Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo paskutiniai „Eurovizijos“ atrankos pusfinalių dalyviai: į favoritų gretas įstojo „The Roop“

Šeštadienio vakarą paaiškėjo paskutiniai šeši laimingieji, iškovoję teisę varžytis šiųmetės nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinaliuose. Trečios atrankinės laidos lyderiais tapo grupė „The Roop“ – tiek komisija, tiek žiūrovai skyrė jai pirmą vietą.
Aistė Pilvelytė, „The Roop“, Rokas Povilius
Aistė Pilvelytė, „The Roop“, Rokas Povilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Susumavus komisijos ir žiūrovų rezultatus, tapo aišku, kad į atrankos pusfinalius iš trečiosios laidos pateko „The Roop“, Aistė Pilvelytė, KaYra, Evgenya Redko, Rokas Povilius ir „The Backs“.

Jie papildys kompaniją po pirmosios ir antrosios „Eurovizijos“ atrankos laidų kelionę konkurse toliau tęsiantiems Monikai Marijai, „Baltoms varnoms“, MEANDI, Gabrieliui Vageliui, Andy Vaic, Petunijai, Monique, Kristinai Jure, Rūtai Loop, Viktorijai Miškūnaitei, Alen Chicco ir Germanui Skoriui.

Deja, bet galimybę šiemet varžytis dėl kelialapio į didžiąją „Euroviziją“ prarado Nombeko Augustė, Ruslanas Kirilkinas, Bernardas, Vitalijus Špokaitis, Lukas Bartaška ir Justina Žukauskaitė.

Žiūrovų ir komisijos balsavimo rezultatus rasite teksto apačioje.

Išreikšti savo nuomonę dėl šios atrankos favorito galite čia:

„Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje – kova dėl paskutinių vietų pusfinaliuose: ką palaikote jūs?

Trečioje 2020-ųjų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos „Pabandom iš naujo“ laidoje, kaip jau tapo įprasta, su žiūrovais sveikinosi Gabrielė Martirosian ir Giedrius Masalskis bei Ieva Zasimauskaitė, 2018 metais pati atstovavusi Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gabrielė Martirosian ir Giedrius Masalskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gabrielė Martirosian ir Giedrius Masalskis

Trečiosios atrankinės laidos metu pasirodė 12 dalyvių, tarp kurių ir konkurso senbuviai, ir mažesnę sceninę patirtį turintys atlikėjai. Į sceną žengė grupė „The Backs“, Bernardas (Bernardas Garbačiauskas), Justina Žukauskaitė, Rokas Povilius, KaYra (Kristina Radžiukynaitė), Lukas Bartaška, Evgenya Redko, Ruslanas Kirilkinas, Nombeko Augustė, Vitalijus Špokaitis (Dominykas Vaitiekūnas), Aistė Pilvelytė ir grupė „The Roop“.

Juos vertino komisijos nariai, kurių kėdes šįsyk užėmė LRT popmuzikos vyriausiasis redaktorius Ramūnas Zilnys, muzikos agentūros „M.P.3“ vadovas Vaidas Stackevičius, kompozitorius, aranžuotojas, trombonininkas, didžiosios „Eurovizijos“ sceną jau išbandęs su grupe „InCulto“, Jievaras Jasinskis, elektroninės muzikos kūrėjas ir atlikėjas, prodiuseris Leonas Somovas ir dainininkė Monika Linkytė, 2015-aisiais Lietuvai atstovavusi didžiojoje „Eurovizijoje“ su Vaidu Baumila.

Tiesa, šiais metais komisija pasirodymus stebi kitoje, ne atrankos studijoje, be to, jie nekomentuoja kiekvieno kūrinio – laidos metu dalijasi tik apibendrintais komentarais muzikantams.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Trečioji „Eurovizijos 2020“ atranka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Trečioji „Eurovizijos 2020“ atranka

Pirmoji į sceną žengė jau pusę albumo įrašiusi grupė „The Backs“, kurią sudaro Berta Timinskaitė, Silvija Pankūnaitė, Eglė Gadeikytė ir Algė Matekūnaitė. Praėjusiais metais „Eurovizijos“ scenoje talkinusios Jurijui Veklenko kaip pritariančios vokalistės, šįkart merginos grįžo tam, kad pačios taptų pagrindinėmis žvaigždėmis.

Jų „eurovizinėje“ dainoje „Fully“ – žinutė apie išsilaisvinimą. „Pirmiausia nuo žodžių „baimė“, „negaliu“, „nenoriu“, „neverta“, „nemyliu savęs“. Žmogaus sau gali būti ir didžiausias priešas, ir geriausias draugas“, – apie dainos mintį kalbėjo jos autorė Berta.

Merginos buvo patenkintos savo pasirodymu. „Labai džiaugiuosi, kad užkūrėme tokią energiją ir tikiuosi, kad tokią nešimės ir į finalą“, – po atliktos dainos sakė Eglė.

Vis dėlto komisija, komentuodama grupės pasirodymą, nebuvo tokia entuziastinga. „Turi gražius balsus, bet scenoje atrodo kaip keturios našlės, kurios nusprendė padainuoti apie tai, kaip nenusisekė jų gyvenimas. Dainos tekste yra dalykai, apibendrinantys gyvenimą, paprastai tokias dainas atlikėjai dainuoja karjeros pabaigoje. Nuoširdžiai linkiu, kad antroji albumo pusė būtų linksmesnė negu mes čia girdėjome“, – kritikos negailėjo R.Zilnys.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./The Backs
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./The Backs

Antrasis pasirodė Bernardas Garbačiauskas, į Lietuvą grįžęs specialiai dėl atrankos. Jis tiki, kad labiausiai išlaisvina muzika, o į „Eurovizijos“ sceną lipo su savo paties kurta jautria daina „Dad, don't be mad at me“, kurią dar iki konkurso bandyta nupirkti.

Ne vienam pasirodė, kad kūrinyje jis sudėjo savo asmeninius išgyvenimus. Vis dėlto po pasirodymo paaiškino, kad taip nėra.

„Turiu labiausiai palaikančius tėvus, kokius sūnus tik nori turėti“, – sakė B.Garbačiauskas, prisipažinęs, kad sukurti dainą įkvėpė vienas miuziklas, kurio herojaus tėvai buvo bjauraus būdo, nesuprato savo vaiko vidinio pasaulio.

Komentuodamas Bernardo pasirodymą, R.Zilnys vaikiną pavadino geru aktoriumi. Tiek jis, tiek kiti komisijos nariai patikėjo, kad atlikėjas iš tiesų dainuoja apie išgyvenimus, vykstančius jo šeimoje. L.Somovas svarstė, kad geriau jau tą paslaptį Bernardas būtų išlaikęs ir toliau:„Kartais patiki daina, bet pasižiūri interviu ir viskas sugriūva.“

Komisija pastebėjo ir pademonstruotą Bernardo jautrumą. Vis dėlto abejojo, ar ši daina tinkama didžiajai „Eurovizijai“. „Daina – savigydos seansas. Taip, apie skausmą kalbėti reikia, bet nesu tikras, ar tą reikia rodyti Europai“, – svarstė R.Zilnys.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bernardas Garbačiauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bernardas Garbačiauskas

Žiūrovų ir komisijos simpatijas bandė pelnyti ir trečia pasirodžiusi Justina Žukauskaitė. Tiesa, atrankoje ji dalyvavo ir prieš kelerius metus, o po nesėkmės kaltino tik save. Dabar ji grįžta su žinute, kad reikia nenukabinti nosies ir gyvenimo patirtis priimti kaip pamokas – apie tai ir jos daina „Breathe in“.

„Niekada nereikia pasiduoti, o jeigu nori, reikia pabandyti iš naujo“, – patikino Justina.

Ir nors komisija gyrė merginos tembrą, to paties negalėjo pasakyti apie pasirodymą. L.Somovas jame pasigedo dinamikos, o M.Linkytė – didesnio įsijautimo į dainą.

„Norėjosi paklausti, ar jai tikrai patinka daina, nes nulipusi nuo scenos atrodė entuziastinga, energinga, o dainoje to pritrūko. Norėtųsi, kad energiją, kurią rodo kalbėdama, ji atsineštų į sceną“, – komentavo M.Linkytė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Justina Žukauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Justina Žukauskaitė

Ketvirtasis vakaro dalyvis – Rokas Povilius su kūriniu „Vilnius calling“. Ši daina, įkvėpta grupės „LT United“ pasirodymo konkurso, yra apie „Eurovizijos“ komentatorių. „Mums iš asmeninės patirties vis tiek skauda, kad dar nelaimėjome, juk laimėjo latviai, estai, o mes jaučiamės vieniši Europoje, tai noriu nueiti su tokia daina ir parodyti, ką manome apie „Euroviziją“, – kūrinio siunčiamą žinutę komentavo R.Povilius.

„Euroviziją“ Rokas palygino su krepšiniu, tačiau drąsiai teigė, kad tobulėti šiame konkurse Lietuvai dar yra kur. „Linkiu, kad naudotumėme savo resursus, o ne švediškas dainas apie liūtus“, – visų studijoje surinkusių nuostabai pareiškė R.Povilius, taip turėdamas omenyje praėjusių metų Jurijaus Veklenko pasirodymą didžiojoje „Eurovizijoje“ su daina „Run with the lions“.

Ir jei prieš tai pasirodžiusiems trims dalyviams komisija negailėjo kritikos, tai Roko atžvilgiu buvo kur kas optimistiškesnė – jo dainą iš pirmų keturių išskyrė kaip geriausią.

Faina, kad yra toks žanras, nes atsibosta „eurovizinis“ šablonas, kai visos dainos labai panašios“, – sakė L.Somovas.

R.Zilnys kūrinyje įžvelgė anksčiau atrankose dalyvavusio Tomo Sinickio prieskonio: „Kai Rokas uždainavo, supratau, kas vietoj Sinickio šiemet parašė dainą. Ši daina buvo siniciška. Ją labiausiai iš pirmų keturių norėčiau matyti kitame etape.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rokas Povilius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rokas Povilius

Tuomet atėjo eilė pasirodyti Kristinai Radžiukynaitei, sceniniu vardu KaYra, ji šį vakarą į sceną lipo penktoji. Ryškia rožine apranga išsiskyrusi atlikėja, kuriai scenoje talkino šokėjos dvynės, atliko dainą „Alligator“. Tai – kūrinys apie artisto gyvenimą, skirtingas žmogaus kaukes. Dainai žodžius parašė pati KaYra, o muziką ji kūrė kartu su Mariumi Leskausku.

Kodėl dainos simboliu pasirinko būtent aligatorių? „Kai atėjau į rūbų nuomos punktą ir pamačiau aptriušusį aligatoriaus kostiumą, prisiminiau vaikystę, kai mamytė rengdavo mane mokykliniams „žiburėliams“. Tai man sukėlė sentimentus ir sąsajas su daina. Aligatorius yra personažas, po kuriuo mes slepiamės“, – komentavo KaYra.

Komisijos nariai gyrė atlikėjos pasirodymą ir KaYrai neturėjo beveik jokių pastabų.

„Tai pirmas kartas per vakarą, kai pagalvojau, kad kvepia „Eurovizija“ – labai stilinga, smagu, įsimenanti daina, labai efektingai atrodė šokėjos, veido išraiška, priderinta prie dainos teksto, atlikėja gerai dirba su kamera“, – gyrė R.Zilnys.

Antrino jam ir V.Stackevičius: „Gera energetika, viskas išbaigta.“ Na, o L.Somovas pasidžiaugė, kad vaizdas scenoje dera su dainos klipu. Pasirodymą jis apibūdino kaip malonų tiek ausims, tiek akims.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./KaYra
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./KaYra

Šeštuoju numeriu buvo pažymėtas Luko Bartaškos pasirodymas. Vaikinas sėkmę atrankoje mėgina jau ne pirmą sykį. Kodėl nusprendė dalyvauti vėl?

„Turėjau parašęs dainą ir pamaniau, kad neturiu ką prarasti, tiesiog norėjau ja pasidalinti“, – atsakė L.Bartaška. Jis prisipažino, kad pasirodyti ant scenos tenka ne taip ir dažnai, todėl „Eurovizija“ – puiki proga.

Anot Luko, daina „Where is that change?“ turi prasmingą žinutę: „Ji apie tai, kad per pyktį nematome problemų, kurias pats pyktis ir sukelia – karas, badas. Manau, reikėtų truputį sustoti ir pasižiūrėti, kas vyksta aplink.“

Komisija pažėrė kritikos ne tiek kūriniui, kiek atlikėjui. Gyrė išskirtinį Luko tembrą, tačiau liko nusivylę atlikimu – komentavo, kad šis dainavo „pro šalį“.

„Ši daina pagal „Eurovizijos“ standartus buvo sudainuota tikrai netinkamai, didelė dalis natų buvo netikslios“, – atlikimą įvertino R.Zilnys.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lukas Bartaška
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lukas Bartaška

Daug dėmesio ir komisijos pagyrų sulaukė septintoji į sceną žengusi Evgenya Redko, pasirodžiusi su daina „What about us“. Kūrinio, pasakojančio apie atvirumo stoką, kuri kenkia tarpusavio santykiams, vienas autorių yra neseniai apie išsiskyrimą paskelbusio dueto „Lilas ir Innomine“ narys Rolandas Venckys (Innomine).

Komentuodamas pasirodymą L.Somovas teigė, kad E.Redko yra metų atradimas, o J.Jasinskiui patiko tai, kad dainoje nebuvo tipinio priedainio. Apie atlikėją gražiais žodžiais atsiliepė ir likusi komisijos dalis.

„Nuostabu tai, kad muzikoje jaučiasi jos pačios siela. Ji taip plastiškai šoka, ir ne dėl to, kad kažkas liepė, bet dėl to, kad tikrai gerai jaučiasi“, – komentavo M.Linkytė.

R.Zilnys šį pasirodymą pavadino pačiu stilingiausiu: „Daina tokia, kur tu galvoji, kad čia ne praeitis, o dabartis ir ateitis. Neblogai atspindi skambesio madas, puikiai atrodo scenoje, puikiai elgiasi, nors jaudulio ir buvo.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Evgenya Redko
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Evgenya Redko

Aštuntasis su daina „Soldier‘s heart“ pasirodęs Ruslanas Kirilkinas į „Eurovizijos“ atranką grįžo po ketverių metų pertraukos. Jis teigė grįžtantis kitoks – įgavęs atsparumą kritikai.

O apie ką gi Ruslano kūrinys, kurį sukūrė atlikėjas ir dainų autorius Edgaras Lubys? „Ši daina artima man, nes ji turi aiškią žinutę visiems. Tikiu, kad kiekvienas yra karys, dažnai patys tyrime stoti į kovą su savo vidiniais demonais, dalijančiais širdį perpus, o mums reikia pasirinkti“, – po pasirodymo kalbėjo R.Kirilkinas.

Vis dėlto pasirodymas komisijos narių pernelyg nesužavėjo. R.Zilnys pastebėjo, kad nors Ruslanas scenoje daug judėjo, jam vienam sunku išlaikyti dėmesį, todėl, jei pateks į kitą etapą, turėtų pagalvoti apie šokėjus. Tačiau ir kalbėdamas apie dainą jis abejojo, ar būtų gera mintis ją siųsti į Roterdamą.

„Daina tokia, kokias moka parašyti Lubys – įsimenanti. Nepaisant to, buvo toks jausmas, kad tai truputėlį kvepia 2012-ųjų ar 2013-ųjų „Eurovizija“, o jei pažiūrėtume į paskutinius metus, atrodo, konkursas suka į kitą pusę. Ši daina mano skoniui per daug retro“, – neslėpė R.Zilnys.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruslanas Kirilkinas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruslanas Kirilkinas

Devintoji įtikinti komisijos narius ir žiūrovus bandė „Lietuvos balse“ išgarsėjusi Nombeko Augustė. Ji atliko kūrinį lietuvių kalba „Reikia man“.

Dainos žodžius atlikėja kūrė pati. Paklausta, ar juose išliejo savo asmeninius išgyvenimus, ji pateikė kiek kitokį atsakymą.

„Tai asmeninė patirtis, jungta su vaizduote. Kadangi daina apie meilę, bet ne realią, iš gyvenimo, o apie tą, kuri vyksta galvoje, ta situacija kaip ir yra, bet jos ir nėra. Tai yra asmeniniai išgyvenimai, sujungti su svajonėmis“, – atskleidė Nombeko Augustė.

Komentuodamas atliktą kūrinį V.Stackevičius teigė, kad atlikėja yra stipri ir turi nemažai galimybių patekti į pusfinalį. Vis dėlto, nors komisijos nariai gyrė Nombeko Augustės gražų balsą ir gana įdomią dainą, pasirodymui turėjo priekaištų.

„Su daina reikėtų padirbėti – ne visai patiko jos išpildymas“, – sakė M.Linkytė. Jai pritarė ir L.Somovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nombeko Augustė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nombeko Augustė

Daug emocijų sukėlė iš kitų dalyvių savo charizmatišku pasirodymu išsiskyręs dešimtasis konkursantas Vitalijus Špokaitis – aktoriaus ir dainininko Dominyko Vaitiekūno sceninis alter ego. Jo atliekamame kūrinyje „Nemušk savęs“ kalbama apie tai, kad svarbu priimti save tokį, koks esi. Tiesa, „Eurovizijos“ scenoje skambėjo cenzūruota dainos versija.

Pašmaikštauti Vitalijus nevengė ir po pasirodymo. „Euroviziją“ jis palygino su vienos nakties nuotykiu: „Jeigu bus geras, bus dar ir antros nakties, jeigu labai geras, bus ir trečios, o jeigu ir toliau taip, bus romanėlis, kelionė iki Roterdamo.“

Jis atsinešė ir „sąmoningumo lempą“, o paklaustas apie ją, pokštavo ir kartu rimtai kalbėjo apie Lietuvos aktualijas: „Kviečiu su komanda užsidegti tą lempą ir priimti gyvenimą, koks yra. Gyvenimas yra kaip Kuršių marios – faina, kad turim bet spalvą viską pasako. Tai reikia užsidegti šviesą ir pereiti į kitą pusę, kur nesmirda.“

Komisijos nariai neslėpė, kad komentuoti Vitalijaus dainą tokio konkurso kontekste – sunku. Nors skleidžiama nuotaika jiems patiko, visi vieningai tvirtino, kad didžiajai „Eurovizijai“ pasirodymas nebūtų tinkamas.

„Atranka visada nusipelno bent vieno bajerio. Aš vis laukiau šių metų „Mažulės“, deja, nesulaukiau. Šis pokštas smagus, bet čia turbūt tas variantas, kad jei daina išvažiuotų, kuo netiki pats Vitalijus, ji turėtų būti atliekama kalba, kurią supranta visi, tačiau jei bandytume ją versti, nieko gero irgi iš to neišeitų“, – konstatavo R.Zilnys.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vitalijus Špokaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vitalijus Špokaitis

Bene laukiamiausias vakaro pasirodymas buvo jau dvyliktą kartą laimę atrankoje mėginančios Aistės Pilvelytės, kuri pasirodė priešpaskutinė. Aistė teigė, kad į „Euroviziją“ negrįžtų, jei ne juntamas žmonių pasitikėjimas. O šį kartą įtakos padarė ir dukra – užleidusi mergaitei eksperimentinį kūrinio variantą, Aistė iš jos sulaukė išties teigiamos reakcijos. Dėl to galutinai suprato, kad daina tikrai tinkama konkursui.

Naują albumą įrašinėjanti atlikėja žmonių širdis mėgino pavergti daina „Unbreakable“, kurios vienas iš autorių – „Eurovizijoje“ triumfavusį Loreen hitą „Euphoria“ sukūręs Thomas G:son.

Komisijos nariai Aistei skyrė nemažai liaupsių, gyrė jos rimtą nusiteikimą, pasirodymo išpildymą. Apie dainą atsiliepė dvejopai – nors kūrinys, jų teigimu, stiprus, vis dėlto ne šiuolaikiškas.

„Daina „eurovizinė“ iki kaulų smegenų, nes šio autoriaus dainos skambėjo bent trylikoje „Eurovizijų“, jis žino visas formules. Jei Lietuva nori rinktis standartinį variantą, čia tikrai vienas stipriausių kūrinių šioje atrankoje“, – sakė R.Zilnys.

„Aistė buvo visiška diva. Aranžuotė truputėlį senamadiška, bet gal tai vienintelė kritika. O šiaip viskas nuo atlikimo iki šviesų ir aprangos buvo užbaigta ir profesionalu. Manau, tai viena stipriausių dainų., – pagyrų negailėjo V.Stackevičius. – Ji paliko įspūdį, kad toks pasirodymas galėtų būti ne lietuviškoje atrankoje, bet ir didžiojoje „Eurovizijoje“.

„Smagu, kad Aistė nepasiduoda, nepraranda vilčių. Viena dieną išauš tas momentas, kai važiuos atstovauti“, – dar pridūrė L.Somovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aistė Pilvelytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aistė Pilvelytė

Paskutinė šį vakarą ant scenos – į atranką sugrįžusi grupė „The Roop“ su daina „On fire“. Tai – kūrinys su mintimi, kad nederėtų savęs nuvertinti. „Dažnai save nuvertiname tiek dėl amžiaus, tiek dėl kitų dalykų. Visą laiką prisigalvojame, dėl ko esame nepakankami, bet aš manau, kad tikrai esame pakankami ir atstovauti Lietuvai Roterdame“, – po pasirodymo kalbėjo Vaidotas Valiukevičius.

Ar ši daina apie jį patį? „Visos dainos yra apie mane, nes pagrinde aš kuriu tekstą, o muziką visi kartu. Negaliu rašyti ne apie save, nemoku. Gyvenimas tiek išmoko, tiek duoda per galvą, bet stiprybė ne kiek kartų gavai, o kiek kartų atsistojai“, – prisipažino V.Valiukevičius.

Komisija šį pasirodymą taip pat įvardijo kaip vieną iš favoritų ir neabejojo, kad jį pamatysime pusfinalyje, o galbūt ir finale. Ją sužavėjo „The Roop“ artistiškumas, įsimenanti dainos melodija, aiški žinutė.

„Jei Pilvelytė siūlo visišką standartą, tai „The Roop“ – visiškai kažką keisto. Jie nebijo, kad kažkas pagalvos, jog tai neįprasta“, – palygino R.Zilnys.

L.Somovas pasidžiaugė, kad po ankstesnio dalyvavimo atrankoje grupė patobulėjo, padarė tinkamas išvadas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./The Roop
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./The Roop

Po visų pasirodymų dalyvius komisijos nariai įvertino ir išrikiavo taip:

1. „The Roop“ – 12 balų

2. Evgenya Redko – 10 balų

3. Aistė Pilvelytė– 8 balai

4. KaYra – 7 balai

5. Rokas Povilius – 6 balai

6. Nombeko Augustė Khotseng – 5 balai

7. Ruslanas Kirilkinas – 4 balai

8. Vitalijus Špokaitis – 3 balai

9. „The Backs“ – 2 balai

10. Justina Žukauskaitė – 1 balas

11. Bernardas – 0 balų

12. Lukas Bartaška – 0 balų

Žiūrovų balsai išsidėstė taip:

1. „The Roop“ – 12 balų

2. Aistė Pilvelytė – 10 balų

3. KaYra – 8 balai

4. „The Backs“ – 7 balai

5. Bernardas – 6 balai

6. Rokas Povilius – 5 balai

7. Evgenya Redko – 4 balai

8. Ruslanas Kirilkinas – 3 balai

9. Nombeko Augustė Khotseng – 2 balai

10. Justina Žukauskaitė – 1 balas

11. Vitalijus Špokaitis – 0 balų

12. Lukas Bartaška – 0 balų

Bendra žiūrovų ir komisijos balų lentelė atrodo taip:

1. „The Roop“ – 12 balų

2. Aistė Pilvelytė – 10 balų

3. KaYra – 8 balai

4. Evgenya Redko – 7 balai

5. Rokas Povilius – 6 balai

6. „The Backs“ – 5 balai

7. Nombeko Augustė Khotseng – 4 balai

8. Ruslanas Kirilkinas – 3 balai

9. Bernardas – 2 balai

10. Vitalijus Špokaitis – 1 balas

11. Lukas Bartaška – 0 balų

12. Justina Žukauskaitė – 0 balų

Tai buvo paskutinė pirmojo šiųmetės „Eurovizijos“ atrankos etapo laida. Po jos naujų pretendentų nebebus – laukia dar du pusfinaliai, kuriuose varžysis 18 dalyvių, iškovojusių daugiausia simpatijų trijose atrankinėse laidose.

Atlikėjas, šiemet atstovausiantis Lietuvai Roterdame, Olandijoje, įvyksiančiame „Eurovizijos“ konkurse, paaiškės vasario 15 dieną, nacionalinės atrankos finalo metu.

2020-ųjų „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos trečiosios laidos akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius