Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš bunkerio „Euroviziją“ komentavusio ukrainiečio reakcija: „Laimėsime ir karą“

Grupės „Kalush Orchestra“ pergalė „Eurovizijoje“ pradžiugino ukrainiečius ir įkvėpė stiprybės šiais sunkiais laikais. Itin jautriai į laimėjimą sureagavo ir konkursą iš slėptuvės nuo bombų komentavęs Timūras Mirošničenko. „Laimėsime karą, kaip ir laimėjome „Euroviziją“, – emocingai patikino jis.
Timūras Mirošničenko, „Kalush Orchestra“
Timūras Mirošničenko, „Kalush Orchestra“ / Scanpix nuotr., stopkadrai

Šeštadienio vakarą Italijos mieste Turine repo grupė „Kalush Orchestra“ su daina „Stefania“ iškovojo nugalėtojos titulą, įveikusi antroje vietoje likusį Jungtinės Karalystės dalyvį Samą Ryderį.

Pergalė pernelyg neturėjo nustebinti, mat grupė, kurią sudaro jos lyderis Olehas Psyukas, multiinstrumentalistas Ihoris Didenčiukas ir šokėjas Vladas Kuročka, buvo laikomi ir lažybininkų favoritais.

Tačiau kai „Kalush Orchestra“ buvo karūnuoti nugalėtojais, Timūras Mirošničenko, kuris iš požeminio bunkerio karo nuniokotoje šalyje gyvai komentavo finalo eigą ukrainiečiams, ypač nuoširdžiai sureagavo į šią žinią, rašo metro.co.uk.

Paviešintuose vaizdo įrašuose matyti, kai paaiškėjus rezultatams Timūras pakyla nuo kėdės ir džiaugsmo kupinu balsu sušunka „Ukraina“. Taip pat kaip iš jaudulio prisidengia veidą rankomis ir net susigraudina.

VIDEO: Ukrainian Eurovision presenter ecstatically celebrates Kalush Orchestra’s victory

Tuomet T.Mirošničenko prisiekia, kad Ukraina laimės karą prieš Rusiją. Taip, kaip „Kalush Orchestra“ laimėjo „Euroviziją“.

Emocingu vaizdo įrašu pasidalijo ir aktyvistė, politikos ekspertė Kateryna Kruk.

„Ukrainos komentatorius negali sulaikyti ašarų, kai sako, kad mes laimėsime karą, kaip laimėjome „Euroviziją“.

Šią pergalę skiria UA armijai, kuri mus gina, ir sako, kad dabar ji labai svarbi ukrainiečiams.

P.S.: Jis komentavo iš bunkerio.“

Kalbėdamas su metro.co.uk apie karą, pats Timūras neseniai sakė: „Mes netikėjome, kad tai nutiks, iki pat vasario 24 d. ryto. Net kai Rusijos kariuomenė porą mėnesių stovėjo aplink Ukrainą, mes tuo netikėjome. Negalime suprasti, kaip tai galėjo atsitikti XXI a. Europoje.“

Vyras pridūrė, kad „niekas Ukrainoje negalvojo apie „Euroviziją“, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo invaziją į šalį.

„Jie galvojo tik apie tai, kaip išlikti gyviems, kaip patekti į saugias vietas, apie savo šeimas, vaikus“, – sakė Ukrainos TV laidų vedėjas.

Grupės „Kalush Orchestra“ nariai taip pat kovojo karo fronte, tačiau gavo specialų leidimą išvykti į Turiną ir dalyvauti šių metų „Eurovizijoje“. Pagal tradiciją kitą dainų konkursą rengia šalis nugalėtoja, o Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis jau pažadėjo 2023 m. „Euroviziją“ surengti Mariupolyje, nepaisant tebesitęsiančio karo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius