-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alinanti kaitra daržovių kainas gali padidinti penktadaliu

Užsitęsusi rugpjūčio kaitra alina ir brangina daržoves bei prieskonius augalus. Bendrovės „Evaldo daržovės“ savininkas Evaldas Masevičius, auginantis per 100 ha įvairių daržovių ir prieskoninių augalų, sako, kad dėl karščių patiria papildomų išlaidų, todėl žada kelti kainas. „Mes negalime dirbti „į minusą“. Manau, kad 20 proc. kainos pakils“, – LRT RADIJUI teigia daržovių augintojas.
Palangos turgaus spalvos
Palangos turgaus spalvos / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pasak E. Masevičiaus, per jo daržininkavimo laikotarpį tokių karščių rugpjūčio pirmąją pusę dar nebūta. „Dar nebuvo tiek ilgai išsilaikančio karščio. Gal karštų dienų būdavo, bet dar nebuvo, kad karštis laikytųsi mėnesį“, – tvirtina E. Masevičius.

Jis pažymi, kad turi smėlingas žemes, bet 30 cm gylyje yra molis. „Tas molis vandenį šiek tiek sulaiko, bet vis tiek salotų šaknys auga viršuje, taigi, jeigu laikosi toks karštis, laistymas kiekvieną dieną yra neišvengiamas“, – teigia daržovių augintojas.

Ūkininkas lauke dar augina svogūnus, brokolius, salierus, krapus, petražoles, kuriuos per karščius taip pat būtina laistyti dažniau, vadinasi, ir naudoti daugiau elektros bei vandens. Tačiau E. Masevičius nežada taikytis su nuostoliais, – padidėjus sąnaudoms, sako kelsiąs daržovių kainas.

„Mes nelaikysime tokių pačių kainų, kaip tuo metu, kai būna lietūs. Mes būsime priversti kainas kelti, nes su tokiomis sąnaudomis jau tikriau geriau leisti išdžiūti visam laukui, nieko daryti, negu paskui pardavinėti už centus“, – įsitikinęs E. Masevičius.

Jis priduria neleisiantis derliui nudžiūti, nes turi pastovius klientus. Šie, pašnekovo teigimu, supranta situaciją ir stengiasi padėti ūkininkams. „Klientas yra nepatenkintas, kai kainos pakyla, bet mes negalime dirbti „į minusą“. Manau, kad 20 proc. kainos pakils“, – tvirtina daržovių augintojas.

Paklaustas, kurios daržovės lengviausiai pakelia karštį, atsako – nė vienos. Tačiau, anot ūkininko, galbūt mažiausiai nuo kaitros nukentėjo jo auginami svogūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius