaugos, pavyzdžiui, iškėlimas į sąrašo viršų, pritraukia daugiau besidominčiųjų: priklausomai nuo skelbimo pobūdžio, gali būti sulaukiama nuo kelių iki keliolikos kartų daugiau peržiūrų, nei neiškelti skelbimai, taigi investicija į papildomą reklamos paslaugą yra efektyvi“, – nurodo Aruodas.lt atstovė, primindama, kad pardavus ar Išnuomojus turtą, reikėtų išimti skelbimą – taip taupysite savo ir kitų laiką.

Jei norite parduoti arba išnuomoti, pasinaudokite pateiktais patarimais ir įdėkite skelbimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius