Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Quentinas Tarantino: didžiapėdžių moterų gerbėjas

Mažai kas šį vyrą apibūdintų kaip adekvatų žmogų. Neretai Quentinas vadinamas maniaku, savimi patenkintu ir save įsimylėjusiu tipu. Nejaugi tai tiesa?
Foto naujienai: Quentinas Tarantino: didžiapėdžių moterų gerbėjas
Scanpix nuotrauka / zmones24.lt

Mažai kas šį vyrą apibūdintų kaip adekvatų žmogų. Neretai Quentinas vadinamas maniaku, savimi patenkintu ir save įsimylėjusiu tipu. Nejaugi tai tiesa? Tarantino iki pamišimo įsimylėjęs savo filmus, savotiškai žvelgia į pasaulį ir į moteris...


Vardas, pavardė: Quentinas Jerome'as Tarantinos.

Gimimo data, vieta: 1963 03 27, Noksvilis, Tenesio valstija, JAV. 46 m.

Šeima, kurioje gimė: Quentiną pagimdė šešiolikmetė, norėjusi tapti medicinos seserimi; būsimas režisierius gimė po tėvų skyrybų; tėvas sūnaus niekada nematė; vėliau motina ištekėjo už kito vyro ir susilaukė dar dviejų dukterų ir sūnaus; Tarantino gyslomis teka indėnų, amerikiečių ir italų kraujas.

Meilės nuotykiai: režisierius, ketino tuoktis su aktore Mira Sorvino (42); romantiški santykiai siejo su aktorėmis Julie Dreyfus (43), Shar Jackson (33), komikėmis Kathy Griffin (48) ir Margaret Cho (40), režisierėmis Allison Andreas (54) ir Sofia Coppola (38) bei daugybe kitų, ne tokių žinomų, moterų; Uma Thurman (39) - režisieriaus mūza.

Šeiminė padėtis: nevedęs.

Pasiekimai: amerikiečių kino režisierius, scenaristas, aktorius; „Oskaro" ir „Auksinės palmės šakelės" laimėtojas; garsiausi Tarantino filmai: „Pasiutę šunys" (1992), „Bulvarinis skaitalas"(1994), „Džekė Braun" (1997), „Nužudyti Bilą" (2003), „Nužudyti Bilą 2" (1994), „Negarbingi šunsnukiai" (2009) ir kt.


Genialus savamokslis


Ar daug režisierių teko matyti, kurie išdrįstų pasiimti milijono dolerių avansą iš labai garsios kino studijos „TriStar", o paskui tiesiog atsisakytų jai filmuoti. Ar daug regėjote tokių, kurie, kai kino kritikas sako: „Jūsų filmas nepateisino lūkesčių...", atsikerta fraze: „Filmus kuriu sau, o ne kino kritikams." Quentino kino eksperimentai - kosminė visų kada nors matytų filmų ištraukų simbiozė. Tarantino filmų neįmanoma priskirti kokiam nors konkrečiam žanrui. Jis sukūrė savo žanrą - „tarantino kiną".

Šis žmogus - savo kartos piktadarys ir genijus, o tai, tiesą pasakius, vienas ir tas pats. „Kokia prasmė glūdi mano filmuose? Visiškai jokios! Reikia tiesiog sėdėti, žiūrėti ir mėgautis!" - savo sukurtų filmų paslaptimi dalijasi režisierius.

„Kai žmonės manęs klausia, kokią kino mokyklą aš lankiau, ar iš viso tokią lankiau, visuomet atsakau: „Aš tiesiog žiūrėjau filmus!" - išsilavinimo stokos neslepia svarbiausias kinomanas tarp režisierių ir svarbiausias režisierius tarp kinomanų.


Bradas Pittas jį vadina Dievu


Tarantino Brado karjerą pradėjo stebėti pažiūrėjęs filmą „Telma ir Luiza"(1991). Režisierius seniai svajojo dirbti su šiuo aktoriumi. Deja, jo sukurtuose scenarijuose neatsirasdavo Pittui tinkamo vaidmens. „Parašęs „Negarbingų šunsnukių" scenarijų, atėjau į Brado namus ir pasiūliau jam vaidmenį. Mudu ilgai sėdėjome, aptarinėjome scenarijų ir daug gėrėme. Bradas pasakoja, kad ryte jis atsibudo tarp daugybės tuščių vyno butelių ir su karininko uniforma. Vaidinti filme jis sutiko", - prisimena Quentinas. Po „Negarbingų šunsnukių" premjeros Pittas spaudos konferencijose su pasimėgavimu tvirtino, kad šios kino juostos filmavimo aikštelė jam buvo tarsi bažnyčia, o Tarantino - jo Dievas.


Umai Thurman pažadėjo pėdų masažą


Visos Tarantino filmų herojės - labai tvirto charakterio moterys. „Galiu tai paaiškinti: mane užaugino vieniša motina, ji buvo be galo stipri moteris. Motina man tapo silpnosios lyties pavyzdžiu. Niekuomet nemaniau, kad gali būti kažkas, ko moteris nesugebėtų padaryti. Ją gali sustabdyti tik vidiniai prieštaravimai, o ne kas nors kita. Mano motinai niekas negalėjo sutrukdyti", - sako režisierius. Pirmasis filmas, kuris Tarantino pelnė pasaulinę šlovę, buvo „Bulvarinis skaitalas". Jame pirmąkart nusifilmavo mylimiausia režisieriaus aktorė Uma Thurman. Dauguma kino kritikų sako, kad Uma - Quentino talismanas. Kalbama, jog aktorės spinduliuojamas seksualumas iš karto pavergė Tarantino, jog jis Thurman pakvietė vaidinti išvydęs jos didžiules kojų pėdas. Pasak ekstravagantiško režisieriaus, didelės moters pėdos - be galo seksualu. Kalbama, jog tarp šių dviejų žmonių buvo romanas, tačiau jie taip dažnai sakė, kad juos sieja tik draugiški santykiai (viską gebantys iššniukštinėti paparacai taip ir nesugebėjo įrodyti, jog juos sieja kažkas daugiau), jog visi tuo patikėjo. Beje, „Bulvariniame skaitale" Uma sutiko nusifilmuoti tik tada, kai Tarantino pažadėjo jai asmeniškai padaryti garsųjį pėdų masažą, apie kurį užsimenama šiame filme. „Uma - viena iš mano mylimiausių žmonijos atstovų. Esu įsitikinęs, kad mes su ja draugausime iki gyvenimo pabaigos", - liaupsių mūzai negaili režisierius.


Neįprasto moteriško žavesio vergas


Quentinas itin kruopščiai slepia asmeninį gyvenimą. Pasakojama, kad jaunystėje Tarantino, aistringas kino gerbėjas, bet kuriai merginai, su kuria jam kildavo noras tęsti santykius, visuomet siūlydavo pažiūrėti kino juostą „Rio Bravo" (1959). Jei šis filmas merginai nepatikdavo, būsimas režisierius jos į pasimatymą daugiau nekviesdavo. Pasak bulvarinės spaudos, Tarantino meilės nuotykių sąraše netrūksta garsių moterų pavardžių: Julie Dreyfus, Shar Jackson, Kathy Griffin ir Margaret Cho, režisierės Allison Andreas ir Sofia Coppola. Tačiau Holivude Tarantino garsėja kaip keisto „grožio" moterų gerbėjas: jo meilužėmis tapdavo moterys ne be defektų. Aistrą negražioms moterims Tarantino pajuto iširus jo planuotoms vestuvėms su aktore Mira Sorvino. Kita jo moterimi tapo pusaklė, kreivakojė ir plokščiakrūtė bibliotekininkė Jodie Furlon. „Kad ir ką kalbėtų kiti, sakau, kad Jodie - miela moteris ir nuostabi meilužė", - draugus ir artimuosius ramino Tarantino. Tačiau po trijų mėnesių Jodie vietą užėmė kita „gražuolė" - neišvaizdi, spuoguota, nenusakomos spalvos plaukais būtybė, vardu Conney Stevens. Beveik po metų vietoj Connie atsirado negražioji Fibie Rosoul, kuri buvo be dviejų priekinių dantų.

Tarantino niekuomet nebuvo vedęs ir niekas negirdėjo, kad jis turi vaikų. Šiemet per filmo „Whip it" premjerą Quentinas raudonuoju kilimu žingsniavo su žydaite Daniella Pick (25). Tvirtai laikydamas jos ranką, režisierius pasakė: „Taip, tai mano naujoji mergina." Tarantino neslepia, kad šeimą norėtų sukurti tada, kai jam sukaks 60 metų - neva tik sulaukęs tokio amžiaus Quentinas galės nebekurti filmų ir taps rašytoju. Manoma, kad tie, kas nors kartą girdėjo šio kino genijaus juoką, iš karto supranta, kodėl su juo ligi šiol po vienu stogu negyvena jokia moteris.


Pasak ekstravagantiško režisieriaus, didelės moters pėdos - be galo seksualu.


Quentino Tarantino gyvenimiška išmintis:


  • „Moters pėda - mano fetišas. Kuo daugiau kadre pėdų, tuo geriau. Jos ypač gerai atrodo ekrane."
  • „Kartą man patiko moteris, ir aš nusekiau paskui ją. Ji pagalvojo, kad esu prievartautojas. Paspartino žingsnį, kilo įtampa. Man pasidarė gėda, nors tikrai nebuvau prievartautojas."
  • „Aš daug pasiekiau ir tuo didžiuojuosi. Juk aš neturiu net vidurinės mokyklos išsilavinimo!"
  • „Po „Bulvarinio skaitalo" galėjau išeiti į pensiją ir laimingai gyventi, tačiau kuriu filmus, nes tai - mano hobis."
  • „Mėgstu tyčiotis iš visiems įprastų dalykų. Aš to net neslepiu."
  • „Ligi šiol nemoku spausdinti. Rašau spausdintinėmis raidėmis. Visas mintis užrašau užrašų knygutėje."
  • „Jei užsimanyčiau, kiekvieną vakarą galėčiau turėti naują merginą, bet man to nereikia."
  • „Manau, kad besaikis tamsių akinių nešiojimas kenkia jūsų sveikatai!"
  • „Lengvai užsivedu. Kartais be reikalo. Kartais būnu nepakenčiamas. Sau irgi."
  • „Buvau žiaurus vaikinas, kol tapau žinomas. Jei nebūčiau patekęs į kino pasaulį, būčiau dirbęs apsaugininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius