Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ŽŪM: EK kiaulininkystės sektoriui taikys reguliavimo priemones, jei jų prireiks

Europos Komisija seka situaciją kiaulininkystės sektoriuje ir žada taikyti rinkos reguliavimo priemones, jeigu jų prireiks, pranešė Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).
Kiaulės
Kiaulės / 123rf.com nuotr.

Žemės ūkio komisaras Janušas Vojciechovskis Liuksemburge vykusioje Žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryboje, teigė, kad situacija kiaulienos sektoriuje sunki. Palyginti su praėjusiais metais, pabrango pašariniai grūdai, energetiniai ištekliai, o kiaulių supirkimo kainos nukrito.

„Viena iš pagrindinių kliūčių aktyvuoti rinkos reguliavimo priemones yra didelis finansų poreikis. Tačiau mes atidžiai stebime rinką ir prireikus būsime pasirengę taikyti šias priemones“, – sakė J.Vojciechovskis.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas taryboje teigė, kad sektoriui būtina išskirtinė finansinė parama bei privataus kiaulienos saugojimo priemonės aktyvavimas. Anot ministro, kiaulininkystės sektorius susiduria su vis didesniais sunkumais - artimiausiu metu nėra jokių ženklų, kad situacija Lietuvoje ir ES pradėtų gerėti, o kiaulienos kainų krizė baigtųsi.

„Reikalingi sprendimai ES lygiu. Skubiai turi būti sprendžiami kiaulienos pertekliaus vidaus rinkoje suvaldymo, gamintojų patiriamų nuostolių atlyginimo bei tarptautinės prekybos trukdžių šalinimo, afrikinio kiaulių maro apribojimų taikymo zonų, klausimai“, – sakė ministras.

Kiaulienos paklausai vidaus rinkoje neigiamą įtaką padarė ne tik COVID-19 pandemija, bet ir afrikinis kiaulių maras. Dėl eksporto į trečiąsias šalis apribojimų ir kitų neigiamų veiksnių Europos Sąjungos vidaus rinkoje yra atsiradęs kiaulienos perteklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius