TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aruodas.lt: Užupio Respublikos butas, kurio verta laukti trejus metus

Įdomu stebėti miesto kaitą – pastaruoju metu daugeliui ieškančių būsto itin aktualus kuo trumpesnis atstumas iki miesto centro. Paklausiausi rajonai – Naujamiestis, Šeškinė, Žvėrynas, Užupis. Tačiau statytojai įsijautė į mažos kvadratūros butus ir nekilnojamojo turto brokeriai pastebi, kad šeimoms su vaikais, siekiančioms iš namo užmiestyje sugrįžti atgal į miesto centrą, kyla didelių iššūkių – poreikius atitinkančio būsto gali tekti paeiškoti ir kelerius metus. Vis tik kartais rinkoje atsiranda įspūdingų objektų, kuriems būdingi namo privalumai.
Erdvus butas Užupyje su terasa ir vaizdu į bažnyčių bokštus
Erdvus butas Užupyje su terasa ir vaizdu į bažnyčių bokštus / aruodas.lt

Užupio rajonas – vienas seniausių Vilniuje (istoriniuose šaltiniuose minimas jau XVI amžiuje) ir iš tiesų daug ko matęs: čia būta ir viešnamių, ir skersgatvių, pro kuriuos sovietmečiu buvo baisu praeiti, ir vien kūryba gyvų menininkų.

Šiandien Užupis tapo vienu prestižiškiausių ir brangiausių sostinės rajonų. Jis spėjo paskelbti nepriklausomybę, išsirinko prezidentą ir priėmė savo Konstituciją. Šiuo metu nekilnojamojo turto skelbimų portale Aruodas.lt parduodamas butas pačioje Užupio širdyje – rajono simbolio, geležinio Angelo, kaimynystėje.

aruodas.lt/Vaizdas  į gatvę pro buto langus
aruodas.lt/Vaizdas į gatvę pro buto langus

Švelnių spalvų interjeras neužgožia vaizdo pro langus

Beveik 180-ies kvadratinių metrų butas yra antrame seno mūrinio Užupio pastato aukšte. Pastatas šiuolaikiškai rekonstruotas praėjusiais metais, interjeras, atsižvelgiant į statinio amžių, parinktas klasikinis. Būstą šiuo metu pardavinėjanti „DNB būstas“ atstovė A. Navickienė sako, kad šio buto šeimininkai – moteris su sūnumi. Šeimininkė šio buto ieškojo itin ilgai, preciziškai jį įrengė, tačiau netikėtai pasikeitus planams, perleidžia savo namus kitiems šeimininkams.

Šviesų, švelnių žemiškų spalvų interjerą su jį pagyvinančiais ryškiais mėlynos spalvos akcentais sukūrė interjero dizainerė Eglė Prunskaitė-Braziulė. Butas – erdvus, todėl dizinerė nebijojo masyvių, storos medžiagos užuolaidų, atvirų masyvių sijų.

Kartais žmonėms norisi pajusti tam tikrą aurą, energetiką... Tad su šeimininke sutarėme, kad jei pirkėjui tiks visi kiti dalykai, galėsime pasiūlyti praleisti vieną naktį šiame bute. Kad pajustumėte, ką reiškia nubusti, gerti kavą tokiame bute, žvelgti į tą vaizdą.

Čia gausu „minkštų“ detalių, kuriančių jaukumą – minkšti kilimai, aksomo tekstūros baldų apmušalai, lovos užtiesalai – tokia erdvė tiesiog spinduliuoja ramybę, atsipalaidavimą ir poilsį.

Butas turi didžiulę terasą, kurioje vazonus galima išrikiuoti per visą buto plotį. Terasa įrengta vidiniame buto kieme, iš jos matyti Vilniaus Viešpaties Dangun Žengimo bažnyčios (netoli Misionierių vienuolyno) bei Švenčiausio Jėzaus Širdies bažnyčios bokštai bei Vilniaus gynybinės sienos ir bastėjos kalno žaluma.

Automobiliui galės leisti pailsėti

Bute iš viso yra 4 kambariai: centre – bendra svetainės, virtuvės ir valgomojo erdvė, aplink – miegamieji, dvi vonios, darbo kambarys, drabužinės. Terasos šonuose įrengtas šeimininkų miegamasis, iš kurio taip pat galima grožėtis bažnyčių bokštais, kitoje pusėje – vonia.

Įrengtas židinys, kurį bute atrasite retai – šiuo atveju tai dar vienas jaukumo šaltinis žvarbesniais rudens ar netgi vasaros vakarais. Butas šildomas dujiniu autonominiu šildymu, taip pat įrengtos šildomos grindys. Visame bute išklotos natūralios ąžuolo parketlentės, įrengtos priešgaisrinė bei apsaugos sistemos, rekuperacinio vėdinimo sistema.

Iš šios vietos per kelias minutes pasieksite Senamiestį, Bernardinų sodą, o už gatvės posūkio trimituoja Užupio simboliu tapęs Angelas.

Vos keli šimtai metrų šį butą skiria ir nuo Užupio gimnazijos, šio rajono lopšelių bei darželių, parduotuvių.

Yra įvairaus amžiaus namų ir jų rekonstravimo kokybė skiriasi: vis tik namas turi patvariai stovėti, nedrėkti, šeimininkams neturi būti perkelta namo metų našta.“Butą parduodanti nekilnojamojo turto brokerė Agnė Navickienė rimtus klientus pirmiausia kviečia šį objektą apžiūrėti gyvai – šio buto durys bus atviros rugsėjo 6 d.

„Butas skirtas labiau šeimoms, žmonėms, mylintiems miestą ir vertinantiems galimybę kiną, darbą, mokyklas, teatrą, būrelius, darželius iš namų pasiekti pėstute, – sako nekilnojamojo turto brokerė. – Užupis vis dar yra įvairialypis rajonas – Užupis prie Olandų gatvės žiedo skiriasi nuo Užupio prie Angelo, todėl čia galima rasti įvairios vertės nekilnojamojo turto ir įvairių pasiūlymų.

Grįžti iš namo į butą tampa sudėtinga

Brokerės teigimu, į Užupio centrą dar dairosi ir žmonės, ieškantys būstų Senamiestyje. Tuo metu užkilus į kalną, už gatvės išsišakojimo rajonas jau kinta, toje dalyje pastatyta daugiau naujų būstų.

Dalis šeimų tokioje situacijoje ieško būdo grįžti iš namo į miestą, miesto centrą. Tačiau pažiūrėkite, iš ko galite rinktis? Kokybiškų būstų, kurie yra nauji, nenunešioti, kurių plotas būtų didesnis nei 150 kvadratinių metrų, yra nedaug.

Skelbimą apie šį butą ir daugiau nuotraukų rasite šioje nuorodoje.

A. Navickienė pripažįsta, jog būsto kaina yra didesnė nei kitų Užupyje parduodamų objektų. Tačiau tokias lėšas valdantis žmogus dažniausiai labai gerai žino savo poreikius ir nėra pasiruošęs daryti kompromisų, jei būstas kurio nors vieno iš poreikių neatitinka.

„Dar vienas išskirtinumas – kad tokio ploto butas visas yra per vieną aukštą. Jis yra išties erdvus – tai retai nutinka. Iš buto terasos atsiveria puikus vaizdas ir dar yra galimybė įsigyti dvi parkavimo vietas – Užupyje neretai parkavimo vietų stinga, būstai parduodami be jų“, – vardija A. Navickienė.

Jos teigimu, didelė dalis žmonių, turinčių dideles finansines galimybes, svarsto apie namą. Dažniausiai namas vertinamas dėl privatumo. Tačiau atsiradus vaikams iškyla nauja problema, tėvai neretai juokauja, kad tenka dirbti „taksistais“.

„Vaikai taip pat nori būti savarankiški ir nelaukti, kol mama atvažiuos ir kur nors nuveš. Dalis šeimų tokioje situacijoje ieško būdo grįžti iš namo į miestą, miesto centrą. Tačiau pažiūrėkite, iš ko galite rinktis?

Kokybiškų būstų, kurie yra nauji, nenunešioti, kurių plotas būtų didesnis nei 150 kvadratinių metrų, yra nedaug. Čia nėra daugiabutis su 50-čia kaimynų – šiame bute užtikrinamas šeimininkų privatumas“, – sakė A. Navickienė.

Turi netikėtą pasiūlymą

Brokerės teigimu, tokio būsto gali tekti paieškoti ar palaukti kelerius metus – jų tikrai yra, tačiau tokiuose būstuose žmonės „gyvena laimingus gyvenimus“ ir neketina jų parduoti.

„Mes suprantame, kad žmogui labai sunku per pusvalandį ar valandą pajusti, ar tikrai čia jo namai. Kartais žmonėms norisi pajusti tam tikrą aurą, energetiką...

Tad su šeimininke sutarėme, kad jei pirkėjui tiks visi kiti dalykai, galėsime pasiūlyti praleisti vieną naktį šiame bute. Kad pajustumėte, ką reiškia nubusti, gerti kavą tokiame bute, žvelgti į tą vaizdą“, – sako A. Navickienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius