Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

13-metė Estela Stumbraitė planuoja atidaryti restoraną miesto centre: pinigus jam taupo pati

LNK laidoje „KK2 penktadienis“ verslininkės Ingos Stumbrienės trylikametė dukra Estela Stumbraitė atskleidė svajojanti atidaryti restoraną ir jau dabar daro viską, kad tą tikslą įgyvendintų. Estela daug metų mokosi maisto gaminimo subtilybių, nuosavam restoranui taupo pinigus ir netgi jau tiksliai žino, koks bus restorano pavadinimas.
 Inga ir Aivaras Stumbrai su dukra Estela ir sūnumi Gabrieliumi
Inga ir Aivaras Stumbrai su dukra Estela ir sūnumi Gabrieliumi / Renginio organizatorių nuotr.

„Gaminu kiek save prisimenu, todėl mano svajonė yra atidaryti restoraną. Savo restoraną aš planuoju atidaryti miesto centre, jisai būtų nedidelis, bet labai jaukus. Ir planuoju, jog būtų nedidelės porcijos, bet labai skanios, o ingredientai atvežti iš įvairiausių pasaulio kampelių“, – „KK2 penktadienio“ žiūrovams pasakojo Estela ir čia pat, LNK studijoje, pademonstravo savo kulinarinius talentus. Kaip jai sekėsi žiūrovai išvys penktadienio vakarą.

Asistuojant laidos vedėjui T.Ališauskui, Estela pagamino įspūdingą tortą „Rožė“. „Savo restorane norėčiau būti šefė, gaminti skanų maistą, bet taip pat norėčiau būti ir verslininkė, kad galėčiau sėkmingai plėtoti savo restoranų verslą“, – pasakojo Estela.

Tomasfoto.lt nuotr./Stumbrų dukra Estela
Tomasfoto.lt nuotr./Stumbrų dukra Estela

Mergaitė maisto ruošimu susidomėjo vos septynerių. Estela nesustoja tobulėti: domisi ją įkvepiančiais ir visame pasaulyje vertinamais šefais, nuolat lankosi kulinariniuose kursuose, dalyvauja kulinarinėse laidose ir svajoja užaugusi būti virtuvės šefe.

Estelos mama I.Stumbrienė teigė nežinanti, iš kur dukra paveldėjo potraukį maisto gaminimui. Suktis virtuvėje mėgsta mergaitės tėtis, močiutė. Ilgą laiką I.Stumbrienė stengėsi nukreipti dukrą į įvairias sporto šakas, šokius, dainavimą.

Tačiau pastebėjo, kad gaminant maistą mergaitės akis žiba labiausiai. Moteris teigė pasigedusi būrelio, kur vaikai galėtų tobulinti savo kulinarinius įgūdžius. Todėl Estela lanko kursus, kur kartu su suaugusiais gilinasi į maisto ruošimo subtilybes.

Asmeninio albumo nuotr./Inga ir Aivaras Stumbrai su dukra Estela
Asmeninio albumo nuotr./Inga ir Aivaras Stumbrai su dukra Estela

„Matau, kaip dukra myli šią veiklą. Todėl mūsų pareiga yra ją vesti pirmyn ir palaikyti. Estela labai mėgsta lankytis naujose kavinėse, restoranuose, degustuoti meniu. Todėl šio atidarymo mes negalėjome praleisti.

Dukra pareiškė griežtą norą pati išragauti desertus. Anksčiau niekada neįsivaizdavau, kad virtuvės šefas galėtų būti prestižinė specialybė. Tačiau pasižiūrėkite, ką daro Alfas Ivanauskas, Jamie Oliveris, Gordonas Ramsay'is... Žmonės žavisi „Michelin“ restoranais, o restoranų šefai yra labai gerbiami. Jei tik mano dukra sugalvos rinktis šį kelią, aš ją palaikysiu“, – šypsojosi I.Stumbrienė.

Asmeninio albumo nuotr./Ingos ir Aivaro Stumbrų dukra Estela
Asmeninio albumo nuotr./Ingos ir Aivaro Stumbrų dukra Estela

Kad vaikiškos svajonės virsta realybe „KK2 penktadienyje“ patvirtino jauniausiu Lietuvos šefu vadinamas Rokas Galvonas. Kadaise jis, lygiai kaip Estela, svajojo apie nuosavą virtuvę, o dabar, būdamas vos 20–ties, sėkmingai valdo net 3 restoranus. Roko sėkmės istorija – taip pat šio penktadienio vakaro „KK2 penktadienyje“.

Laidoje buvo apstu ir kitų unikalius talentus turinčių vaikų, kurie savo gabumais stebina ne tik Lietuvą, bet ir pasaulį. Vienas jų – 8–metis Gabijus Beržinis, kuris yra ypatingai gabus matematikai ir be vargo sudeda, atima, dalina ir daugina skaičių sekas. Taip pat ir „Lietuvos balso“ nugalėtoja Milėja Stankevičiūtė, kuri prisipažino, kad sėkmė ją išmokė „pastovėti už save“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ingos Stumbrienės dukra Estela atšventė 13-ąjį gimtadienį: šokoladinę šventę surengė pati jubiliatė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius