Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto ABC. Nuo šio klausimo daug kas priklauso – durys atsidaro į kairę ar į dešinę?

Atrodytų kvailas klausimas, bet nuo jo, pasirodo, daug kas priklauso. „Durys atsidaro į kairę ar į dešinę?“ Nenustebkite, jei gausite tokį klausimą iš darbų vadovo. Kuo tai svarbu? 15min „Būsto ABC“ pasiteiravo ekspertų.
Temos: 1 „Būsto ABC“

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Vaidas Misius, „Unideco“ namų apdailos centro statybos rangos darbų partneris, „Regina ir Co“ direktorius aiškino, kad, planuojant durų atidarymo kryptį namuose, svarbiausia įsivertinti esamą ar būsimą namų planą.

„Baldų, apšvietimo, santechnikos planų sudarymas, peržiūrėjimas ir įvertinimas yra pirmasis ir labai svarbus momentas prieš sprendžiant, į kurią pusę atsidarys durys. Durų atidarymo kryptis neturi trukdyti mums naudotis bute jau esančiais įrenginiais, šviesos jungikliais, jaustis ir judėti komfortabiliai“, – aiškino jis.

V.Misiaus teigimu, planuojant duris mažesnėse patalpose, pavyzdžiui, vonios kambaryje ar sandėliuke, patartina jų atidarymą planuoti į išorę. Priešingu atveju, jos gali patalpą sumažinti dar labiau, tad ja taps tiesiog nepatogu naudotis.

Taip pat labai svarbu įvertinti, kad skirtinguose kambariuose atsidarančios durys nesusikirstų. Taip ne tik galite pažeisti durų plokštes, bet ir patys susižeisti.

„Galvojant apie lauko duris, svarbu atsižvelgti į priešgaisrinės saugos reikalavimus. Jie nurodo, kad lauko durys turi atsidaryti į išorę, nes taip neblokuoja žmonių judėjimo gaisro ar kitų pavojų atveju, kai iš gyvenamosios erdvės būtina pasišalinti kaip įmanoma greičiau. Itin svarbu šio momento nenuvertinti ir gerai įsidėmėti planuojant lauko durų atidarymo kryptį“, – atkreipė dėmesį jis.

VIDEO: Išskirtinis butas su netikėta detale kambario centre. Ryškios spalvos ir neeiliniai dizainerio sprendimai už ketvirtį milijono
VIDEO: „Viktorija perka“: vieno miegamojo butas „Vilniaus vartuose“ už 420 tūkst. eurų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius