Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Erica Jennings į „Eurovizijos“ atrankas žengia su dviem dainomis: „Tegul publika renkasi“

Du kartus laimę „Eurovizijos“ atrankose bandžiusi Erica Jennings (37), šiemet vėl čia žengs į sceną. Tik šįkart – kaip niekada užtikrinta ir itin gudriai pasiruošusi. Publikos širdžių ji ateina užkariauti su... dviem visiškai skirtingomis dainomis – jei nepatiks baladė, į konkursą bus galima atlikėją siųsti su šokiams dedikuotu kūriniu.
Erica Jennings
Erica Jennings / Asmeninio albumo nuotr.

Žavi raudonplaukė, smagiai judanti scenoje, užburianti lengvu balsu ir šarmingu žvilgsniu, o dar apsupta dviejų vyrukų 2011-aisiais jau bandė pavergti Europą. Tąkart „Skamp“ „Eurovizijos“ konkurse iškovojo 13-ąją vietą.

Prieš porą metų Erica Jennings į didžiąją sceną vėl norėjo žengti, tik jau visai kitokia – kaip solistė, subrendusi kaip moteris, kaip atlikėja, užnugaryje turinti didelę šeimą, o scenoje – be jokių blizgučių, dvelkianti ramybe, bet lygiai taip pat traukianti akį. Pasirodžiusi su savo kūrybos daina „Leading Me Home“, ji vos per plauką liko nuo triumfo – aplenkė tik Donatas Montvydas.

Erica neslepia, tąkart labai nuliūdo, juk iki pergalės tiek nedaug trūko. „Į savo pasirodymą sudėjau visą širdį ir sielą, tad būtų keista nieko nejausti. Mane guodė tik žinojimas, kad padariau viską, ką galėjau. Be to, sulaukiau tiek daug publikos paramos, žmonėms tikrai nuoširdžiai patiko mano kūrinys – tai viską atpirko“, – 15min pasakojo Erica Jennings.

VIDEO: Eurovizija 2016 | Erica Jennings – „Leading Me Home“ | FINALAS

Blogas emocijas patraukusi į šalį, atlikėja rankų, žinoma, nenuleido. Toliau sukosi muzikinėje veikloje ir laukė, kada gi pajaus, jog vienas iš naujųjų kūrinių yra tas. Visgi šįkart tokios dainos gimė net dvi.

Asmeninio albumo nuotr./Erica Jennings
Asmeninio albumo nuotr./Erica Jennings

„Dėl savo dainos turi būti tikras 110 proc., nes jei tu netikėsi, niekas kitas irgi netikės. Šiemet aš tikiu dviem dainomis. Jos labai skirtingos, bet abi tikrai tinka konkursui. Ilgą laiką negalėjau išsirinkti, su kuria eiti, man tai tapo tikra dilema. Tačiau kai sužinojau, kad galiu atrankose dalyvauti su abiem, kad nėra jokių tai draudžiančių taisyklių, pagalvojau – kodėl gi ne? Tegul publika renkasi, kuri jiems labiau patinka. O gal nė viena ir nepatiks! Visiems juk neįtiksi. Bet šiais kūriniais aš labai tikiu“, – teigė atlikėja.

Viena jų jau pristatyta gerbėjų ausims. Tai – baladė „The Truth“, kurią groja radijo stotys ne tik Lietuvoje, bet ir JAV, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Ispanijoje ir Čilėje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Naujausia Ericos Jennings daina – užgimusi kartu su dukra

„Visi, kas ją išgirsta, kaipmat pamėgsta. „The truth will set you free. Freer than you’ve ever known, you’d ever hope to be“ (liet. – Tiesa tave išlaisvins, padarys dar laisvesnį, nei galėtum įsivaizduoti ir tikėtis) – dainuojama priedainyje. Šį kūrinį įkvėpė Gaia. Ją parašiau, kai sužinojau, kad laukiuosi. Visą laiką, kol ji buvo manyje, dainavau, įrašinėjau... Tai kūrinys, kurį tarsi ji parašė“, – šypsojosi Erica.

VIDEO: Erica Jennings - The Truth

Na, o ateinančių metų konkurse publika norėtų šokti skambant Lietuvos atstovo dainai – atlikėja paruošė kitą kūrinį, atskleidžiantį jos pašėlusią, šokti dievinančią pusę. Būtent taip ir vadinasi – „Nemiegančios naktys“.

„Tai meilės daina bemiegėms naktims. Ne visi atsimena, bet aš savo muzikinę karjerą juk pradėjau būdama vos 15-os metų, dainuodama klubuose. Užlipdavau pas didžėjų ant scenos ir prašydavau leisti gyvai dainuoti tiesiog skambant jų įrašams. Aš taip dievinu šokti... Man taip patinka eiti į klubus ir šėlti visą naktį. Visi mano draugai žino, kaip man tai yra svarbu, ir kokia esu aistringa šokių muzikos fanė.

Tad ir šio kūrinio melodija yra labai įsimenanti. Vėlgi – visi, kas išgirsta, visą dieną po to ją niūniuoja. Beje, šią dainą dainuosiu ir lietuviškai, ir angliškai. Bus labai smagu pademonstruoti truputį savo lietuvių kalbos įgūdžių“, – šypsojosi ji.

Lofto nuotr./Erica Jennings
Lofto nuotr./Erica Jennings

Žavės tiesiog savo charizma ar pasitelks tikrą šou ant scenos – Erica dar neatskleidžia – teks palaukti filmavimų.

„Dauguma šalių kasmet daro didelę klaidą – stengiasi kopijuoti praėjusių metų nugalėtojo pasirodymą. Tai niekada nepasiteisina, laimėtoju tampa tas, kuris išsiskiria iš minios, kuris yra kitoks, unikalus, nebijantis rizikuoti.

Kai žiūrėjau praėjusių metų portugalo pasirodymą, iškart pasakiau – jis tikrai laimės. Aš tiesiog žinojau. Tai buvo puiki dainos ir nuoširdaus pasirodymo kombinacija, paprasta ir tikra... Taip pat man patiko Australija, bet lyginant su Portugalija... Dainininkas ir jo kūrinys turėjo papildomą ingredientą, kurio neįmanoma įrašyti ar aprašyti... Tai – siela. Daina turėjo sielą. Beje, jei prisimenate „Lordi“, jie visiškai išsiskyrė muzikaliai ir vizualiai iš kitų dalyvių. „Abba“ taip pat. „Eurovizijoje“ turi eiti prieš madą, čia negali tapti bandos dalimi“, – teigė Erica.

„Eurovizijoje“ turi eiti prieš madą, čia negali tapti bandos dalimi

Nors atlikėja juokauja, kad, lyginant su kai kuriais kitais atlikėjais, ji „Eurovizijos“ atrankose dar tikra naujokė, tačiau į patį konkursą ją siųsti svarių priežasčių, sako, tikrai yra.

„Turiu dainas, kurios neabejotinai ten tiks, turiu daugiausia patirties ne tik scenoje, bet ir pačioje „Eurovizijoje“. Bet nepaisant to, viskas priklauso nuo publikos, ji nuspręs, kas turi atstovauti. Tad sau palinkėsiu pasirodyti geriausiai kaip galiu ir nepasimesti tame triukšme ir strese“, – sakė ji.

Linos Jushkes nuotr./Erica Jennings
Linos Jushkes nuotr./Erica Jennings

Visgi E.Jennings sako matanti vieną pagrindinių problemų, kodėl lietuviams taip ir nepasiseka tapti „Eurovizijos“ nugalėtoju, nesvarbu, kas ten važiuoja. Pasak jos, visus duomenis pergalei turime, bet to neužtenka.

Asmeninio archyvo nuotr./„Skamp“
Asmeninio archyvo nuotr./„Skamp“

„Nemanau, kad yra koks magiškas receptas, bet jei Lietuvoje „Eurovizijos“ atstovui būtų skiriama bent tiek pinigų, kiek, pavyzdžiui, sportui... Tuomet tikrai daugiau žmonių žinotų apie lietuvius. Ir aš tikrai žinau, ką kalbu. Aš pati dainavau „Eurovizijoje“, vėliau ten vykau su savo vyru ir „Inculto“. Beje, esu iš Airijos, kuri daugiausia kartų yra laimėjusi konkursą, ir vienintelė šalis, nugalėjusi 4 kartus iš eilės. Kai vykome į „Euroviziją“ su „Skamp“, visas išlaidas turėjome padengti patys, išskyrus skrydį ir apgyvendinimą...

Lietuviai turėtų suvokti, kas tai per konkursas. Jis juk reprezentuoja šalį. Jei laimi, kitais metais būsi „Eurovizijos“ šeimininkas. O tai juk, be jokių abejonių, padidintų turizmą ir ekonomiką. Todėl reikia investuoti. Nors nemanau, kad tai greitai įvyks, todėl patys atlikėjai turi skirti savo pinigus arba jiems tiesiog gali nusišypsoti laimė.

Dainas turim, atlikėjus irgi, vienintelis dalykas, ko trūksta – investicija, kad muzikantas galėtų su savo kūriniu padaryti turą ir dainą pristatyti daugeliui šalių, kol konkursas dar neprasidėjo“, – teigė Erica.

VIDEO: Eurovision 2001 Lithuania - Skamp - You got style

Ir kaip ji viską spėja?

Trys vaikai, tarp jų – ir naujagimė, nesibaigiantys koncertai, naujos dainos, albumas, dabar – dar ir teatralizuotas pasirodymas... Prieš išeidama motinystės atostogų Erica gerbėjams juokavo, kad jos sėkmės receptas – tiesiog talentingas žongliravimas visomis veiklomis. O juk kai kurios spėja būti tik namų šeimininkėmis...

TAIP PAT SKAITYKITE: Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis pakrikštijo dukrą Gaią Marią

„Nėra tokio dalyko kaip „tik“ namų šeimininkės. Tai yra darbas visu etatu ir ne kitaip. Mano mama liko namuose, prižiūrėjo visą buitį ir užaugino 3 dukras, o tėvas ėjo į darbą. O kaip mes, kurie turi karjerą, vaikus ir namus, su viskuo susitvarkome? Žinoma, kad pirmaisiais metais, kol vaikai dar neina į mokyklą ir nėra savarankiški, mums padeda. Mes su Jurgiu niekada nesamdėme auklės, nes esame laimingi turėdami mano mamą, kuri tiesiog dievina savo anūkus ir mėgaujasi leisdama laiką su jais. Jei vaikai yra su ja, visada žinome, kad jie pačiose geriausiose rankose. Mano tėvas ir sesės taip pat mėgsta pabūti auklėmis, kai turi laiko. Tad kadangi turiu stiprų palaikymą, galiu sėkmingai viskuo žongliruoti“, – šypsojosi ji.

O ir karjeroje ji turi tikrai nemažai kuo pasigirti. Išbandyta tiek daug – „Skamp“, duetas su Jurgiu, dabar – solinė karjera ir netrukus pasaulį išvysiantis džiazo albumas... Atrodo, muzikoje nėra nieko, ko jai nepavyktų įgyvendinti.

„Aš dievinu daugybę žanrų. Tai priežastis, kodėl „Skamp“ yra tokie eklektiški, kodėl maišome tiek daug skirtingos muzikos. Būtent dėl to mes su Jurgiu ir projektu „The Ball and Chain“ grįžome atgal į praeitį. Grojome muziką, kurią abu mylime. Mano solinėje muzikoje galima girdėti meilę didelėms, dramatiškoms baladėms, taip pat ir saldžias, šmaikščias šokių, popmuzikos melodijas. Labai džiaugiuosi, kad galiu atlikti visus stilius.

Nuo pat vaikystės, kai būdama 8-erių virtuvės stalčiuje atradau Ninos Simone kasetę, aš įsimylėjau džiazą. Po to atradau Franką Sinatrą, Deaną Martiną, Louisą Amstrongą, Ellą Fitzgerald, Ettą James, ir tada, aišku, miuziklus. Įsimylėjau tokius kaip „West Side Story“, „The Sound of Music“, „Mary Poppins“ ir taip toliau. Todėl kai sulaukiu pasiūlymo įrašyti džiazo albumą, išklausiusi dainas, iškart sutikau. Mane traukia tokia muzika. Albumas vadinasi „New Standards“ („Nauji standartai“), ir tai apibendrina visų įrašų jausmą. Mes jau jį baigėme ir netrukus išleisime“, – džiaugėsi atlikėja.

Asmeninio albumo nuotr./Erica Jennings
Asmeninio albumo nuotr./Erica Jennings

O šiuo metu ji visa galva pasinėrusi į visiškai naują veiklą. Teatralizuotas koncertas – naujasis Ericos iššūkis: „Kažkaip man patinka kelti sau vis naujas problemas, – juokėsi ji. – Aš dievinu miuziklus. Tie, kurie mane pažįsta, žino, kad nuo tada, kai studijavau Muzikos teatro mokslus, svajoju ir pati tokį kada sukurti. Tad šįkart su komanda koncerto metu nusprendėme kažką panašaus parodyti gerbėjams.“

Ir dabar ji džiaugiasi galėdama pristatyti visą vaidinimą – „Istorijos iš Niujorko“. Čia skambės naujausios jos dainos ir kūriniai iš būsimo džiazo albumo. Ir vaizdas bus išties neeilinis – Ericos užnugaryje – vieni geriausių profesionalų šioje srityje.

„Dalia Ibelhauptaitė ir Gediminas Šeduikis išgirdę mano džiazo dainas ir pirmąjį solinį albumą sukūrė scenarijų. Vaidinsiu airių imigrantę, atvykusią į Niujorką prohibicijos laikotarpiu ir turinčią svajonę tapti glamūriška džiazo žvaigžde. Čia bus imigracijos, netekties, meilės, tragedijos, identiteto ir nusikaltimų temos, kurios yra aktualios ir šiandien. Sustygavome ypatingą muzikinį spektaklį, kuris ne tik parodys mano kūrybos įvairiapusiškumą, bet ir atskleis, kaip iš tiesų pasiekiama sėkmė.

Dalia ir Gediminas ne tik įkvepia, bet ir palaiko, padrąsina mane ir tolimesnius mano žingsnius. Su jais mokausi kiekvieną akimirką. Netgi Josephas Baldassare’as, mano džiazo albumo prodiuserius, iš Niujorko atskris vien tam, kad pasirodytų kartus su mumis!“ – pasakojo ji.

Linos Jushkes nuotr./Erica Jennings
Linos Jushkes nuotr./Erica Jennings

Erica neslepia jaudulio – jos juk laukia nemenkas uždavinys, tačiau visiems savo gerbėjams ji žada nepamirštamus potyrius – tokio koncerto Lietuvoje nėra surengęs nė vienas atlikėjas.

„Su visa „Vilnius City Opera“ komanda, talentingaisiais šokėjais, muzikantais, pritariančiaisiais vokalistais, šviesų ir garso režisieriais, su mano vadyba ir komunikacijos atstovais, esame susijaudinę, entuziastingi ir beprotiškai laukiame lapkričio 23-iosios, kuri pagaliau mus grąžins į gyvenimą! Laikome sukryžiuotus pirštus, kad visi ateis į Kongresų rūmus ir turėsim pilną salę!“ – 15min pasakojo Erica Jennings.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius