Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Karšti orai apsunkino salotų augintojų darbą

Salotų augintojams šių metų pavasaris itin nepalankus. Žema temperatūra pavasario pradžioje vėlino darbus, o pabaigoje kaitra suniokojo derlių. Optimizmo nesuteikia ir šios vasaros meteorologų prognozės, rašo „Lietuvos žinios“. 
Salotos
Salotos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Daržovės Salotos

Lietuvos daržovių augintojų asociacijos (LDAA) direktorė Zofija Cironkienė sakė, kad rūpesčių salotų augintojams kelia ne tik orai, bet ir sumažėjusi rinka.

„Žinome, kiek Lietuvoje likę valgytojų, o ir jų poreikis turėti savo daržą, užsiauginti salotų ir kitų vasarinių daržovių patiems išaugęs. Lietuvos rinka yra susitraukusi, salotų eksportas taip pat nėra išvystytas, tad situacija rinkoje sudėtinga, pastebima perkrova“, – dienraščiui sakė Z.Cironkienė.

LDAA duomenimis, 2017 metais bendras deklaruotas salotų plotas siekė daugiau kaip 680 ha, iš jų asociacijos narių plotai užėmė 70 nektarų. Pasak dienraščio, per sezoną salotos į tą patį plotą sodinamos tris kartus ir gaunami trys derliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius