Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rail Baltica“ nuo Ramygalos iki Latvijos sienos projektuos Ispanijos „Idom“

Europinės vėžės geležinkelį „Rail Baltica“ nuo Ramygalos Panevėžio rajone iki sienos su Latvija už 9,64 mln. eurų (su PVM) projektuos Ispanijos įmonė „Idom Consulting, Engineering, Architecture“.
Geležinkelio rekonstrukcijos darbai
„Rail Baltica“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai jau antras įmonės laimėtas užsakymas Lietuvoje, pranešė projektą įgyvendinanti bendra trijų Baltijos šalių įmonė „RB Rail“.

Sutartis su konkurso laimėtoja bus pasirašyta vėliau, baigus būtinas procedūras. Per dvejus metus ji turės atlikti vietų tyrimus, parengti pagrindinį ir detalųjį techninį projektą.

Planuojama, kad 91 km ilgio „Rail Baltica“ ruože bus trys geležinkelio tiltai, 14 automobilių kelių ir 20 geležinkelio viadukų, keturi žalieji tiltai ir Panevėžio tarptautinė keleivinių traukinių stotis.

„Idom“ projektuos visą „Rail Baltica“ ruožą nuo Kauno iki Lietuvos-Latvijos sienos: 78 kilometrų ilgio ruožą nuo Kauno iki Ramygalos ji projektuos už 8,44 mln. eurų, sutartis pasirašyta balandį. Šiam ruože us įrengti 7 automobilių kelių ir 11 geležinkelio viadukų, trys žalieji ir keturi geležinkelio tiltai, įskaitant ir ilgiausią tiltą Baltijos šalyse per Neries upę – jo ilgis bus 1,7 kilometro.

Iš viso Baltijos šalyse paskelbti 7 iš 11 ruožų detaliųjų techninių projektų pirkimai, kurie sudaro 57 proc. visos „Rail Baltica“ linijos.

„Rail Baltica“ nuo 2026 metų turėtų sujungti Taliną, Pernu, Rygą, Panevėžį, Kauną, Vilnių ir Varšuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius