-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslą užkūrė išgrynintas moterų troškimas

Ieškodama, kaip pagerinti figūros trūkumus dėl nuolat augančių kilogramų, Modesta Žukauskaitė (33 m.) išsigrynino dabartinį pragyvenimo šaltinį.
 „Sulieknėjusi klientė – geriausia mano vizitinė kortelėi“, – sako M.Žukauskaitė
 „Sulieknėjusi klientė – geriausia mano vizitinė kortelė“, – sako M.Žukauskaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

Jau trečius metus Palangoje įsikūrusi projekto „Slaptomanė“ ir sveikos mitybos planų autorė, įkvėpėja ir motyvatorė lieknėjantiems ir vis dar išeities šiame kelyje nerandantiems tiesia pagalbos ranką.

Svorio reguliavimo mentorės ir konsultantės karjerą nuo pirmojo savo bestselerio pradėjusi pašnekovė sako, kad jos pašaukimas visad buvęs šalia, tiesa, prireikė šiek tiek laiko kol jį išsigrynino. Savo kelio dar neradusiems – „Slaptomanės“ pasakojimas, kas ir kaip jai pagelbėjo.

Asmeninio archyvo nuotr./ „Sulieknėjusi klientė – geriausia mano vizitinė kortelėi“, – sako M.Žukauskaitė
Asmeninio archyvo nuotr./ „Sulieknėjusi klientė – geriausia mano vizitinė kortelėi“, – sako M.Žukauskaitė

– Modesta, prašau papasakokite, kaip klostėsi jūsų profesinis kelias?

Baigusi mokyklą stojau į verslo vadybą, taip patarė įvairius verslus kūręs tėtis. Pasiklioviau jo siūlymu, bet baigusi studijas supratau, jog tai ne mano kelias.

Jaučiau, kad aš labiau kūrybos žmogus (norėjosi ne administruoti ir verslus kurti, bet kažkokiu būdu padėti žmonėms). Tokia nuojauta lydėjo mane nuo paauglystės. Dabar suprantu, jog pašaukimo išsigryninimui reikėjo laiko.

Po studijų daug keliavau ir ieškojau savojo kelio. Kol supratau, kad visi atsakymai buvo šalia, tereikėjo nustoti bėgti ir įsiklausyti į save.

– Kaip atėjote iki nuosavo verslo?

Kadangi esu linkusi pilnėti nuo kiekvieno kaloringesnio kąsnio (tokie šeimos genai), ilgą laiką bandžiau įvairias dietas. Išgyvendama dėl figūros trūkumų ir nuolat augančių skaičių ant svarstyklių, atradau savo kelią. Šiuo metu jis ir yra pagrindinė mano veikla ir pragyvenimo šaltinis.

Kelerius metus vedžiau konsultacijas individualiai ir dalinausi su žmonėmis sukaupta sveikos mitybos žiniomis. Kaskart įdėtos pastangos duodavo gerus rezultatus: žmonės ne tik sulieknėdavo, bet ir pagerėdavo jų sveikata.

Mane tai labai motyvuodavo (tiek emociškai, tiek ir psichologiškai), todėl ėmiau ieškoti galimybių kalbėti apie susidomėjimo objektą plačiau.

Taip gimė pirmoji mano knyga „Slaptas sulieknėjusios merginos dienoraštis". Per pirmąją savaitę visuose Lietuvos knygynuose knyga šoktelėjo į populiariausiųjų dešimtuką ir išsilaikė jame visus metus. Knygos bendraautorei Anželikai Liauškaitei sakiau, kad sėkmę nulėmė informacijos paprastumas.

Asmeninio archyvo nuotr./ „Visos mes pasižymime slapta manija – sulieknėti“, – sako efektyvią lieknėjimo programą norintiems šiuo keliu eiti siūlanti M.Žukauskaitė
Asmeninio archyvo nuotr./ „Visos mes pasižymime slapta manija – sulieknėti“, – sako efektyvią lieknėjimo programą norintiems šiuo keliu eiti siūlanti M.Žukauskaitė

Veikti paskatino bestselerio sėkmė

– Knyga buvo, tarsi, startas naujam gyvenimo etapui?

Pirmojoje knygoje dalinausi teorija ir patarimais, kaip sveikos mitybos principus pritaikyti kiekvienai moteriai praktikoje. Knygos skaitytojos (su jomis aktyviai bendravau socialiniuose tinkluose) klausė ir prašė dalytis receptais, kuriuos gaminu savo virtuvėje.

Taigi natūraliai atėjo poreikis žinoti, kada ir kokį receptą rekomenduoju valgyti, kokius ingredientus naudoju, ką su kuo derinu. Taip gimė individualių mitybos planų kūrimas ir klientų konsultavimas.

Su knygos išleidimu ir išaugusiu populiarumu atsirado dar aiškesnė vizija, jog noriu tęsti šią veiklą. Atėjus aiškumui atsisakiau nedidelio namų valymo verslo Kopenhagoje ir 2015 metais grįžau į Lietuvą.

Per penkerius metus išleidau dar kelias knygas, subūriau 60 tūkst. sekėjų ratą, o savo įmonę išauginau iki 15 žmonių komandos. Šiandien ji skaičiuoja trečius veiklos metus.

„Slaptomanės“ istorija prasidėjo nuo noro sukurti sveiką santykį su savimi pačia, priimti ir pamilti savo netobulumus.

– Tikslinė jūsų auditorija moterys?

Vis dažniau sulaukiu prašymų sudėlioti meniu ne tik porai, bet ir jų vaikams. Bet taip, 99 procentai besikreipiančiųjų – moteriška auditorija. Vyrai – klienčių vyrai, broliai, draugai.

Dirbate tik su lietuviška auditorija?

Didžioji mano projekto dalis išversta į rusų kalbą, todėl per karantiną pradėjome aptarnauti ir rusakalbius.

Asmeninio archyvo nuotr./Ieškodama, kaip pagerinti figūros trūkumus dėl nuolat augančių kilogramų, M.Žukauskaitė išsigrynino dabartinį pragyvenimo šaltinį
Asmeninio archyvo nuotr./Ieškodama, kaip pagerinti figūros trūkumus dėl nuolat augančių kilogramų, M.Žukauskaitė išsigrynino dabartinį pragyvenimo šaltinį

– Kiek žmonių pritraukiate per socialines medijas?

– Didžia dalimi per ten jie ir ateina. Dar labai gerai veikia patenkintų klientų rekomendacijos apie suteiktas paslaugas. Juokaujame, kad sulieknėjusi klientė – geriausia vizitinė kortelė mums.

Asmeninio archyvo nuotr./M.Žukauskaitė
Asmeninio archyvo nuotr./M.Žukauskaitė

Nesijaučia save ribojanti

– Jūsų verslas grįstas asmenine sėkmės istorija. Ko neleidžiate sau siekdama išlaikyti esamą įvaizdį ir kūno linijas?

Kai daug metų vadovaujiesi sveikos mitybos principais, imi manyti, kad ir aplinkiniai taip maitinasi. Bet kai tenka sėsti prie bendro draugų ar giminių stalo, suprantu, jog visgi mano mityba kitokia.

Joje mažiau kepto ir daugiau gyvo maisto. Vyrauja augaliniai produktai: daržovės, kruopos, ankštiniai, riešutai, uogos, vaisiai ir pan. Nesijaučiu save kažkaip varžant ar ribojanti, su tokia mityba esu susigyvenusi.

Per daug metų atradau daug naujų skonių, todėl ir lieknėjantys klientai vis stebisi, kad galima valgyti taip skaniai ir sočiai.

Kaip elgiatės draugų kompanijoje, kur vyrauja galbūt ne tokie sveiki maisto pasirinkimai, kaip jums įprasta?

Tokiose situacijose savęs neriboju: noriu picos ar mamos cepelinų, suvalgau ir nedarau iš to problemos. Svarbiausia taisyklė yra nepiktnaudžiauti ir jausti nesveiko, kaloringo maisto ribas.

O po netinkamo maisto labai svarbu išeiti intensyviai pasivaikščioti ar pasportuoti. Taip atstatysite fizinį ir emocinį balansą.

– Kokiais asmeniniais pasiekimais labiausiai didžiuojatės?

– Didžiuojuosi išleidusi šešias knygas, subūrusi didelį skaičių sekėjų ir profesionalią komandą. Taip pat pati esu sulieknėjusi 15 kg, kurie daugiau ir nebegrįžo (pritaikiau įgytas žinias).

Asmeninio archyvo nuotr./M.Žukauskaitė
Asmeninio archyvo nuotr./M.Žukauskaitė

– Ar užtenka besikreipiantiems į jus ištvermės siekti užsibrėžtų tikslų? Ar pavyksta sulieknėti ir, svarbiausia, ar tie kilogramai negrįžta?

Tiems, kuriems trūksta valios ir motyvacijos, esu sukūrusi individualią programą. Jos metu klientas pildo įpročių formavimo lentelę ir kiekvieną savaitę mums ją atsiunčia.

Išnagrinėję ją skambučio metu instruktuojame, ką daryti toliau. Asmeninis žmogaus palaikymas ir jo motyvacija suteikia pačius geriausius rezultatus.

Svarbiausia šiame kelyje yra atsipalaidavimas ir mėgavimasis pačiu procesu. Reikia suprasti, kad svoris ar sveikatos problemos neatsirado per dieną, todėl reikia diena iš dienos kažką daryti šia linkme, kad ir mažais žingsneliais. Nukrypus nuo kelio, kitą dieną vėl būtina į jį sugrįžti. Būtinas nuoseklumas.

Nepataria savęs spausti

– Kokias didžiausias klaidas daro norintys sulieknėti?

Visi nori rezultato čia ir dabar, todėl nematant pastebimų rezultatų per pirmą savaitę kyla noras viską mesti... Tai didžiausia mąstymo klaida.

Socialinių tinklų įrašuose ir mokomojoje dalyje kalbu apie tai, kad duokite savo organizmui laiko persitvarkyti ir susidraugauti su naujais įpročiais bei naujais skoniais.

Mane išgirdę lieknėjimo kelionės pabaigoje dėkoja už šį patarimą ir pasidalija sėkmės istorija. Jų mes sukaupę tūkstančiais. Žmonių atsiliepimai – tai didžiausia mano ir mano komandos motyvacijos šaltinis.

Asmeninio archyvo nuotr./M.Žukauskaitė
Asmeninio archyvo nuotr./M.Žukauskaitė

– Dalis skaitytojų galbūt nė nenumano, ką reiškia būti apkūniam ir patirti dėl to sunkumų?

– Lankydamasi Amerikoje iš arti mačiau, ką reiškia būti apkūniam ir patirti dėl to didelių kasdienių problemų. Pavyzdžiui, nesugebėti pačiam išlipti iš mašinos, atsisakyti ėjimo į kavinę, kuri antrame pastato aukšte, nes žinai, kad net laiptų pusiaukelės neįveiksi...

Grįžusi į Lietuvą nieko panašaus nematau. Palangoje žmonės aktyviai gyvena: vaikšto pajūriu, sportuoja miškuose, plaukioja visais metų laikais baseinuose.

– Kas sudėtingiausia jūsų veikloje? Kaip save motyvuojate?

– Manęs neveikia jokie savęs motyvavimai. Jie laikini. Reikia susikurti atmosferą, kurioje būtų gera, suburti aplink save pozityvius žmones, mylėti tai, ką veiki, ir motyvacijos netrūks.

Bet per tiek veiklos metu neišmokau atsipalaiduoti ir pailsėti, negalvoti apie darbus, klientus, idėjas. Toks yra nuosavo verslo minusas ir pavojus, o aš vis dar mokausi tame atrasti balansą ir harmoniją.

– Kodėl tapote „Swedbank bendruomenės nare? Kokią vertę tame matote?

„Swedbank“ klientė esu jau daugiau nei dešimtmetį. Būta draugysčių ir su kitais bankais, bet jos buvo nesėkmingos ir laikinos. Šis bankas man patinka savo paprastu valdymu ir labai geru klientų aptarnavimu. Neatsimenu nė vieno atvejo, kuomet būčiau pagalvojusi „išeinu".

Tiek keliaudama po pasaulį, tiek būdama Lietuvoje visad gaunu geriausius jo pasiūlymus ir aptarnavimą. Jame esu atsidariusi ir savo įmonės sąskaitą, kurią valdyti labai paprasta ir greita.

Asmeninio archyvo nuotr./M.Žukauskaitė
Asmeninio archyvo nuotr./M.Žukauskaitė

Atskleidė slaptą moterų troškimą

Kaip gimė Slaptomanės pseudominmas?

Savo skaitytojoms sakau, kad visos mes, moterys, pasižymime slapta manija lieknėti. Norime būti pasitempusios, grakščios ir visad norime tilpti į gražiausias sukneles. Tai – slaptas kiekvienos troškimas, apie kurį garsiai nekalbame. Bet jis egzistuoja.

Žmonės pirmą kartą išgirdę pavadinimą Slaptomanė plačiai nusišypso ir apibūdina jį, kaip įdomų. Visokių asociacijų ir improvizacijų jau esu girdėjusi. Lietuvos moterys šį vardą sieja su sveikos mitybos ir pokyčių keliu.

Nesijaučiu save kažkaip varžant ar ribojanti, su sveika mityba esu susigyvenusi. Per tiek metų atradau daug naujų skonių, todėl ir lieknėjantys klientai stebisi, kad galima valgyti taip skaniai ir sočiai.

Ar buvo sportuojančiu jūsų šeimoje? Smalsu, iš kur atsinešėte novatorišką gyvenimo modelį?

Savo vaikystę ir paauglystę praleidau nedideliame kaimelyje ant Dubysos kranto. Šalia buvo mokykla su didele aikštele, kurioje vykdavo įvairios rungtynės. Mama skatino mane visur dalyvauti, atiduoti fizines jėgas.

Kitaip būti, matyt, nė negalėjo: mokykloje ji pati skindavo prizines vietas ir negalėjo nė pagalvoti, kad aš galėčiau kitaip. Tikėjo mano jėgomis ir matė didelį potencialą. Jos skatinimas nepasiduoti ir pasikliauti savimi išaugino mano meilę sportui.

Žaidžiau krepšinį, tinklinį, futbolą, bėgau ilgas distancijas – visur užimdavau prizines vietas. Mamos pavyzdys įkvėpė. Tiesa, pati sporte šiuo metu nesu labai aktyvi.

Labiau mėgstu eiti ilgas distancijas pajūriu ar miško takais, plaukioti baseine ar daryti tempimo pratimus sporto salėje. Net ir toks judėjimas padeda palaikyti figūrą ir organizmo tonusą!

– Kiek jūsų veiklą keitė pandemija?

Net ir karantino metu klientai nori ko nors naujo, nematyto, neragauto, todėl per šį laikotarpį išleidome 3 receptų knygas ir 3 naujus mitybos planų sezonus. Atidarėme, nors dar ir nedidukę, elektroninę e.parduotuvę ir pradėjome prekiauti sveikais maisto produktais, kuriuos kasdien naudojame savo virtuvėje ir rekomenduojame klientams.

Karantino laikotarpis padiktavo savo sąlygas ir teko dar labiau improvizuoti, o norėdami padėti savo klientams sveikai maitintis sukūrėme naują sveikų desertų liniją „#pasigaminkpati“.

Asmeninio archyvo nuotr./M.Žukauskaitė su sužadėtiniu A.Bubuliu
Asmeninio archyvo nuotr./M.Žukauskaitė su sužadėtiniu A.Bubuliu

Drauge su sužadėtiniu Andriumi Bubuliu, projekto „AndRaw“ autoriumi sukūrėme sveikatai ir kūno linijoms nekenkiančius desertų rinkinius.

Asmeniškai man šis laikotarpis išėjo į naudą. Pirmą kartą pajutau, kaip viskas aplink sustojo ir atsirado daugiau laiko sau. Prasidėjus pandemijai didžiąją dalį savo darbuotojų išleidau į dalines prastovas ir suteikiau galimybę kelias dienas per savaitę dirbti iš namų.

Sveikai maitintis, jaustis energingam ir būti lieknam norisi net ir būnant namuose, todėl sukūrėme tokias paslaugas ir produktus, kurie populiarūs ir karantino periodu.

Lieknėti niekada nevėlu

Kaip planuojate tolimesnį savo gyvenimą Lietuvoje?

Vis grįždama į Lietuvą pas tėvus apsistodavau Palangoje. Joje gaudavau šviežio oro, erdvės ir ramybės kūrybai. Vieną kartą čia ir likau...

Su sužadėtiniu Andriumi nusipirkome visai šalia jūros didelį namą ir planuojame artimiausius penkerius metus čia likti ir auginti dukrytę. Lietuvoje man labai patinka, ypač tie saulėti vasaros vakarai, kai sėdi kopose ir tiesiog mėgaujiesi dabarties momentu.

Asmeninio archyvo nuotr./ „Svarbiausia yra sveikai, subalansuotai kasdien valgyti. Nepradėti piktnaudžiauti miltiniais patiekalais ir saldumynais“, – sako Modesta Žukauskaitė
Asmeninio archyvo nuotr./ „Svarbiausia yra sveikai, subalansuotai kasdien valgyti. Nepradėti piktnaudžiauti miltiniais patiekalais ir saldumynais“, – sako Modesta Žukauskaitė

Dar vienas aktualus klausimas besilaukiančioms moterims, kaip nepriaugti per daug kilogramų nėštumo metu?

Besilaukiant nereikia laikytis jokios dietos ar imti skaičiuoti kalorijų, kad tik svoris neužaugtų. Šiuo laikotarpiu normalu ir būtina, kad svarstyklės kiekvieną mėnesį rodytų vis didesnius skaičiukus.

Svarbiausia yra sveikai, subalansuotai kasdien valgyti. Nepradėti piktnaudžiauti miltiniais patiekalais ir saldumynais, nes kitu atveju svoris augs ne tik dėl nėštumo, bet ir dėl suvalgomo super kaloringo ir nesveiko maisto.

Didžiausias mitas, kad šiuo laiku reikia valgyti už du. Jei žiūrėsite, ką dedate į burną ir tik kartais leisite sau nuklysti nuo sveikos mitybos kelio, užaugęs svoris po nėštumo greitai ištirps.

O kiek kilogramų moteris priaugs per šį laiką, labai individualu. Viskas priklauso nuo šeimos genų, judėjimo ritmo (vienos visą nėštumą jaučiasi energingos ir bėgioja iki paskutinės dienos, o kitoms sunku net vaikščioti), gyvenimo būdo ir lėkštės turinio.

Nesijaudinkite, jei svoris šoktelėjo net 20+ kilogramų. Po keleto mėnesių, jei tinkamai prisižiūrėsite, formos pradės grįžti į pradinę padėtį.

Tapkite ir jūs „Kiekvienas gali“ bendruomenės nariu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius