Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ dalyvė Rugilė Daujotaitė: kodėl ji visiškai nedepiliuoja kūno ir neturi telefono

Šiemet „Eurovizijos“ atrankose dalyvaujanti Rugilė Daujotaitė (29) – vienareikšmiškai viena labiausiai išsiskiriančių atlikėjų. Jau 5-erius metus ji klauso tik savo muziką, nes nuo šiuolaikinės jai darosi bloga, 2,5 metų ji neturi pastovių namų, metus gyvena be telefono, o pusę – nedepiliuoja kūno plaukų. Tačiau į sceną ji žengia visiškai pasitikinti savimi ir norinti Europai perduoti, kaip sako, savo tyrą žinutę.
Rugilė Daujotaitė
Rugilė Daujotaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Rugilė „Eurovizijoje“ – nebe naujokė. Čia ji pasirodo jau antrą sykį. Praėjusaisiais metais moteris išsiskyrė savo dainą skyrusi Ugniaveidžiui Perkūnui. Šiais metais ji kūrinį „Love is The Flower of life“ apie Elnią devyniaragį skyrė meilei gyventi.

Komisija ją įvertino dviprasmiškai – sakė, kad pasirodymas įdomus, bet scenoje visko kiek per daug – ir šokio, ir vizualizacijų. „Įdomu, lietuviška, komplikuota“, – trumpai apibūdino Arnoldas Lukošius.

Nors ir komisija Rugilei skyrė 0 balų, tačiau ją išgelbėti dar gali žiūrovai, kurie atlikėjos pasirodymą išvys šeštadienio vakarą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nesklandumai „Eurovizijos“ atrankoje: dalyvė tris kartus kartojo pasirodymą

„Jaučiuosi labai gerai. Komisija mane suprato, jiems mano pasirodymas buvo įdomus. Mano visi pasirodymai yra originalūs, jie gimsta ne kopijuojant kitus, o iš širdies, vidinės vizijos. Komisija tai pajautė, man tai ir buvo svarbu.

Nors jie užsiminė, kad scenoje buvo visko kiek per daug – aš su jais sutinku, ir esu pasiruošusi tobulinti. Bet viskas buvo labai skubiai kurta, paskutinę naktį tik gavau medžiagą iš savo partnerių iš viso pasaulio – Olandijoje man trys žmonės padeda su muzika, o Meksikoje – su vizualizacijomis“, – 15min pasakojo Rugilė Daujotaitė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rugilė Daujotaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rugilė Daujotaitė

Moko išgirsti sielos balsą

Akylesni žiūrovai Rugilę gali atsiminti ir iš 2015-ųjų metais vykusio muzikinio projekto „Lietuvos balsas“, kuriame ji buvo vadinama „džiazo virtuoze“. Ir ne be reikalo – Amsterdame ji studijavo džiazo vokalą, tačiau vis neranda laiko pabaigti magistrinį darbą.

Dabar ji veikia tai, kas arčiausiai jos širdies. „Aš vedu privačias muzikos pamokas – groju daugybe instrumentų ir mokau dainuoti. Tik mano metodai kitokie – viskas susiję su energetika, dvasingumu, bandau padėti atsikratyti blokų. Kiekvienas žmogus gali nuostabiai dainuoti, viskas priklauso tik nuo psichologijos. Tad kiekvienas, kas norėtų atverti širdį, išreikšti savo sielos balsą, gali į mane kreiptis, – siūlo ji. – Taip pat aš koncertuoju. O šią vasarą pradėsiu kakavos ceremonijas su koncertais – kelis mėnesius gyvensiu su savo partneriais Ibisoje.“

VIDEO: Rugilė Daujotaitė - WHERE IS THE LOVE (LB#4 FINALINĖS KOVOS)

Partneriai – tai Rugilės bendraminčiai, kurių ji turi visame pasaulyje. Jie geranoriškai padeda kiekviename atlikėjos žingsnyje, nes vieninteliai sugeba ją suprasti.

„Man kelis kartus siūlė komercinius kontraktus, kurie padarytų mane žinoma. Bet tie žmonės nesuprato mano esminės žinutės, nesuprato, kas man yra muzika – man tai yra šventas tarpininkas, tai darau ne dėl populiarumo, pinigų ar peržiūrų. Aš noriu pernešti tyrą žinutę per savo meną. Todėl nepasirašiau jokių sutarčių ir dėl to neturiu prodiuserių. Labai norėčiau atrasti tokį, kuris suprastų mane ir būtų taip pat dvasingas, dirbtų dėl meno. Taigi kol toks neatsirado, aš turiu daug partnerių, sielos draugų, su kuriais turime tą pačią viziją“, – pasakojo Rugilė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rugilė Daujotaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rugilė Daujotaitė

Neturi namų

Jau 2,5 metų Rugilė Daujotaitė gyvena kaip visiškai nepriklausomas, prie nieko neprisirišęs žmogus – ji neturi vienos gyvenamosios vietos. Atlikėja kas 3-4 dienas, kartais – net kas dieną keičia savo „namus“ keliaudama vis į kitą miestą ar šalį.

„Praėjusiais metais penkis mėnesius gyvenau Meksikoje, nuvažiavau ten be planų ir labai įsitraukiau į Majų žemėje rengiamus koncertus, meditacijas, gydymą su muzika, šventosios medicinos, kakavos ceremonijas“, – pasakojo Rugilė.

Visgi svarbiausia kiekvienos dienos kelionė jai yra į save, dvasingumo ugdymas. „Mano dvasingumo kelias prasidėjo nuo pat vaikystės. Kai buvau 6-erių, atsistojau prieš veidrodį ir paklausiau: koks yra gyvenimo tikslas? Gavau labai aiškų atsakymą – tapti geru žmogumi. Jau tuomet kažkur paskaičiau apie meditaciją, kad reikia atsisėsti, sukryžiuoti kojas, užsidegti žvakutę ir nuraminti mintis. Tąkart nesupratau viso to esmės, bet pradėjau savo tikėjimo kelią“, – tikino ji.

Žiūrėkite praėjusių metų Rugilės Daujotaitės pasirodymą

VIDEO: Nacionalinė „Eurovizijos“ atranka | Rugilė Daujotaitė „Perkūne, Ugniaveidi!“

„Man patinka visi šviesos mokytojai, tokie kaip Jėzus, Buda, Mahometas. Tikiu į dieviškumą žmoguje. Jėzus yra mano pagrindinis mokytojas, idealas, bet myliu daugybę skirtingų religijų, filosofijų simbolių, visos žinutės yra apie tą patį. Apie tai šįkart ir dainuoju „Eurovizijoje“, apie tą universalią žinutę, kad meilė yra gyvenimo gėlė“, – kalbėjo R.Daujotaitė.

Eurovizinis jos pasirodymas išties išsiskyrė iš kitų dalyvių. Pasak Rugilės, to ir buvo siekta – atlikėja nesivaiko šiuolaikinių muzikos madų. Maža to, net tiksliai nežino, kaip jos dabar atrodo, nes kitų atlikėjų kūrinių neklauso.

„Šiais laikais muzika man yra tiesiog siaubinga. Kai važiuoju taksi, visada prašau išjungti, o parduotuvėje man pasidaro bloga, ima skaudėti galvą, todėl aš stengiuosi greičiau iš ten išeiti. Muzika prarado šventumą, meną, ji tapo pigia, chemine gamykla. Jau penkerius metus aš neklausau popmuzikos, nebent tik kai kažkas parodo tokią, kuri mano lauko neišharmonizuoja. Aš semiuosi įkvėpimo iš tylos, iš vidinės vizijos. Aš girdžiu galvoje melodiją, ritmą, harmoniją, ir tuomet juos nurašau, mano dainos gimsta taip“, – pasakojo ji.

Muzika prarado šventumą, meną, ji tapo pigia, chemine gamykla. Jau penkerius metus aš popmuzikos neklausau

Į konkursinį kūrinį ji įpynė ir lietuviškų motyvų. Čia galima išgirsti ir jos fortepijonu ir fleita įgrotą muziką: „Čia skamba lietuvių liaudies melodija ir mitologija. Ši daina yra apie Elnią devyniaragį, kuris mūsų mitologijoje yra saulės simbolis, jis atneša atgimimą, viltį, šviesą tamsiausiu metu.“

Todėl Rugilė svajoja, kad visa tai išgirstų kuo daugiau pasaulio žmonių. „Eurovizija“ yra tobulas šansas skleisti mano žinutę. Šviesos pasaulyje labai reikia. Pagyvenusi Meksikoje suprantu, kaip sunku Europoje, kai taip šalta. Saulė tiek daug duoda energijos ir laimės. Žmonėms tiesiog reikia šviesos ir meilės. Todėl dirbu kiekvieną dieną ir minutę, kad galėčiau atstovauti šitą mintį, ir kad apie ją sužinotų visi“, – kalbėjo ji.

Metus gyvena be telefono

Kai vieni be telefono ir 10 minučių neištveria, Rugilė Daujotaitė šios priklausomybės jau seniai atsikratė – jau visus metus be jo gyvena.

„Nenoriu, kad mane kitiems visada pavyktų surasti, man reikia privatumo, ramybės galvoje. Naudoju feisbuką, kartais susirašau žinutėmis, kai reikia kažką susitarti, bet telefono su savimi nesinešioju. Giminės ir artimiausi draugai bandė priešintis, dar ir dabar kai kurie bando įkišti tą telefoną, bet aš aiškiai pasakiau, kad man to nereikia. Juk visada galiu rasti, iš kur paskambinti – štai kad ir dabar, šneku su močiutės telefonu“, – šypsojosi ji.

Šių metų Rugilės Daujotaitės eurovizinis pasirodymas

VIDEO: Rugilė Daujotaitė - „Love is the Flower of life“ (liet. „Meilė tai - gyvybės gėlė“)

Kūno plaukai – apsaugos šaltinis

Antradienio vakarą LRT filmuojant „Eurovizijos“ atrankas, į sceną žengusi Rugilė čia daug šoko. Pakėlus rankas į viršų, pasimatė nedepiliuotos pažastys. Tačiau dainininkė to visiškai neslepia – ji jau pusę metų nuo savo kūno nešalina jokių plaukų – taip ji jaučiasi kur kas stipresniu žmogumi.

Aš nieko nesiskutu. Juk tie plaukai auga iš manęs, aš jaučiu jų apsaugą ir jėgą.

„Aš nieko nesiskutu. Pirmiausia norėjau pabandyti nustoti skusti kojas – aišku, kai žiema, čia nieko baisaus, bet kai reikėjo važiuoti į Meksiką... Galvojau, kaip čia bus – jie jau buvo tokie paaugę. Čia man buvo iššūkis, ar nesigėdysiu ir įstengsiu išlikti savimi. Tačiau kai ateidavo mintis gal plaukus bent pasitrumpinti, nebekilo ranka. Protas kartais gali viena sakyti, bet aš vadovaujuosi širdimi. Juk tie plaukai auga iš manęs, aš jaučiu jų apsaugą ir jėgą.

Kai ispanai atvyko užkariauti majų ir actekų žemių vietiniams pirmiausia nuskusdavo plaukus – plaukai yra jėgos šaltinis ir mūsų ryšys su kosmosu. Dabar, kai nesiskutu nieko jau virš pusės metų, pastebėjau, kad jaučiuosi tokia pilna ir apsaugota, energetiškai visai kiti jausmai užplūsta. Nusiskutus – apsauga lyg dingsta“, – tikino R.Daujotaitė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rugilė Daujotaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rugilė Daujotaitė

Rugilė „Eurovizijos“ konkursui padarė išimtį – sako, šiek tiek pasikirpo pažastų plaukus, nes šie buvo jau labai ilgi.

„Jau sugebu visiškai nekreipti dėmesio į aplinkinių žvilgsnius, spoksančios į mane. Žmonių, kuriems toks mano elgesys nepriimtinas, paprašau duoti argumentą, kodėl turėčiau nusiskusti. Aš tokių nesugalvoju. Esu girdėjusi, kad skutimosi mada išvis neseniai atsirado, ji prasidėjo nuo filmų suaugusiems industrijos ir apėmė visą visuomenę. Mes tai darome dėl neaiškių priežasčių – higienai juk tai įtakos nedaro, su dezodorantu taip pat nėra jokio kvapo“, – 15min tikino Rugilė Daujotaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius