Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NT ekspertai tokio butų kainų augimo nematė nuo 2008-ųjų

Nekilnojamojo turto ekspertai fiksuoja, kad per metus butų kainos augo 5,2 proc. – tai yra didžiausias augimas nuo 2008 metų pavasario.
Nuoma
Nuoma / 123rf.com nuotr.

Vilniuje butų kainos per metus augo 6,5 proc. iki 1411 eurų už kv. m lapkritį, skelbia nekilnojamojo turto bendrovė „Ober-Haus“.

Kaune metinis butų kainų augimas lapkritį siekė 4,1 proc. iki 981 euro už kv. m, Klaipėdoje – 2,6 proc. iki 1009 eurų už kv. m, Panevėžyje – 4,2 proc. iki 553 eurų už kv. m, o Šiauliuose – 4,8 proc. iki 591 euro už kv. metrą.

Anot „Ober-Haus“ Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovo Sauliaus Vagonio, bendras butų kainų lygis Lietuvos didmiesčiuose per pastaruosius 12 mėnesių ūgtelėjo 5,2 proc. Tai yra didžiausias metinis augimas nuo 2008 metų pavasario.

„Šiais metais Lietuvos didmiesčių butų rinkoje fiksuojami tik teigiami pokyčiai – stebime nuolatinį butų pardavimo kainų ir rinkos aktyvumo augimą. Per šių metų vienuolika mėnesių, palyginti su pernai tuo pačiu laikotarpiu, Vilniuje butų parduota 12 proc. daugiau, Kaune ir Šiauliuose – 11 proc., Klaipėdoje – 10 proc. ir Panevėžyje – 3 proc. daugiau. Susidomėjimas būstu skatina ir jo kainų didėjimą“, – teigia S.Vagonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius