Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The Roop“ įspūdžiai po finalo: jaučiasi puikiai, prabilo apie italus supantį skandalą

Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovaujantys „The Roop“ šeštadienį vykusiame finale užėmė 8-ąją vietą. Naktį vykusioje spaudos konferencijoje grupė sakė, kad jaučiasi puikiai ir džiaugiasi šiuo pasiekimu. Lietuvos atstovai taip pat prabilo ir apie nugalėtojų pasirodymą bei juos supantį skandalą.

Grupės galutinė „Eurovizijos“ finalo lentelė nenustebino, tačiau lyderis Vaidotas Valiukevičius sakė, jog jam gaila lentelės apačioje atsidūrusių Jungtinės Karalystės ir Vokietijos atstovų. Be to, „The Roop“ prabilo ir apie tai, ar dar žada sugrįžti į „Eurovizijos“ sceną.

Tikslas – pelnyti žiūrovų simpatijas

„Jaučiamės puikiai. Kažkaip supratome, kad labai daug pasiekėme“, – naktį vykusioje spaudos konferencijoje sakė „The Roop“ lyderis V.Valiukevičius.

Jis atskleidė, kad grupę didžiausios emocijos apėmė ne pamačius galutinius rezultatus, o sužinojus, kiek balų grupė pelnė iš žiūrovų.

„Mums esmė buvo iškovoti žiūrovų simpatijas, kurie ir eitų į mūsų koncertus ir klausytų mūsų muzikos, o ne vien įtikti komisijai. Todėl, kad patys žinote, kad komisiją kartais sudaro, na, kitokia liaudis“, – sakė V.Valiukevičius.

„Jeigu būtų pirma vieta – būtų daugiau darbų. Jeigu būtų paskutinė – irgi būtų daugiau darbų. Todėl, kad žinotume, kad dar labai daug nepadarėme. Dabar yra toks labai geras dešimtukas – aštunta vieta – labai ja džiaugiamės. Ir su pakelta galva nešame Lietuvos vėliavą toliau“, – sakė Lietuvos atstovas.

Italai – ne iš „eurovizinio“ burbulo

Lietuvos atstovai įvertino ir šių metų „Eurovizijos“ nugalėtojų italų pasirodymą.

„Laimėtojai yra kitokie, jie nevisiškai iš to „eurovizinio“ burbulo. Kaip ir mes – nevisiškai iš to burbulo. Visą laiką mūsų noras buvo sujungti tuos du burbulus. Todėl, kad labai dažnai – per dažnai – yra tarsi du muzikiniai burbulai – „eurovizinės“ dainos ir „tikrosios“ dainos, radijinės, pasaulyje grojamos.

Mes norėjome ateiti su daina, kuri tiktų abiem burbulams, kuri sujungtų šituos burbulus. Aš manau, kad italai su šita roko daina padarė tą patį. Nes ji skamba naujoviškai, ji tinkanti radijo stotims, bet tiko ir „Eurovizijai“, – sakė V.Valiukevičius.

„Raktinis žodis – galimai“

Dar nepaaiškėjus, kad „Maneskin“ laimėjo konkursą, viešojoje erdvėje jau buvo pradėta dalintis įrašu, kuriame Italijai atstovaujančios grupės lyderis palinkęs prie stalo. Spėjama, kad 22-ejų vaikinas tuo metu vartojo narkotines medžiagas.

Jau po laimėjimo vykusioje spaudos konferencijoje pagrindinis „Maneskin“ narys Damiano Davidas patikino, kad tai buvo sudaužytos stiklo šukės.

„Aš nevartoju narkotikų. Nesakykite to, jokio kokaino“, – teigė Italijos atstovas.

Lietuvos atstovai „The Roop“ taip pat sulaukė klausimo apie šį Italijos atstovų skandalą.

Grupė teigė girdėjusi kalbas apie šį įvykį, „The Roop“ narys Robertas Baranauskas buvo matęs ir minėtą vaizdo įrašą.

„Aš tik girdėjau, kažką, kad čia tarsi kažką pavaizdavo... Aš nežinau“, – sulaukęs klausimų apie narkotikus galimai vartojusį italą sakė V.Valiukevičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Italijos atstovas Måneskin
Luko Balandžio / 15min nuotr./Italijos atstovas Måneskin

„Raktinis žodis – galimai“, – sakė grupės narys Mantas Banišauskas.

„Taip, raktinis žodis – galimai, – tęsė V.Valiukevičius, – Ir čia po to vyksta labai puikus rinkodarinis ėjimas. Todėl, kad ten [galima] prisivaizduoti visko ir t.t... Žinote, kiekvieną staliuką iš toli stebi labai daug apsaugos – žiūri, kad kameros praeitų, net jei tu atsistojęs, tau iš karto sako sėstis, nes užstosi kažkurias kameras.

Tai man yra toks dalykas – kaip jie ten gražiausiai viską atsinešė, taip va išsidėliojo? Tai reiškia, tas raktinis žodis „galimai“, – sakė „The Roop“ lyderis.

„Nugalėtojų niekas neteisia“, – tarstelėjo R.Baranauskas.

Žurnalistei prasitarus, kad yra galimybė, jog italus diskvalifikuos, o tada laimėtų antrąją vietą užėmusi Prancūzijos atstovė, „The Roop“ grupės nariai pakėlė jos dovanotus vinilus ir siuntė linkėjimus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Po „Eurovizijos“ finalo „The Roop“ sugrįžo į viešbutį
Luko Balandžio / 15min nuotr./Po „Eurovizijos“ finalo „The Roop“ sugrįžo į viešbutį

„Mes su ja labai puikiai susipažinom, bendravome, dainavo ji mūsų dainą. Ji atnešė dovanų mums“, – apie šiltus santykius su Prancūzijos atstove Barbara Pravi užsiminė V.Valiukevičius.

Ar sugrįš į „Eurovizijos“ sceną?

„The Roop“ spaudos konferencijos metu pabrėžė, kad dabar grupės laukia daug darbų.

„Šitas etapas tiesiog užsibaigė, laimingai, mes tuo džiaugiamės, judame toliau“, – sakė grupės lyderis.

Sulaukę klausimų, ar ateityje žada grįžti į „Euroviziją“, grupė sakė neatmetanti tokios galimybės.

„Tikrai nepasakytume, kad ne, griežtai ne. Bet nesakom, kad tikrai čia dar grįšim. Mes net ir šiemet galvojom – „pažiūrėsim, pajausim patys, bus daina, išeis sukurt – tai eisim“. Tai žiūrėsim, galbūt“, – sakė M.Banišauskas.

Grupės lyderis V.Valiukevičius sako, jog į konkursą atėjo pasiekti publiką, o tai jiems puikiai pavyko – jo žiniomis, „The Roop“ gautas žiūrovų balų skaičius yra aukščiausias Lietuvos „Eurovizijos“ istorijoje.

„2018 m. mes pirmą kartą atėjome, nes mes tai pamatėme kaip didelę platformą, kur mus gali pamatyti žmonės. Šitą platformą mes norėjome labai išnaudoti. Šiais metais mes ją puikiai išnaudojome. Pagal balų skaičių, dar bus patvirtinta, bet man atrodo, kad tai yra numeris vienas iš žiūrovų balų skaičius Lietuvos istorijoje – mes surinkome daugiausia.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Lietuvos atstovai „The Roop“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Lietuvos atstovai „The Roop“

Ko mes ir norėjome – mes ėjome pasirodyti publikai, pasiekti publiką. Tad šita platforma mums bent jau šiais metais atrodo išnaudota. Dėl to po šios platformos mums atsiveria kiti keliai ir galėsime naudoti kitas platformas.

Gal kada nors grįšime ir vėl į šitą – pažiūrėsim. Kol kas, aš jau jaučiu, kad mums atsidaro dar vieni keliai“, – sakė Lietuvos atstovas.

„Tęskite mūsų įdirbį“

Paklausti, ką palinkėtų ateityje Lietuvą atstovaujantiems muzikantams, „The Roop“ linkėjo kantrybės ir užsispyrimo.

V.Valiukevičius sakė, kad į „Euroviziją“ grupė vyko tvirtai atlikusi namų darbus.

„Mes tikrai pasidarėme namų darbus ir jaučiamės visiškai profesionalai. Kažkokių klaidų nepadarėme. Iš bendravimo pusės, iš dainos pateikimo, iš jos stilistikos – aš nematau klaidų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Po „Eurovizijos“ finalo „The Roop“ sugrįžo į viešbutį
Luko Balandžio / 15min nuotr./Po „Eurovizijos“ finalo „The Roop“ sugrįžo į viešbutį

Galbūt palinkėčiau turėti tiek noro bendrauti su žurnalistais, todėl kad tai yra ne vien tik lietuviai. Va lietuvių žurnalistai tai čia yra gėlytės – malonūs, visus reikia išbučiuot. Yra dar daug iš visų kitų šalių ir nuolat turi su jais bendrauti, kažką daryti, mokyti kokius žingsnelius, jie visko prisigalvoja“, – kalbėjo grupės lyderis.

R.Baranauskas ateityje Lietuvai atstovaujantiems atlikėjams palinkėjo „rimtai pažiūrėti į tai, ką tu darai“.

„Taip, nepalikite nepilna koja padaryta. Žinote, mes gavome labai daug komplimentų tiesiai mums į akis iš mums labai svarbių žmonių. Ir jie džiaugėsi ir sakė, kad Lietuva yra on top (viršuje – red. past.). Ir ji dabar atrodo labai profesionaliai. Tad tęskit mūsų įdirbį“, – sakė grupės lyderis.

Gaila Jungtinės Karalystės ir Vokietijos

Paklausti, ar patys yra patenkinti kitų šalių rezultatais, „The Roop“ sakė, kad nebuvo pernelyg nustebinti

„Iš tikrųjų, ir šveicarai, ir prancūzai yra nuostabios asmenybės ir mes su jais tikrai susidraugavome“, – sakė R.Baranauskas.

„Kažkokių tokių labai nustebimų nebuvo. Gal aš labiau nustebau, kad Jungtinė Karalystė gavo nulį. Manyčiau, kad ir Vokietija [iš žiūrovų – red. past.] nepelnytai gavo nulį, todėl kad tikrai buvo puikus pasirodymas. Jis kitoks, bet jis išsiskyrė ir savo pozityvumu. Ir šitų dviejų šalių man kažkaip gaila“, – sakė V.Valiukevičius.

Tęsiasi darbai

Po naktį vykusios spaudos konferencijos grupė nuskubėjo pailsėti, mat sekmadienį taip pat laukia interviu ir kiti darbai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Po „Eurovizijos“ finalo „The Roop“ sugrįžo į viešbutį
Luko Balandžio / 15min nuotr./Po „Eurovizijos“ finalo „The Roop“ sugrįžo į viešbutį

„Ačiū jums ir ačiū visiems klausytojams ir žiūrovams. Tai toks didelis įvertinimas“, – sakė Lietuvos atstovas R.Baranauskas.

„Niekas tuo nesibaigia, dar kartą sakau – Lietuvos vėliava bus nešama ir toliau, jūs pamatysite. Aš tikiuosi, kad nesibaigė ir jūsų susivienijimas. Ir labai gražus dalykas, kad mes visi lietuviai galime gyventi gražiai susivieniję“, – sakė V.Valiukevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius