Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 06 02 /20:53

Po skrydžių blokavimo – „Lufthansa“ gavo leidimus skrydžiams į Rusiją

Trečiadienį, tvyrant įtampai dėl Baltarusijos, Vokietija buvo užblokavusi Rusijos oro linijų bendrovių skrydžius į savo teritoriją po to, kai Maskva nepateikė leidimų anksčiau turėjusiems vykti „Lufthansa“ kompanijos skrydžiams į Rusiją.
„Lufthansa“ lėktuvas
Lufthansa / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujienų agentūra AFP pranešė, kad du „Lufthansa“ bendrovės skrydžius į Rusiją, kiek anksčiau numatytus iš Vokietijos, teko atšaukti, nes Rusijos valdžios institucijos laiku nepateikė reikalingų leidimų.

Trečiadienį vakare paskelbta, kad Vokietijos aviakompanija „Lufthansa“ gavo rusų pareigūnų leidimus skrydžiams į Rusiją aplenkiant Baltarusijos oro erdvę.

„Galime patvirtinti, kad „Lufthansa“ ką tik (trečiadienio vakarą) gavo visus trūkstamus leidimus keleiviniams skrydžiams į Rusiją“, – pranešė bendrovė.

„Todėl nebesitikime tolesnių reisų iš Frankfurto prie Maino į Maskvos Domodedovo [oro uostą] ir į Sankt Peterburgą atšaukimų“, – pridūrė ji.

„Lufthansa“ anksčiau trečiadienį atšaukė du skrydžius į Rusiją, per kuriuos turėjo būti aplenkiama Baltarusijos oro erdvė, dėl negautų leidimų iš Rusijos pusės. Atsakydama į tai, Vokietijos transporto ministerija paskelbė neįsileisianti į šalį Rusijos oro linijų reisų.

15min primena, kad įtampa kilo po to, kai gegužės 23 dieną Minsko oro uoste buvo nutupdytas keleivinis bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Šiuo lėktuvu skrido ir Minske buvo sulaikytas opozicijos aktyvistas ir blogeris, informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėjas, buvęs vyriausiasis redaktorius Romanas Protasevičius.

ES lyderiai režimo elgesį pasmerkė ir Baltarusijai įvedė sankcijas. Dalis jų susijusios su aviacija – ES šalių operatoriams rekomenduojama vengti Baltarusijos oro erdvės, be to, dalis valstybių uždraudė Baltarusijos oro vežėjui „Belavia“ kirsti savo oro erdvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius