Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ISM filantropijos tradicijoms – žymių visuomenės veikėjų dėmesys

Trečiadienį ISM Vadybos ir ekonomikos universitete vyks tradicinis ISM Vadovų studijų bendruomenės renginys, kuriame bus renkamos lėšos socialiai remtinų jaunuolių bakalauro studijoms ISM universitete paremti.
ISM filantropijos tradicijoms – žymių visuomenės veikėjų dėmesys
ISM filantropijos tradicijoms – žymių visuomenės veikėjų dėmesys / Projekto partnerio nuotr.

Renginio metu bus diskutuojama apie tai, kaip parama ir palaikymas padeda atskleisti talentingų jaunuolių potencialą. Paramos vakaro metu renginio svečių laukia diskusija „Filantropijos pipirai“, kontaktų vakaras, paramos aukcionas ir loterija. Vakaro metu surinktos lėšos papildys socialiai remtinų jaunuolių stipendijų fondą studijoms ISM.

ISM Fondo direktorės Jurgitos Gaukštienės teigimu, kiekvienais metais į fondo veiklą įsitraukia vis daugiau verslo mecenatų, bet svarbiausia – ISM alumnų, savanorių, aktyviai ir noriai prisidedančių prie geresnės mūsų aplinkos kūrimo.

Projekto partnerio nuotr./ISM filantropijos tradicijoms – žymių visuomenės veikėjų dėmesys
Projekto partnerio nuotr./ISM filantropijos tradicijoms – žymių visuomenės veikėjų dėmesys

„ISM vadovų studijų alumnai ir studentai susitinka rinkti lėšas jaunuolių socialinėms stipendijoms, kurių šeimos negali finansuoti jų studijų ISM universitete. Jau daugiau kaip 5 metus ISM Fondas renka lėšas ir aktyviai vysto filantropijos kultūrą ISM universiteto bendruomenėje. Nors filantropijos kultūra Lietuvoje nėra itin išvystyta, o pats ISM universitetas gana jaunas (18 metų), universiteto bendruomenė stebina ne tik lietuvius. Per penkerius metus jaunuolių stipendijoms paramą skyrė daugiau kaip 1000 ISM absolventų! Toks skaičius yra unikalus visame Šiaurės Europos regione. Besiformuojančios filantropijos tradicijos Lietuvoje pirmiausiai skatina aukoti tradicinės filantropijos srityje: negalintiems savimi pasirūpinti, nepasiturintiems ar sergantiems. ISM universiteto bendruomenė, aukojanti jaunų žmonių studijoms – tai moderniosios filantropijos idėjos nešėjai“, – sako ISM Fondo vadovė.

Renginio metu apie filantropijos svarbą diskutuos kunigas Algirdas Toliatas, Lietuvos policijos kapelionas, vadovaujantis partneris „Žabolis ir partneriai“ grupėje Alvydas Žabolis, kontekstinio ugdymo pradininkė Lietuvoje, ikimokyklinio ugdymo tinklo „Vaikystės sodas“ steigėja dr. Austėja Landsbergienė ir „Tele2“ korporacinės komunikacijos direktorius Andrius Baranauskas. Diskusiją moderuos „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas.

Projekto partnerio nuotr./ISM filantropijos tradicijoms – žymių visuomenės veikėjų dėmesys
Projekto partnerio nuotr./ISM filantropijos tradicijoms – žymių visuomenės veikėjų dėmesys

Renginyje bus surengtas specialus aukcionas, kurio metu bus galima varžytis dėl unikalių prizų. Vienas geidžiamiausių aukciono prizų – prabangus savaitgalis Prancūzijos vynų gimtinėje Bordo, aplankant 12–14 amžiaus pilis ir degustuojant vynus. Tradiciškai bus ir neįkainojamų prizų – bilietai į „Toronto Raptors“ varžybas Toronte, susitikimas su J.Valančiūnu ir pasaulio čempiono disko metiko V.Aleknos diskas. Galima bus laimėti ir aukciono prizų, skirtų organizacijų komandoms – Jurgio Didžiulio „stand-up“ renginys įmonėje, DFDS įmonės dovanota komandos formavimo išvyka į Švediją ar „FreshBiz“ žaidimas įmonėje bei vakarienė, kurią specialiai savo namuose gamins ISM vykdomasis direktorius Ivo Matser, ir kt.

ISM Vadovų magistrantūros bendruomenės paramos renginys – tai unikali tradicija, atskleidžianti šios bendruomenės vienybę. ISM alumnai į paramos veiklas įsitraukė 2012 metais ir pradėjo rinkti lėšas socialiai remtinų jaunuolių studijoms ISM universitete. Per tą laiką daugiau kaip 1000 alumnų yra paaukoję socialiai remtinų jaunuolių stipendijų fondui. Šiuo metu alumnų dėka nemokamai studijuoja gabiausi šalies studentai, kuriems studijas finansuoja mecenatai bei ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas.

Paramos organizacija ISM Fondas aktyviai veikia nuo 2011 metų. ISM Fondo tikslas – suteikti galimybę jaunuoliams studijuoti ISM universitete nepriklausomai nuo jų finansinių galimybių bei vystyti filantropijos tradicijas universiteto bendruomenėje.

Daugiau informacijos apie ISM fondo veiklą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius