Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lapkritį nustatyti 62 vairuotojai, vairavę automobilius su netinkamomis padangomis

Lapkritį šalies keliuose policija išaiškino 62 vairuotojus, kurių automobilių padangos neatitiko nustatytų techninių reikalavimų.
Rytinis policijos reidas Vilniaus aplinkkelyje
Rytinis policijos reidas Vilniaus aplinkkelyje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnybos tikrino, kaip vairuotojai laikosi nustatytų techninių reikalavimų, taikomų padangoms, ar vairuotojai pasirengę žiemos sezonui, t. y. pasikeitę vairuojamų transporto priemonių vasarines padangas į tinkamas važiuoti žiemą.

Nuo šių metų gegužės policijos pareigūnai naudoja nustatyta tvarka įteisintus ir metrologines patikras turinčius skaitmeninius gylmačius padangų protektoriaus rašto gyliui matuoti, skelbia policija.

Lapkričio 5–10 dienomis pareigūnai prevencinių priemonių metu patikrino 683 lengvuosius automobilius. Iš jų 112 (16 proc.) buvo su vasarinėmis padangomis. Lapkričio 11–15 dienomis su vasarinėmis padangomis dar buvo 10,7 proc. patikrintų transporto priemonių, o lapkričio 16–21 dienomis tarp visų patikrintų transporto priemonių tik trys buvo su vasarinėmis padangomis.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šiemet dėl slidžių kelių įvyko 74 eismo įvykiai, per kuriuos žuvo 11 ir buvo sužeista 120 žmonių. Slidi kelio danga buvo ir 458 techninių eismo įvykių priežastimi.

Dėl grėsmės eismo saugumui ir neatitikimo nustatytiems techniniams reikalavimams lapkritį privalomosios techninės apžiūros dokumentai anuliuoti 68 transporto priemonėms, 22 proc. atvejų – dėl naudojamų padangų, kurios neatitinka nustatytų reikalavimų.

Policija primena, kad nuo lapkričio 10 iki kovo 31 dienos lengvųjų automobilių (M1 klasė) naudojamų padangų protektoriaus rašto gylis turi būti ne mažesnis kaip 3 milimetrai, o motorines transporto priemones ir priekabas su vasarinėmis padangomis eksploatuoti draudžiama. Su dygliuotomis padangomis galima važiuoti nuo lapkričio 1 iki balandžio 10 dienos Naudojant tokias padangas, ant automobilio galo turi būti priklijuotas nustatytas skiriamasis ženklas. Naudojant padangas, kurios neskirtos važiuoti žiemą, gali būti panaikintas privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimas.

Netinkamos būklės padangos gali kelti grėsmę eismo saugumui, t. y. būti viena iš eismo įvykio priežasčių, lemti jo padarinius. Dėl to policija šalies keliuose ir toliau tęs specialiąsias priemones, kurių metu dėmesys bus skiriamas transporto priemonių techninei būklei, taip pat ir naudojamų padangų atitikimui techniniams reikalavimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius