-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Ryanair“ užginčijo Portugalijos pagalbą valstybinei vežėjai TAP

Airių pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ ketvirtadienį pranešė, jog kreipėsi į teismą dėl Portugalijos vyriausybės pagalbos valstybinei vėžėjai TAP.
Kauno oro uoste
Kauno oro uoste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Portugalija Ryanair

„Ryanair“ pranešė naujienų agentūrai AFP, kad apskundė birželio mėnesį priimtą Europos Komisijos sprendimą leisti skirti 1,2 mlrd. eurų gelbėjimo paskolą su sunkumais susidūrusiai Portugalijos bendrovei.

Praėjusį mėnesį Lisabona paskelbė vėl perimanti kontrolinį akcijų paketą, padidindama savo akcijų paketą iki nuo 50 iki 72,5 proc., už 55 mln. įsigijusi pusę JAV verslininkui Davidui Neelemanui priklausiusios „Atlantic Gateway“ konsorciumo dalies.

Portugalija tvirtina, kad šis žingsnis, kurio metu bus sumažintas orlaivių parkas ir atsisakyta dalies maršrutų, leis restruktūrizuoti ir išlaikyti ilgalaikį TAP gyvybingumą.

„Ryanair“ tvirtina, kad grynųjų pinigų injekcija sudaro neteisėtą valstybės paramą.

EK birželio mėnesį pareiškė, kad parama nepažeidė konkurencijos taisyklių, o praėjusią savaitę leido skirti 290 mln. eurų „Lufthansa“ grupei priklausančiai „Brussels Airlines“.

Visgi „Ryanair“ teisės departamento direktorius Juliuszas Komorekas teigė Portugalijos dienraščiui „Publico“, kad „vyriausybės negali nuspręsti remti tik valstybines bendroves“.

Airijos vežėja taip pat užginčijo pagalbos paketus kitoms konkuruojančioms bendrovėms, įskaitant SAS, „Air France“ ir „Lufthansa“, pabrėždama, kad pati „Ryanair“ verčiasi be tokios pagalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius