TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šnipiškėse – naujas daugiabučių namų kvartalas su bėgimo taku ir želdiniais

Vilniaus centre, Šnipiškių rajone, Linkmenų gatvėje, nekilnojamojo turto bendrovė „YIT Kausta“ suplanavo daugiabučių kompleksą. Skelbiama, kad iš viso čia turėtų būti įrengta 460 butų.
Šnipiškėse suplanuotas daugiabučių kompleksas
Šnipiškėse suplanuotas daugiabučių kompleksas / „JP Architektūra“

Bendrovės „Naujasodžio agrofirma“, kuri priklauso nekilnojamojo turto bendrovei „YIT Kausta“, užsakymu „JP architektūra“ parengtuose projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad Linkmenų gatvėje turėtų iškilti didžiulis kvartalas.

„YIT Kausta“ plėtros planų kol kas nekomentuoja.

Fasadus žada apželdinti

Beveik 23,3 tūkst. kv. m ploto sklype Linkmenų gatvėje turėtų iškilti devyni A+ energinės klasės daugiabučiai. 4–6 aukštų namuose turėtų būti įrengta 460, 2–4 kambarių butų.

„JP Architektūra“/Šnipiškėse suplanuotas daugiabučių kompleksas
„JP Architektūra“/Šnipiškėse suplanuotas daugiabučių kompleksas

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad kvartalą sudarys dviejų tipų namai. Vieni – kelių sekcijų, sujungti, 4–6 aukštų, perimetriniai daugiabučiai.

„Pastatai skaidomi mažinant jų aukštingumą, žemesnėse pastato dalyse kuriant terasas ir lodžijas. Taip kuriama išraiškingesnė gatvės išklotinė, organiškai reaguojanti į Linkmenų gatvės pusėje esančius rekreacinius ir sporto aikštynus, o Šatrijos gatvės dalyje į besiformuojantį miesto centrą“, – rašoma dokumente.

Taip pat kvartalo viduje bus statomi 5 šešių aukštų daugiabučiai.

„Interpretuojant Neries senvagės slėnio tematiką pastatų fasadai taip pat papildomi dekoratyviniais keramikiniais profiliais, veikiančiais tiek kaip gamtinių motyvų metafora, tiek kaip priemonė, skirta apsisaugoti nuo perkaitinimo. Profiliai taip pat naudojami apželdinimui – vijokliniams augalams“, – rašoma dokumente.

„JP Architektūra“/Šnipiškėse suplanuotas daugiabučių kompleksas
„JP Architektūra“/Šnipiškėse suplanuotas daugiabučių kompleksas

Architektūrinių sklypo idėjų suvestinėje iškelti trys tikslai: „!Re-greening – Žalias miestas“, „!Community – Bendruomeniškas miestas“, „!Sports and health – Sveikas miestas“.

Pastatų lodžijose ir viršutiniuose aukštuose numatyta galimybė auginti daugiamečius augalus, vijoklius, taip leidžiant kiekvienam gyventojui turėti „gamtos lopinėlį“ savo erdvėje.

Po namu ketinama statyti vieno lygio požeminę automobilių aikštelę, kurioje bus apie 369 vietų.

„JP Architektūra“/Šnipiškėse suplanuotas daugiabučių kompleksas
„JP Architektūra“/Šnipiškėse suplanuotas daugiabučių kompleksas

Kvartalo viduje – alėja

Architektai centrinėje sklypo dalyje numatė ir alėją.

Kvartale planuojamas tiesti ir 400 m ilgio bėgimo takas, kuris tuo pat metu tarnautų kaip bendra žaidimo aikštelė ir gaisrinio automobilio apvažiavimo kelias.

​​​​​Greta planuojami biurai

Šalia kvartalo bus ir biurų kompleksas. Jau rašyta, kad „YIT Kausta“ greta daugiabučių kvartalo yra suplanavusi biurų pastatus.

BNS skelbė, kad Linkmenų gatvėje esančiame sklype, kurį nuomos teise valdo „Naujasodžio agrofirma“, planuojamas 8,3 tūkst. kv. metrų bendro ploto penkių aukštų biurų pastatas.

Šiuo metu rengiami architektūros konkursai ir „YIT Kaustos“ valdomuose kituose sklypuose Linkmenų bei Žalgirio gatvėse. „YIT Kausta“ apie 4 hektaro ploto teritoriją įsigijo balandį.

„Vilniaus architektūros studija“/„YIT Kausta“ Šnipiškėse statys naują biurų pastatą
„Vilniaus architektūros studija“/„YIT Kausta“ Šnipiškėse statys naują biurų pastatą

Projekte taip pat rašoma, kad šiuo metu rengiami architektūros konkursai ir „YIT Kaustos“ valdomuose kituose sklypuose Linkmenų bei Žalgirio gatvėse. „YIT Kausta“ apie 4 hektaro ploto teritoriją įsigijo balandį.

Sostinėje statomi dar du kompleksai

Šiuo metu „YIT Kausta“ sostinės Aludarių gatvėje, buvusios „Tauro“ alaus daryklos teritorijoje taip pat stato daugiabučių kompleksą. Pirmojo darbų etapo metu iš viso planuojama pastatyti 3 – „Pilies“, „Upės“ ir „Tilto“ – namus su 92 butais.

Pirmojo statybų etapo darbai turėtų būti užbaigti 2019 metų rugsėjį, o viso keturiais etapais vystomo projekto pabaiga numatyta 2021 metais. Iki to laiko šalia Tauro kalno iškils 6 nauji penkių aukštų gyvenamieji namai.

Taip pat vietoje krepšininkui Šarūnui Marčiulioniui priklausiusio viešbučio ir krepšinio akademijos kairiajame Neries krante statomas daugiabučių kvartalas „Raitininkų sodas“. Iš viso čia bus įrengta 212 butų.

Bendrovės vizualizacija/Projektas „Raitininkų sodas“
Bendrovės vizualizacija/Projektas „Raitininkų sodas“

Iš viso suprojektuota 212 A energinio naudingumo klasės butų. Name bus įrengti 2–4 kambarių, 41–102 kv. m ploto butai ir pirmame aukšte iki 100 kv. m ploto komercinės patalpos.

Praėjusiais metais bendrovė pranešė, kad Suomijos fondas „YCE Housing I Fund“ už 25 mln. eurų įsigijo šį ir Bratislavoje vystomus projektus.

Šnipiškėse statoma ir daugiau butų

Netoliese daugiabučių projektą suplanavusi ir nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“, kuri iš viso 1,22 ha ploto teritorijoje ketina statyti 5 daugiabučius.

Šiuo, pirmu etapu, projektuojami du penkiaaukščiai A+ energinės klasės namai. 7,7 tūkst. kv. m ploto pastate turėtų būti įrengti 94 butai.

Greta „Hanner“ suplanuoto projekto „Icor“ koncernui priklausanti nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Realco“ plėtoja projektą „Linkmenų ežerai“. Pavasarį įmonė skelbė, kad į trečiąjj ir paskutinį gyvenvietės „Linkmenų ežerai“ plėtros etapą investuos 13 mln. eurų.

Statybą planuojama pradėti šių metų antrąjį ketvirtį, o baigti 2019 metų trečiąjį ketvirtį. Iki šiol į šią gyvenvietę „Realco“ investavo 30 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius