Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kavinės virsmu butais Juodkrantėje po 15min straipsnio susidomėjo prokuratūra

Žaliajame kelyje 3, Neringoje, pardavinėjami butai, nors šioje vietoje turėtų būti rekonstruota kavinė. Po 15min publikacijos šiuo atveju susidomėjo Klaipėdos apygardos prokuratūra. Siekiama išsiaiškinti vykdomų statybų teisėtumą.
Parduodami „butai“ Juodkrantėje
Parduodami „butai“ Juodkrantėje / 15 min skaitytojos Viktorijos nuotr.

Registrų centro duomenimis, minėtu adresu turėtų būti „negyvenamoji patalpa – kavinė“, „negyvenamoji patalpa – poilsio patalpa“, „maitinimo paskirties pastatas su poilsio patalpomis“.

Tačiau NT agentūros „Capital“ tinklalapyje „Capital Smart“ įkelti skelbimai su objektais, prie kurių nurodoma, kad parduodami dviejų kambarių butai Žaliajame kelyje 3, Neringoje. Parduodamas skirtingo ploto ( tarp jų – 62,27 kv. m ar 44,70 kv. m) būstas yra visai šalia Juodkrantės paplūdimio.

„Leidimas buvo išduotas pastato-kavinės kapitalinio remonto darbams. Paskirtis – maitinimo, parengto projekto sprendiniais nebuvo numatyta poilsio ir (ar) gyvenamosios paskirties patalpų (turtinių vienetų) formavimo“, – 15min, kaip ir anksčiau, ketvirtadienį pakartojo Neringos savivaldybės atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė.

Butų čia neturėtų būti, tačiau jie parduodami.

Pasirodžius 15min straipsniui ir perklausus, kokių veiksmų bus imtasi, akivaizdžiai matant, kad butai šioje vietoje pardavinėjami, S.Vaišvilaitė teigė, kad vadovai nurodė specialistams išsiaiškinti, patikrinti aplinkybes.

Nesulaukus tikslesnių žinių ir pasitikslinus savivaldybėje dar kartą, kokių žingsnių imtasi dėl šio atvejo, S.Vaišvilaitė aiškino:

„Šiandien Nekilnojamojo turto registro duomenų bazėje matome, kad šiame objekte yra įregistruotos ir negyvenamosios patalpos – poilsio. Mūsų žiniomis, dėl šio objekto tyrimą, siekdama ginti viešąjį interesą, yra pradėjusi prokuratūra.“

Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Viktorija Raštutytė 15min patvirtino, kad Klaipėdos apygardos prokuratūra rugpjūčio 23 d. gavo pareiškimą, kurio pagrindu pradėjo tyrimą dėl viešojo intereso gynimo.

Pasak jos, tyrime siekiama išsiaiškinti vykdomų statybų teisėtumą adresu Žaliasis kelias 3, Juodkrantė.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba artimiausiu metu taip pat žadėjo kreiptis į komercinės veiklos subjektą dėl paaiškinimų ir juos įvertinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius