Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po pergalės „Eurovizijos“ atrankoje apstulbę „Fusedmarc“: „Norime padėkoti tautai, kad išgirdo“

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ atrankoje pasiekta atomazga: po audringos finalo kovos paaiškėjo, kad Lietuvai „Eurovizijoje“ šįmet atstovaus grupė „Fusedmarc“. Vos sužinoję apie pergalę atlikėjai tryško džiaugsmu ir neslėpė beribio susijaudinimo.
„Fusedmarc“ spaudos konferencija
Konferencijos akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Eurovizijos“ atrankos finalas įvyko šeštadienio vakarą Klaipėdoje. Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kad jo nugalėtojais tapo grupė „Fusedmarc“.

Didžiojoje „Eurovizijoje“, kuri Kijeve skambės gegužės pradžioje, jie Lietuvos garbę gins su daina „Rain of Revolution“.

„Eurovizijos“ atrankos finale „Fusedmarc“ nurungė šešis varžovus – Gretą Zazzą, Paulą Valentaitę, Aistę Pilvelytę, Lolitą Zero, Kotryną Juodzevičiūtę, Gabrielių Vagelį.

Iškart po finalo transliacijos nugalėtojai dalyvavo spaudos konferencijoje, kurios metu dalijosi širdyje netelpančiu džiaugsmu.

Konferencija prasidėjo sveikinimo kalbomis. Pirmiausia „Fusedmarc“ narius pasveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir LRT direktorius Audrius Siaurusevičius. Po jųdviejų kalbų žodį perėmė muzikantai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Konferencijos akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Konferencijos akimirka

„Kai mes ėmėme daryti šią dainą, sakiau Vikai, kad mūsų tikslas – nuvažiuoti į Kijevą ir laimėti „Euroviziją“. Visą šį kelią tuo tikėjome, labai stengėmės. Prasidėjus atrankai buvo aišku, kad žmonės supranta mūsų dainą iš antro, trečio karto. Jie išgirdo tą šventišką nuotaiką. Mes labai džiaugiamės, kad finale iš žiūrovų gavome tiek balsų. Norime padėkoti tautai, kad išgirdo, – kalbėjo D.Zujevas. – Daug kalbėjau apie šios dainos prasmę. Bet nesakiau vieno dalyko. Viktorija – nepaprastas vardas. Su tuo vardu mes nusiteikę kovoti ir iškovoti.“

VIDEO: Į „Euroviziją“ atstovauti Lietuvai vykstanti grupė „Fusedmarc“: „Norime padėkoti tautai, kad išgirdo“

Tuo tarpu pati Viktorija buvo mažiau iškalbinga. „Esu laiminga, pasiruošusi ir be galo dėkinga visiems padėjusiems. Žadu atiduoti viską, ką turiu. Daina gera, jautėme didelę žiūrovų, tėvų, Dievo pagalbą. Laimės labai daug, bet mes nesustojame ir neatsipalaiduojame“, – šypsojosi.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Denisas Zujevas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Denisas Zujevas

Ar grupė jau spėjo pagalvoti apie konkursui reikalingus finansus? Ar žino, kiek ruošiasi išleisti pasirodymui?

„Iki šiol galvojame, ką galime patobulinti. Iki paskutinio momento stengėmės kažką keisti. Ir dabar yra, ką tobulinti. Apie pinigus dabar negalvojame. Visos mintys apie šou, apie galutinį pasirodymą“, – sakė D.Zujevas.

Jis prisipažino iki šiol nežinantis nė vieno atstovo didžiajame konkurse: „Buvo labai daug pasiruošimo, repeticijų. Galvojome tik apie savo pasirodymą. Žiūrėjome visų lietuvių finalistų pasirodymus, bet kas važiuoja iš kitur, nežinome. Nelabai svarbu.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Ivanovskaja
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Ivanovskaja

Kaip skiriasi jausmai dainuojant LRT studijoje, kai publika maža, ir arenoje per finalą, kai gyvai stebėjo tūkstančiai?

„Dainavimas prieš komisiją visada kitoks. Dainavimas prieš žmones, kurie žiūri ir tiki, irgi kitoks. Tai kita atsakomybė, kitos emocijos. Savo koncerte gali daryti viską, ką nori, o čia yra taisyklės, tam tikras formatas. „Eurovizijos“ žanras – atskiras formatas. Parašyti dainą konkursui yra sudėtinga. Mažiau laisvės ir daugiau koncentracijos“, – kalbėjo Denisas.

O V.Ivanovskaja ir toliau sunkiai rinko žodžius: „Šiuo metu man labai sunku apskritai galvoti. Jaudinuosi... Sunku atsakinėti į klausimus.“

Konferencija baigėsi simbolišku sėkmės palinkėjimu: grupei „Fusedmarc“ įteiktas tradicinis ukrainietiškas vėrinys, kuris turėtų atnešti sėkmę didžiajame konkurse.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Eurovizijos“ atrankos finalo užkulisiuose – adrenalinas, nerimas ir viltis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius