Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kova dėl Vilniaus senamiesčio tvarkymo plano tęsiasi – architektai skundžia aplinkosaugininkus

Prie Lietuvos architektų rūmų veikianti Vilniaus regioninė architektūros taryba (RAT) gavo Kultūros paveldo departamento (KPD) atsakymą į pateiktas ekspertines išvadas dėl Vilniaus senamiesčio tvarkymo plano (STP) sprendinių. Kaip teigiama RAT išplatintame pranešime, į jų rekomendacijas atsižvelgta nebuvo.
Gimtadienį švenčiančio Vilniaus vaizdai
Vilniaus vaizdai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Iš gauto formalaus KPD atsakymo akivaizdu, kad į RAT rekomendacijas atsižvelgta nebus, o tai architektus verčia imtis papildomų veiksmų. RAT pateikė skundą Teritorijų planavimo ir statybų inspekcijai, kuriuo prašoma įvertinti, ar planavimo organizatorius KPD pagrįstai atmetė gautus RAT pasiūlymus ir atsisakė panaikinti sprendiniuose nustatytus esminius trūkumus“, – teigiama pranešime.

„Tikimės, kad atsakingos institucijos dar šiame – planavimo – etape atsižvelgs į pagrįstas ekspertų rekomendacijas. Manome, kad yra tikslingiau kalbėtis dabar, nei ateityje leistis į teisines diskusijas“, – cituojamas Vilniaus RAT pirmininkas Tomas Grunskis.

RAT savo išvadose teigė, kad pateiktas STP negali būti priimamas ir tvirtinamas, pirmiausiai turi būti pašalinti nurodyti konkretūs trūkumai. Ekspertai rekomendavo STP koreguoti iš esmės ir koreguotus sprendinius viešinti iš naujo.

Atsakyme į RAT pasiūlymus KPD Vilniaus skyrius teigia, kad rekomendacijos yra abstrakčios, o konkrečių pasiūlymų sprendiniams nėra.

Šiuo metu rengiamą Senamiesčio tvarkymo planą kritikuoja ir Vilniaus miesto savivaldybės vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis, kuris teigia, kad jeigu STP bus patvirtintas toks, koks siūlomas dabar, jis sustabdys miesto plėtrą nuo Naujininkų iki „Akropolio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius