Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internete – protestas prieš „Fusedmarc“ pergalę „Eurovizijos“ atrankoje: raginama pasirašyti peticiją

Nors Lietuvos atstovai „Eurovizijoje“ „Fusedmarc“ nacionalinės atrankos finale sulaukė didžiausio žiūrovų ir komisijos palaikymo, jų pergale patenkinti ne visi. Internete pasirodė peticija, raginanti konkurso gerbėjus susivienyti ir užginčyti „Fusedmarc“ pergalę.
Grupė „Fusedmarc“
Nugalėtojai Fusedmarc / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalas Klaipėdoje skambėjo šeštadienį. Jo metu daugiausia žiūrovų ir komisijos palaikymo gavo grupė „Fusedmarc“ – Viktorija Ivanovskaja ir Denisas Zujevas, atliekantys dainą „Rain of Revolution“.

Muzikinis duetas atrankos finale nurungė šešis varžovus – Kotryną Juodzevičiūtę, Lolitą Zero, Paulą Valentaitę, Gabrielių Vagelį, Aistę Pilvelytę ir Gretą Zazzą.

Laimėjimas atrankoje „Fusedmarc“ suteikė teisę atstovauti Lietuvai didžiajame „Eurovizijos“ konkurse, kuris gegužės mėnesį skambės Ukrainoje, Kijeve. Lietuviai čia susikaus antrame „Eurovizijos“ pusfinalyje, gegužės 11-ąją.

VIDEO: Grupė „Fusedmarc“ – „Rain Of Revolution“ (liet. „Revoliucijos lietus“)

Vis dėlto tokie nacionalinės atrankos rezultatai džiugina anaiptol ne visus. Internete pasirodė peticija, raginanti „Eurovizijos“ gerbėjus susivienyti ir užginčyti „Fusedmarc“ pergalę nacionaliniame konkurse.

Peticijos autorė prisistato vien vardu – Veronika, ir nurodo, kad dokumentas skirtas nacionaliniam transliuotojui – LRT.

„Daug kas pritaria, kad „Euroviziją“ nugalėjo to neverta Viktorija. Kurios daina neįsimintina, neatkreipianti dėmesio, pati atlikėja nemoka gerai kalbėti nei lietuviškai, nei angliškai. Jeigu pasirašiusių peticiją bus daugiau nei balsavusių už grupę, tai rodys aiškų neatitikimą ir žiūrovų nepasitenkinimą „Eurovizijos“ atrankos rezultatais, kai aiškus lyderis pralaimėjo dėl nesusipratimo. Užsienio fanų bei Lietuvos žiūrovų vertinimai ilgą laiką buvo visiškai kitokie, tad, jeigu Lietuva nori kažko pasiekti „Eurovizijoje“, privalome pasakyti „ne“ tokiems rezultatams ir juos persvarstyti/pakartoti balsavimą“, – rašoma peticijoje.

Pirmadienio rytą šią peticiją buvo pasirašę 32 žmonės.

15min susisiekus su Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovu Audriumi Giržadu, jis tokį gerbėjų entuziazmą įvertino su šypsena.

„Negaliu žmonėms pasakyti „nepildykit peticijų, nes tai – tuščias reikalas“. Bet viską išrinkome sąžiningai ir teisingai, todėl nematau pagrindo suabejoti tų rinkimų rezultatais. Kad kažkas nepatenkintas... Tai suprantama, kasmet taip būna. Jei aš sirgčiau už kitą atlikėją, irgi būčiau nepatenkintas. Visgi ar verta imtis tokių priemonių?.. Nežinau. Bet aš negaliu smerkti. Tiesiog kol kas neturime jokio pagrindo atsižvelgti į tokią peticiją, kad ir kiek parašų ten būtų. Galėčiau pasakyti, kad už savo mėgstamą atlikėją reikėjo balsuoti telefonu, suteikti jam daugiau šansų“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius