Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ nugalėtojas Jurijus pirmąjį interviu davė kartu su mama: „Ji – mano talismanas“

Po atkaklios kovos „Eurovizijos“ atrankų finale triumfavęs Jurijus Veklenko (28) negalėjo patikėti, kas įvyko, ir neslėpė nuoširdaus džiaugsmo. Gi išsipildė didžiausia jo svajonė! Vos nuskambėjus nugalėtojo vardui ir atlikus „eurovizinį“ kūrinį, Jurijus davė duoklę žiniasklaidai – atvykęs į spaudos konferenciją jis aptarė ateities planus, įvaizdžio pokyčius, o po finalo vis dar jaučiamą jaudulį padėjo nuslopinti vienas brangiausių žmonių – iš Klaipėdos atvykusi mama Svetlana.
Jurijus Veklenko su mama Svetlana
Jurijus Veklenko su mama / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Štai pagaliau sužinojome mūsų atstovą, kuris važiuos į didįjį konkursą Izraelyje. Atlikėjas Jurijus Veklenko su kūriniu „Run with the lions“ surinko daugiausiai publikos ir komisijos balsų ir užtikrintai pelnė pergalę.

Pats Jurijus pripažino iki šiol negalintis patikėti savo pergale, tačiau pabrėžė – švęs tik su buteliu vandens, nes nuo pat rytojaus ryto laukia atsakingas pasiruošimas.

„Beprotiškai ačiū, dabar jaučiu didelę laimę, bet ir atsakomybę. Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad padėsiu savo parašą ant šios vėliavos, įsirašysiu į „Eurovizijos“ istoriją. Esu beprotiškai dėkingas žmonėms, kad jie manimi patikėjo“, – apsijuosęs Vyčio vėliava iš karto tarė Jurijus.

Jis neslėpė nuo pat pradžių svajojęs apie pergalę, tačiau nors ir iki širdies gelmių tikėjo savo daina, nežinojo, ar tai pajus ir žiūrovai.

„Viduje žinojau, kad einu su nugalėtojo daina, žinojau, kad turiu būti pasiruošęs pagrindiniam tikslui“, – ryžtingai nusiteikęs kalbėjo Jurijus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuva išrinko savo „Eurovizijos“ nugalėtoją: į Izraelį keliauja Jurijus Veklenko

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko

Kalbėdamas iš karto po finalo, Jurijus pripažino jaučiantis didelę atsakomybę, todėl dabar tikrai neplanuojantis pailsėti. Priešingai, nuo rytojaus ruošiasi kibti į darbus. Kaip pats sako, dabar jo planuose tik Izraelis.

„Su visa komanda peržiūrėsime visus pasirodymus, pasitelksime užsienio pagalbą. Dar sunku kalbėti, ar nuspręsime koreguoti pasirodymą, tačiau pažadu, kad tam labai kruopščiai ruošimės. Suprantu, kad pokyčių gali būti, nes šiuo metu pasirodymas gal ir nebuvo pats tobuliausias. Dirbsiu kaip įmanoma intensyviau, o atsipūsiu grįžęs iš Izraelio“, – kalbėjo atlikėjas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko

Visos kelionės metu nuoširdumu ir kuklumu žavėjęs tiek žiūrovus, tiek aplinkinius, Jurijus patikino, kad tai nepasikeis ir ateity. Atvirai paklaustas, ar nepraras savo kuklumo, nugalėtojas juokėsi: „Tikrai ne, radikaliai nepasikeisiu“.

Nugalėtojo gerbėjai taip pat neturėtų jaudintis, kad vieną dieną Jurijaus nuoširdumas pradings. Pripažinęs, kad visos atrankos metu sulaukė ne vienos palaikančios žinutės, kurios jį pasiekdavo net ir vidurnaktį, Jurijus sakė visiems uoliai atsakysiąs.

Nemažai dėmesio Jurijus sulaukė ir iš juo susižavėjusių merginų: „Tikrai nesu pratęs prie tiek žinučių, tiek dėmesio, bet esu visiems labai dėkingas. Manau, kad bendravimas su gerbėjais yra atlikėjo darbo dalis, todėl kiek tik įmanoma, ir toliau bandysiu visiems padėkoti“.

O ar pavyks nepasimesti didžioje scenoje, prieš tūkstantinę auditoriją? „Taip, tikrai tikiu, kad man tai pavyks. Manau, kad man buvo labai naudinga ilgiau pabūti šešėlyje, nes dabar pasirodžiau pačiu laiku“, – kalbėjo nugalėtojas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko

Iš karto sulaukęs klausimų ir apie įvaizdžio pokyčius, Jurijus pripažino didelių permainų nenorintis. Kaip pats pokštavo, jaučiasi pasipuošęs tinkamai, svarbiausia, patogu, juokėsi jis.

Spaudos konferencijos metu neliko pamirštas ir Jurijaus pažadas, kad pergalės atveju jis atliks 50 atsispaudimų – tai atlikti jis ruošiasi greitu metu, o rezultatu pasidalins socialiniuose tinkluose. Tiesa, kaip pats pripažino, laimėti „Euroviziją“ yra kur kas sunkiau, nei bet koks fizinis išbandymas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko

Spaudos konferencijai įpusėjus pasveikinti Jurijaus iš Klaipėdos atvyko ir jo mama Svetlana – pagrindinis atlikėjo talismanas. Nugalėtojo mama neslėpė jaudulio ir laimės ašarų, ir pripažino nė sekundės nepraradusi tikėjimo sūnaus pergale.

„Sveiki, esu Jurijaus mama Svetlana. Pažįstu jį 28-erius metus, jeigu ką. Tu savo pergale įrodei, kad nieko nėra neįmanomo. Kai būdamas dešimtokas koncertavai mokyklos salėje, išsakei norą užlipti ant didžiosios scenos. Tuomet tavo svajonė atrodė tokia tolima. Dabar viskas išsipildė. Labai džiaugiuosi turėdama tokį sūnų“, – spaudos konferencijoje kalbėjo mama.

Jiedu pripažino esantys labai artimi, o nugalėtojo kelias be mamos palaikymo ir motyvacijos nebuvo įsivaizduojamas. Neabejotinai dalis pergalės atitenka ir jai.

O ar Jurijus klauso mamos? „Žinoma, nes bijau“, – šmaikštavo Jurijus. „Visi vaikai manęs klauso, puikūs jie pas mane“, – paantrino Jurijaus mama.

TAIP PAT SKAITYKITE: Paskutinės akimirkos iki „Eurovizijos“ finalo: štai, kas vyko užkulisiuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius