-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 12 /16:58

Lietuvą užvertė sniegas: kelininkai įspėja, kad kai kur sniego sluoksnis – iki 20 cm

Sudėtingos eismo sąlygos išlieka visoje Lietuvoje, įspėja Lietuvos automobilių kelių direkcija. Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba paskelbė informaciją, kur, pirmadienio 8 val. ryto duomenimis, daugiausia ir mažiausia prisnigo. Tuo tarpu žmonės iš visos Lietuvos dalijasi įspūdžiais apie snygį ir galimybes išvažiuoti iš namų.
Grigiškių gatvės po snygio
Stiprus snygis Vilniuje / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Kokia kelių būklė?

16 val. duomenimis, sudėtingos eismo sąlygos dėl snygio ir pustymo išlieka beveik visoje Lietuvoje, kur dėl smarkaus snygio pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos slidžios, su pažliugusio ar prispausto sniego provėžomis, kurios daug kur siekia 10 cm.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje šalyje išlieka provėžoti, slidūs, vietomis padengti prispausto, pažliugusio ar puraus sniego sluoksniu iki 20 cm. Telšių rajone yra neišvažiuojamų rajoninių kelių ruožų. AB „Kelių priežiūra“ slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau dėl snygio ir pustymo kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu, todėl vairuotojų prašome atsižvelgti į kelių būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų greitį.

Didžiojoje šalies dalyje snygis ir pustymas, Biržų ir Rokiškio rajonuose lijundra, Kauno, Kaišiadorių ir Lazdijų

Naktį eismo sąlygas sunkins snygis, pustymas, plikledis ir lijundra!

VIDEO: Po naktinio snygio prasideda įtempti kelių valymo darbai

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį numatomas snygis, pustymas, vietomis kils pūga. Kai kur galima lijundra, plikledis. Vėjas vakarinių, krypčių, 9–14 m/s, pajūryje gūsiai 15–20 m/s. Oro Temperatūra nuo 5 iki 10, pajūryje nuo 2 iki 4 laipsnių šalčio.

Kur daugiausia prisnigo?

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba savo paskyroje feisbuke paskelbė informaciją, kur, pirmadienio 8 val. ryto duomenimis, daugiausia ir mažiausia prisnigo.

Per praėjusias 24 valandas daugiausia kritulių iškrito Pietų ir Rytų Lietuvoje. Vis dėlto, dėl pustymo sniego danga paaugo labai netolygiai: vienur atsirado didelės sniego pusnys, kitur vėjas sniegą nupūtė.

Pirmadienio rytą storiausia sniego danga buvo Tauragnuose (Utenos r.) net 39 cm, Buivydžiuose (Vilniaus r.) – 35 cm, Guntauninkuose (Ignalinos r.) – 32 cm, Dūkšte (Ignalinos r.) ir Puvočiuose (Varėnos r.) – po 30 cm, Laukuvoje (Šilalės r.) ir Švenčionyse – po 29 cm. Mažiausiai sniego buvo Nidoje – 6 cm, o taip pat Centrinėje Lietuvoje – apie 11–14 cm.

Žmonės dalijosi įspūdžiais

Socialiniuose tinkluose žmonės dalijasi savo įspūdžiais apie snygį. Vilniečiai praneša, kad išvažiuoti iš apsnigtų kiemų sudėtinga, tačiau gatvėse padėtis normali.

Kaune, Aleksote, gyvenanti moteris praneša, kad prisnigta iki kelių.

Kėdainių rajone gyvenantys žmonės kelius bando valytis patys. Tuo tarpu Alytuje ramu, didelio snygio nebuvo. Elektrėnų rajono savivaldybėje gyvenanti Lina rašo, kad prisikasė prie gatvelės, bet jos nerado.

Trakų rajone sniego taip pat priversta, bet pagrindiniai keliai nuvalyti. Tiesa, iki jų iš kiemų privažiuoti sunkiau, tenka ilgokai pamojuoti kastuvu.

Vilkaviškio rajono gyventojai sako, kad po snygio keliai dar nenuvalyti, todėl judėti labai sunkiu. Švenčionių rajone taip pat viskas užversta sniegu.

Odeta iš Ignalinos rajono pranešė, kad išvažiuoti iš namų ir pasiekti darbus bei nuvežti vaikus į mokyklą neįmanoma.

Jurbarko rajone taip pat sniego priversta sočiai, net namų duris sunkiai sekasi atidaryti. Varėnos rajone taip pat prisnigta gausiai, vietos gyventojai kelius ir privažiavimus valo traktoriais. Lazdijų rajone taip pat gausiai priversta sniego. Dovilė iš Lazdijų rajono paskelbė nuotrauką, kurioje matyti, kad sniego danga siekia net 25 cm.

Zarasų rajone taip pat privertė gausybę sniego. Vieni gyventojai sako, kad prisnigo iki mašinos durelių, kiti apskritai neturi jokių vilčių išvažiuoti iš kiemo.

Rokiškio rajone gyventojams iš kiemų teko stumdyti automobilius, Telšių rajone taip pat prisnigo iki kelių.

Taip pat pranešama, kad daug prisnigo Panevėžio rajone. Tuo tarpu Klaipėdoje būta nedaug sniego, tačiau pirmadienio rytą Palangoje jau prasidėjo pūga. Žadama, kad pirmadienį daugiau sniego gaus vakariai Lietuvos rajonai.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT) nurodo, kad šiandien daugiausiai pasnigs Vakarų Lietuvoje. Savo feisbuko paskyroje LHMT pasidalijo prognozuojamų kritulių iliustracija ir paaiškino, kad 1 mm kritulių atitinka 1 cm šviežio sniego.

"Per praėjusias 24 val. daug snigo pietrytinėje šalies dalyje. Daugiausia kritulių (>15 mm) iškrito Kalvarijoje, Zarasuose, Švenčionyse ir Varėnoje. Sniego danga daug kur pastorėjo 5–10 cm, o pietrytinėje šalies pusėje vietomis ir daugiau.

Vakar dieną aukščiausia oro temperatūra siekė 3–6 laipsnius šalčio. Sniego debesys iki vakaro apėmė didesnę šalies dalį. Nakties metu snigti pradėjo ir visoje vakarinėje šalies dalyje, tačiau nustojo snigti arba snigo gerokai silpniau pietryčiuose. Žemiausia oro temperatūra naktį buvo panaši į dienos, 4–6 laipsniai šalčio", - rašo LHMT.

Šiandien prognozuojamas sniegas, vakariniuose rajonuose vietomis smarkus. Pustys, kai kur kils pūga, vietomis lijundra, nurodo tarnyba.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius